Ελέγξτε ποιος έχει πρόσβαση στις πληροφορίες της εταιρείας σας στην εποχή του Cloud

Το απόρρητο δεδομένων είναι μια αυξανόμενη ανησυχία στον σύγχρονο κόσμο. Η προστασία δεδομένων και η ασφάλεια των πληροφοριών είναι δύο από τις πιο σημαντικές πτυχές μιας εταιρείας. Οι πληροφορίες στο cloud έχουν δημιουργήσει πολλούς ενδιαφέροντες νέους τρόπους για τους χάκερ να παραβιάζουν τα μέτρα ασφαλείας και θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν πιο καινοτόμες μεθόδους για να αποκτήσουν πρόσβαση όσο περνάει ο καιρός. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud τώρα, αλλά πολλές ακόμα δεν έχουν σκεφτεί να προσθέσουν βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κρυπτογράφηση δεδομένων ή προστασία με κωδικό πρόσβασης.

Ασφάλεια πληροφοριών

Η ασφάλεια πληροφοριών αφορά την προστασία των δεδομένων της εταιρείας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κακή χρήση, αποκάλυψη και τροποποίηση. Οι εταιρείες πρέπει να εφαρμόζουν πολιτικές και διαδικασίες που προστατεύουν τις πληροφορίες τους από πιθανές απειλές. Εργαλεία όπως το Microsoft 365 αποθηκεύουν δεδομένα στο cloud, το οποίο κάνει Ασφάλεια Microsoft 365 ένα καυτό θέμα.

Ιδιωτικότητα δεδομένων

Το απόρρητο δεδομένων αφορά τη διασφάλιση ότι μόνο άτομα που θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες το κάνουν με τις κατάλληλες άδειες. Οι νόμοι περί απορρήτου δεδομένων βοηθούν τις εταιρείες να βεβαιωθούν ότι ακολουθούν αυτούς τους κανονισμούς και συμμορφώνονται με αυτούς. Τους βοηθά επίσης να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη με τους πελάτες τους, δείχνοντας ότι ενδιαφέρονται για τα δεδομένα τους και τον τρόπο χρήσης τους.

Λόγος 1: Ο κίνδυνος κυβερνοεπιθέσεων θα αυξηθεί

Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν αυξανόμενο κίνδυνο για τις εταιρείες και τα διακυβεύματα αυξάνονται.

Αυτό οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, καθώς και στην αύξηση της πολυπλοκότητας των κυβερνοεπιθέσεων. Το κόστος αυτών των επιθέσεων γίνεται επίσης πιο ακριβό, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εταιρείες παίρνουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πιο σοβαρά από ποτέ.

Λόγος 2: Η ασφάλεια των δεδομένων πρέπει να είναι εγγυημένη

Στην εποχή της τεχνολογίας και των δεδομένων, η ανάγκη για ασφάλεια δεδομένων είναι απαραίτητη. Λόγω της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, οι παραβιάσεις της ασφάλειας μπορούν να συμβούν με διάφορους τρόπους. Οι εταιρείες πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των δεδομένων τους από χάκερ και άλλο μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτόν τον τομέα έχει το δικό της σύνολο κινδύνων και προκλήσεων. Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι ευάλωτα στο hacking, καθώς δεν έχουν ανοσία σε κυβερνοεπιθέσεις όπως οι άνθρωποι. Αυτή η ευπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή καταστροφή, όπως μαζική απώλεια δεδομένων ή κλοπή ταυτότητας, η οποία θα είναι επιζήμια τόσο για τα άτομα όσο και για τις επιχειρήσεις.

Λόγος 3: Βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των εργαζομένων

Η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι απλώς μια τάση. είναι αναγκαιότητα στο σημερινό εργατικό δυναμικό. Έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό από το να δουλεύεις από γραφείο.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την εξ αποστάσεως εργασία που την καθιστούν πιο ελκυστική τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους. Εργασία εξ αποστάσεως παρέχει ευελιξία στους υπαλλήλους, γεγονός που τους κάνει να αισθάνονται περισσότερα κίνητρα και λιγότερο άγχος. Αυτό τελικά οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα για την εταιρεία, καθώς και αυξημένη ευτυχία για τον εργαζόμενο.

Το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να προσλαμβάνουν ταλέντα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να βρουν λόγω περιορισμών τοποθεσίας. Μειώνει επίσης τα γενικά έξοδα, όπως το ενοίκιο, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ο εξοπλισμός γραφείου και τα έπιπλα, τα οποία μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα.

Λόγος 4: Πρόληψη απώλειας δεδομένων που προκαλείται από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές

Η απώλεια δεδομένων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στους οργανισμούς. Μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, όπως ανθρώπινο λάθος, αστοχίες υλικού και φυσικές καταστροφές.

Για να αποφευχθεί η απώλεια δεδομένων από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, είναι σημαντικό να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι που ενέχουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό, όπως:

  • Διεξαγωγή τακτικών αντιγράφων ασφαλείας σημαντικών δεδομένων
  • Προστασία από κυβερνοεπιθέσεις
  • Διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας σε διαφορετικές τοποθεσίες

Λόγος 5: Μείωση του κόστους για άλλους προμηθευτές που εμπλέκονται στον οργανισμό σας.

Την τελευταία δεκαετία, υπήρξε αύξηση στον αριθμό των πωλητών που ασχολούνται με μια εταιρεία. Αυτό έχει δημιουργήσει διάφορες προκλήσεις για τις εταιρείες να διαχειρίζονται και να συμβαδίζουν με αυτές. Το πιο δύσκολο κομμάτι για τη διαχείριση των εταιρειών είναι η ύπαρξη ενός οργανωμένου δικτύου προμηθευτών που είναι ενσωματωμένοι σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για να παρέχουν ποιοτικά προϊόντα και έγκαιρες παραδόσεις χωρίς επιπλέον κόστος ή καθυστερήσεις.

Η διαχείριση της ασφάλειας δεδομένων με τη χρήση τεχνολογίας κρυπτογράφησης είναι ζωτικής σημασίας. Η κρυπτογράφηση μπορεί να εμποδίσει τους χάκερ να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα μιας εταιρείας και μπορεί επίσης να εμποδίσει τα δεδομένα να βγουν από τον έλεγχο του οργανισμού. Αυτό αποτρέπει την πιθανότητα παραβίασης δεδομένων.