Γιατί η Οττάβα έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια;

στέγαση

Σήμερα φαίνεται ότι όλοι έχουν τα μάτια τους στην Οτάβα. Ρωτήστε οποιονδήποτε, είναι στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις στον Καναδά. Αλλά τι συμβαίνει εκεί που κάνει την πρωτεύουσα του Καναδά ένα τόσο δημοφιλές μέρος; Είχε πάνω από 5,8% ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, και ενώ είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αναπτύσσεται με ελαφρώς ακόμη ταχύτερο ρυθμό από το Τορόντο.

Αν σκεφτήκατε ποτέ να μετακομίσετε εδώ, τώρα είναι η ώρα γιατί όταν κοιτάζετε Σπίτια προς πώληση στην Οτάβα, χάρη στη δημοτικότητα της πόλης, οι τιμές ανεβαίνουν χρόνο με τον χρόνο. Αν είστε περίεργοι τι μπορεί να τραβάει τους πάντες στην πρωτεύουσα του Καναδά, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε.

Τεχνικές θέσεις εργασίας

Φαίνεται ότι για κάθε μέρα που περνά, υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που μπορούμε να κάνουμε από την άνεση των smartphone μας. Δεν υπάρχει κανένας που βλέπει μια αλλαγή σε αυτό να έρχεται σύντομα και αυτό είναι αποτέλεσμα της ατελείωτης καινοτομίας που συμβαίνει σε μέρη όπως η Οττάβα. Πολλοί αναφέρονται στην πόλη ως Silicon Valley North λόγω όλων των εταιρειών τεχνολογίας που έχουν την έδρα τους εκεί.

Μερικοί σημαντικοί παίκτες σε αυτόν τον τομέα είναι η Bell Canada, η IBM και η Blackberry QNX, μεταξύ πολλών άλλων. Ενώ η πανδημία του Covid έχει δημιουργήσει προβλήματα στους περισσότερους κλάδους, οι θέσεις εργασίας στην τεχνολογία έχουν συχνά επηρεαστεί λιγότερο λόγω της ευκολίας στην ικανότητα εργασίας από το σπίτι, διασφαλίζοντας ότι όσοι έχουν μετακομίσει στην Οττάβα για την καριέρα τους μπορούν να παραμείνουν εκεί.

Κυβερνητικό έργο

Όπως η τεχνολογία, η εργασία στην κυβέρνηση δεν θα σταματήσει σύντομα. Δεδομένου ότι είναι η πολιτική πρωτεύουσα ολόκληρης της χώρας, η κυβέρνηση από μόνη της είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην πόλη με περισσότερους από 135.000 εργαζομένους μόνο στην Οτάβα. Το να εργάζεσαι στην κυβέρνηση, εκτός από το να είσαι αιρετός, μπορεί να είναι απίστευτα σταθερή δουλειά.

Δεδομένου ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της πόλης, το ΑΕΠ της πόλης είναι πολύ πιο σταθερό από άλλες συγκρίσιμες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η σκέψη ότι το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό της πόλης δεν επηρεάζεται από τους οικονομικούς κύκλους έχει τραβήξει εκείνους που ελπίζουν να εργαστούν στον κλάδο και εκείνους που ελκύονται από την ιδέα να παραμείνει σταθερή η μεγαλύτερη οικονομία της πόλης τους, ανεξάρτητα από το πού θα μπορούσαν να εργαστούν οι ίδιοι.

Ποιότητα ζωής

Η ύπαρξη δύο σπουδαίων βιομηχανιών για την οικοδόμηση μιας πόλης είναι μια μεγάλη έλξη για όσους σκέφτονται να μετακομίσουν, αλλά τι άλλο προσελκύει τους κατοίκους στην Οττάβα; Ένας σημαντικός επιπλέον λόγος είναι η οικονομική προσιτότητα της στέγασης. Τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι ένα ζήτημα σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά ευτυχώς, όσοι έχουν την Οττάβα στο στόχαστρο τους δεν χρειάζεται να ανησυχούν τόσο πολύ όσο άλλοι.

Εξακολουθεί να είναι μια αγορά πωλητών εδώ, αλλά οι τιμές είναι πολύ καλύτερες σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις του Καναδά, όπως το Τορόντο και το Βανκούβερ. Ορισμένα σπίτια παρουσιάζουν αύξηση έως και 16% σε σχέση με μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά, όπως αναφέρθηκε, η Οτάβα εξακολουθεί να προχωρά όταν πρόκειται να κερδίσετε το μέγιστο για το δολάριο σας. Αυτό επιτρέπει στις οικογένειες την καλύτερη ποιότητα ζωής, με το καλύτερο κόστος, επιτρέποντας λιγότερο χρόνο στη δουλειά και περισσότερο χρόνο για να κάνει κανείς αυτό που αγαπά.