Ενθαρρύνετε τους ηλικιωμένους γονείς σας να γυμνάζονται με αυτές τις 5 συμβουλές

Η απώλεια σωματικών ικανοτήτων είναι μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. Οι διάφοροι πόνοι που παρουσιάζονται με την ηλικία συχνά συνδέονται με την επιδείνωση των μυών και των συνδετικών ιστών, η οποία επηρεάζει επίσης τις κινητικές δεξιότητες, την ισορροπία, τη δύναμη του σώματος και την αντοχή. Ως αποτέλεσμα, η σωματική δραστηριότητα γίνεται πιο δύσκολη, γεγονός που υπονομεύει επίσης το κίνητρο για άσκηση. Μετά από όλους αυτούς τους λόγους, τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς σας μπορεί να είναι πιο εύκολο να αποφύγουν την άσκηση εντελώς.

Τα οφέλη της άσκησης για τους ηλικιωμένους είναι πολλά. Εκτός από επιτάχυνση της ανάρρωσης, Η άσκηση κρατά επίσης τη διάθεσή τους ανεβασμένη. Δεν κουράζονται τόσο εύκολα, διατηρώντας έτσι τον εαυτό τους ενεργητικό όλη την ημέρα. Το να ενθαρρύνετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς σας να ασκούνται είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για αυτά. Το καθήκον δεν είναι η πυραυλική επιστήμη. Δείτε πώς μπορείτε να ωθήσετε τα ηλικιωμένα μέλη να ακολουθήσουν μια ρουτίνα άσκησης.

Φέρτε την Επίγνωση

Καταρχάς. Εάν τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς σας δεν έχουν ασκήσει ή οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα ποτέ στη ζωή τους, θα πρέπει να δείξετε την ευαισθητοποίηση που σχετίζεται με την προπόνηση. Εκπαιδεύστε τους για τα πολλά οφέλη της άσκησης. Πείτε τους πώς η άσκηση μπορεί να αυξήσει το επίπεδο των ορμονών της χαράς στο σώμα τους και να βελτιώσει τη διάθεσή τους.

Η οικοδόμηση της επίγνωσης μπορεί να παρακινήσει πολλούς από αυτούς να αρχίσουν να ασκούνται τακτικά.

Ξεκινήστε το Μικρό μας

Αντί να εισάγετε μια εκτεταμένη ρουτίνα προπόνησης, ξεκινήστε από μικρά. Δώστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μια εύκολη ρουτίνα για να ακολουθήσουν τις πρώτες μέρες της προπόνησής τους. Η απλοποίηση της ρουτίνας μπορεί να κάνει τους στόχους τους να φαίνονται πιο επιτεύξιμοι.

Για παράδειγμα, μπορείτε να τους κάνετε μια ρουτίνα προπόνησης 30 λεπτών δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μερικά DVD γυμναστικής για ηλικιωμένους για να ελέγξουν ποιες όλες οι κινήσεις πρέπει να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα προπόνησής τους. Πάντα να σχεδιάζετε την προπόνηση σύμφωνα με τις τρέχουσες σωματικές τους ικανότητες.

Κίνητρα μέσω Προσωπικών Επιτεύξεων

Ένας καλός τρόπος για να έχετε τα ηλικιωμένα αγαπημένα σας πρόσωπα κίνητρα για τη φυσική τους κατάσταση και την άσκησή τους είναι να επισημαίνετε τα επιτεύγματά τους από καιρό σε καιρό. Ελέγξτε την πρόοδό τους επανειλημμένα για να δείτε πού έχουν φτάσει. Σημειώστε την αρχική τους απόδοση και θαυμάστε την πρόοδό τους έγκαιρα για να τους ενθαρρύνετε για την επίτευξη του στόχου τους.

Μπορείτε επίσης να τους αγοράσετε έναν μετρητή ρυθμού ή άλλα φορητά gadget για να τους επιτρέψετε να παρακολουθούν οι ίδιοι την πρόοδό τους. Διδάξτε τους πώς να το χρησιμοποιούν και είναι έτοιμοι.

Ασκήστε αυτό που κηρύττετε

Τι γίνεται αν παρακινείτε τους ηλικιωμένους γονείς σας να γυμνάζονται τακτικά, αλλά δεν το κάνετε για τον εαυτό σας; Πριν κηρύξετε οτιδήποτε σε άλλους, πρέπει να κάνετε το ίδιο.

Έτσι, εκτός από το να τους κάνετε να ακολουθούν θρησκευτικά τη ρουτίνα προπόνησής τους, ακολουθήστε και τη δική σας. Ξεκινήστε να γυμνάζεστε μαζί τους για να τους κάνετε να νιώθουν περισσότερο κίνητρο. Η προπόνηση μαζί θα σας κάνει επίσης να περάσετε ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλον.

Κάντε την άσκηση μια διασκεδαστική δραστηριότητα

Μπορείτε να μετατρέψετε την άσκηση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μόλις τα αγαπημένα σας πρόσωπα αρχίσουν να ακολουθούν τη ρουτίνα άσκησης, μπορείτε να κάνετε μερικές εύκολες αλλαγές για να το κάνετε πιο ευχάριστο για αυτούς. Εισαγάγετε γιόγκα και μερικές ασκήσεις διατάσεων για να προσκαλέσετε μια αλλαγή της ρουτίνας στην προπόνησή τους.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εισάγετε άλλες σωματικές δραστηριότητες όπως αερόμπικ, χορό, κολύμπι, πεζοπορία, ποδηλασία κ.λπ. κατά καιρούς για να κάνετε όλο το επεισόδιο της άσκησης διασκεδαστικό και αξίζει να το αγαπάτε. Παίζετε πάντα την αγαπημένη τους μουσική στο παρασκήνιο ενώ προπονείστε για να τους διασκεδάσετε.

Πάρε μακριά

Για τους ηλικιωμένους, η σωματική δραστηριότητα δεν σημαίνει μόνο ότι μπορούν να ενισχύσουν την υγεία τους, αλλά και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Εκτός από τον έλεγχο της ρουτίνας προπόνησής τους, θα πρέπει επίσης να προσέχετε τι τρώνε. Προσθέστε θρεπτικά γεύματα στη διατροφή τους. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα τους δώσουν μια ευτυχισμένη ζωή.