Δημιουργία προϊόντων λογισμικού ως εκκίνησης: 7 συμβουλές για επιτυχία

Αν η έναρξη μιας startup έχει κοσμήσει τη λίστα με τις αποφάσεις σας για τη νέα χρονιά, πιθανότατα είστε στη διαδικασία να αναζητήσετε μια ιδέα εκατομμυρίων δολαρίων. Ίσως έχετε διασκεδάσει την ιδέα να ξεκινήσετε μια ανεξάρτητη επιχείρηση γραφής. Ίσως σας έχει περάσει από το μυαλό να βάλετε το επαγγελματικό σας βάρος πίσω από μια υπηρεσία παράδοσης φαγητού ή μια εγκατάσταση περιποίησης κατοικίδιων. Ή ίσως οι δημιουργικοί σας χυμοί έχουν στεγνώσει και δεν είστε σίγουροι πού να απευθυνθείτε στις επιχειρηματικές σας αναζητήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, η δημιουργία προϊόντων λογισμικού ως startup μπορεί να είναι ο δρόμος για εσάς.

Ενώ η έναρξη μιας εκκίνησης λογισμικού διαθέτει απόλυτη επεκτασιμότητα και ευκολία στη ρύθμιση, πολλές εταιρείες δεν διαρκούν πολύ. Για αυτόν τον λόγο, δείτε τις πολύτιμες συμβουλές που συγκεντρώνονται παρακάτω που μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχία σας.

Επωφεληθείτε από την εξωτερική ανάθεση

Το outsourcing μερικές φορές παίρνει μια κακή ραπ. Σε τελική ανάλυση, η εκφόρτωση των βασικών εργασιών σας μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν δεν εμπιστεύεστε ότι τα άτομα που προσλαμβάνετε θα έχουν το απαιτούμενο επίπεδο όταν δεν είναι μέρος της δικής σας επιχείρησης. Ωστόσο, η στρατηγική εφαρμογή της εξωτερικής ανάθεσης μπορεί να είναι αυτό που κάνει (ή σπάει) την επιχείρησή σας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ως startup, η επιχείρησή σας έχει περιορισμένους πόρους. Έχοντας κατά νου αυτήν την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, θα πρέπει να αναρωτηθείτε: είναι πιο οικονομικά και πιο αποδοτικό να προσλάβετε έναν ειδικό πλήρους απασχόλησης ειδικού διασφάλισης ποιότητας ή αντ’ αυτού συνεργάζεται με μια έμπειρη εταιρεία δοκιμών λογισμικού ανάλογα με τις ανάγκες;

Μην υποτιμάτε την κοινωνική υποστήριξη

Ο διάβολος σκαρφαλωμένος στον ώμο σας μπορεί να σας γκρινιάζει να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας, ειδικά όταν ξεκινάτε την εκκίνηση. Αλλά σε κάθε επιχείρηση, για να το θέσω απλά, χρειάζεστε χέρια βοηθείας. Η δικτύωση θα σας πάει μακριά σε οποιονδήποτε τομέα. Η απόκτηση χρηματοδότησης, η διάδοση της πληροφορίας για την επιχείρησή σας σε νέους πελάτες και η εκμάθηση των αναδυόμενων τάσεων λογισμικού στη θέση σας είναι μερικά μόνο από τα οφέλη του να κάνετε τη δικτύωση προτεραιότητα.

Επιπλέον, μην φοβάστε να αναθέσετε την άσκηση σε άλλους ανθρώπους. Οι πρώτοι υπάλληλοί σας θα πρέπει να είναι γενικοί που μπορούν να σας βοηθήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της επιχείρησης. Σε τελική ανάλυση, οι μισθοί των εργαζομένων μπορούν να αποσπάσουν ένα τεράστιο κομμάτι του μηνιαίου προϋπολογισμού δαπανών σας.

Επικυρώστε πλήρως την ιδέα του προϊόντος σας

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη θέση σας. Η δυνατότητα να το κάνετε αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό σας θα καλύψει τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης αγοράς-στόχου που γνωρίζετε μέσα και έξω. Δεν είναι κακό να είσαι εξειδικευμένος όταν ξεκινάς γιατί η επέκταση βασίζεται σε γερά θεμέλια. Οι επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο μπορούν να αναχθούν σε ταπεινές αρχές σε μια μόνο πόλη. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να πληρώσετε τις οφειλές σας και να επιτύχετε έναν σχετικά στενό στόχο για να καθιερωθείτε ως εμπειρογνώμονας – και όχι ως κορυφαίος σε όλους.

Η εξειδίκευση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ιδέα σας πρέπει να είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Η απλότητα είναι πολύ, πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε πρωτότυπα χαμηλού ή χωρίς κώδικα απλώς για να μετρήσετε τη γνώμη των πιθανών πελατών για την εμπειρία χρήστη. Οι άνθρωποι πρέπει όχι μόνο να συμφωνούν ότι υπάρχει ανάγκη για το λογισμικό σας αλλά και να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για το τελικό προϊόν.

Υιοθετήστε συνειδητά επιχειρηματική σκέψη

Είναι μια ατυχής αλήθεια ότι το ταλέντο από μόνο του δεν κάνει μια επιτυχημένη startup. Το ταλέντο σε συνδυασμό με την επιχειρηματική γνώση είναι πολύ πιο πιθανό να το κάνει να περάσει από τη βρεφική ηλικία.

Στο ταξίδι σας στην εκκίνηση, η απόκτηση πηγών χρηματοδότησης, η πρόσληψη ποιοτικών υπαλλήλων και η λήψη καθημερινών πρακτικών αποφάσεων είτε θα πέσει στο πιάτο σας είτε σε εκείνον που εμπιστεύεστε να χειριστεί την επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων. Οι προτεραιότητές σας πρέπει να αντικατοπτρίζουν ότι η επιχείρησή σας είναι κάτι περισσότερο από το ίδιο το προϊόν σας.

Αξιοποιήστε υπερσύγχρονα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας

Καθώς παίρνετε αυτές τις επιχειρηματικές αποφάσεις, να έχετε κατά νου ότι μπορούν να είναι σταθερές μόνο εάν τα υποστηρικτικά δεδομένα σας είναι σταθερά. Τα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας όπως το Tableau είναι χρήσιμα κατά τη συλλογή δεδομένων. Το Tableau είναι ένα απαραίτητο λογισμικό οπτικοποίησης δεδομένων που διευκολύνει την ανάλυση των αριθμών που οδηγούν την επιχείρησή σας με ακρίβεια.

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν μπορούν όλοι να είναι ειδικοί δεδομένων, αλλά η χρήση των κατάλληλων εργαλείων είναι τουλάχιστον ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το λογισμικό επιχειρηματικής ευφυΐας θα πρέπει να είναι ένα εργαλείο στο οπλοστάσιο κάθε επιχείρησης ως βάση ενημερωμένων επιλογών.

Προσδιορίστε προσεκτικά πού και πώς να πουλήσετε το λογισμικό σας

Είναι ζωτικής σημασίας να ενημερωθείτε για τις σχετικές τάσεις δεδομένων που περιστρέφονται γύρω από την εκκίνηση του λογισμικού σας. Χωρίς αυτή τη γνώση του κλάδου, δεν θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα του πώς και πού να πουλήσετε το προϊόν σας. Μαζί με τη μελέτη των κορυφαίων τάσεων, θα πρέπει να σταθμίσετε τους διάφορους υλικοτεχνικούς παράγοντες, όπως το πού θα πρέπει να βρίσκεται το φυσικό σας γραφείο (εάν χρειάζεται) ή αν θα πρέπει να επενδύσετε στον ιστότοπό σας έναντι των πωλήσεων μέσω μιας υπάρχουσας αγοράς λογισμικού.

Εάν επιλέξετε να επενδύσετε σε έναν ιστότοπο, ένα άλλο στοιχείο της πώλησης του λογισμικού σας είναι η εύρεση των πιο αποτελεσματικών στρατηγικών μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, αν και μπορεί αρχικά να μην έχετε έναν υπάλληλο μάρκετινγκ πλήρους απασχόλησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές SEO για να προσεγγίσετε καλύτερα τους πελάτες σας.

Συνεχώς καινοτομείτε και προβλέπετε αλλαγές στις τάσεις

Το λογισμικό σας θα καταστεί γρήγορα απαρχαιωμένο εάν δεν είστε σε θέση να επιδείξετε προσαρμοστικότητα και έντονο μάτι για τις τάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού. Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μια ταχεία στροφή προς την απομακρυσμένη εργασία και το εκσυγχρονισμένο λογισμικό Το Forbes ανέφερε τον Φεβρουάριο του 2022«περισσότερο από το 72% των πόρων πληροφορικής [are] αφιερωμένο στη συντήρηση των παλαιών συστημάτων και των εκκρεμοτήτων.”

Η γνώση προκλήσεων όπως αυτή θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πιο αποτελεσματικά πώς να διαθέσετε τους πόρους της επιχείρησής σας. Αν και μπορεί να είναι αυτονόητο, οι τεκμηριωμένες αποφάσεις τείνουν να είναι καλύτερες μακροπρόθεσμα από τις αντιδραστικές.

Μια τελευταία λέξη

Καλώς ή κακώς, η εκκίνηση του λογισμικού σας θα απαιτήσει πολύ περισσότερα από εσάς από μια ενδιαφέρουσα ιδέα και κάποια εμπειρία προγραμματισμού. Η λήψη αυτών των συμβουλών θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια υγιή προοπτική για τη μεγαλύτερη εικόνα πίσω από τη μικρή επιχείρησή σας.