Η επιχειρηματικότητα δεν είναι για όλους, αλλά εδώ είναι πώς μπορείτε να πετύχετε

Πριν από την άνοδο των εταιρειών στη Βιομηχανική Επανάσταση, οι περισσότεροι άνθρωποι δούλευαν για τον εαυτό τους. Τώρα, γυρνάμε πίσω καθώς εκατομμύρια εργάτες είχαν μια γεύση ελευθερίας.

Τι προκαλεί αυτό το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τα επιχειρηματικά εγχειρήματα; Για πολλούς, το σημείο καμπής ήρθε στο απόγειο των περιορισμών πανδημίας. Οι άνθρωποι βίωσαν την αυτονομία καθώς δούλευαν από το σπίτι, περνούσαν περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και μπορούσαν να κανονίσουν τα προγράμματά τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Μη διατεθειμένοι να αφήσουν αυτή τη νέα ελευθερία, πολλοί παραδίδουν τις επιστολές παραίτησής τους και ξεκινούν να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ίσως είστε ένας από τους πολλούς που θέλουν να ακολουθήσουν τα όνειρά σας. Θυμηθείτε ότι ο δρόμος από το «παράτησα» προς τα επιτυχημένα επιχειρηματικά εγχειρήματα είναι κάθε άλλο παρά ευθύς, προβλέψιμος ή εύκολος. Αλλά είναι σίγουρα εφικτό, ειδικά εάν ασχολείστε με αποδεδειγμένα επιχειρηματικά μοντέλα που παρέχουν δίκτυα, πόρους και υποστήριξη.

Η Επιχειρηματική Κλίμακα

Προτού μάθουμε τι είναι ένα αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και γιατί έχει σημασία, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την κλίμακα της επιχειρηματικότητας. Στην αριστερή πλευρά, έχετε τον αυτοαπασχολούμενο 1099 εργολάβο. Στη δεξιά πλευρά, έχετε κάποιον που δημιουργεί κάτι από το τίποτα, έναν πρωτοπόρο οραματιστή που παίρνει το 100% του κινδύνου.

Η αποδεδειγμένη ιδέα επιχειρηματικού μοντέλου μπορεί να λειτουργήσει καλά για όσους βρίσκονται στη μέση αυτής της συνέχειας. Κατευθύνουν μόνοι τους την καθημερινότητά τους χωρίς κανείς να τους λέει τι να κάνουν, αλλά δεν χρειάζεται επίσης να κάνουν όλο τον πειραματισμό και την ανάληψη κινδύνου που συνεπάγεται η δημιουργία κάτι από την αρχή.

Μην κάνετε λάθος: Το να ακολουθείτε ένα αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο δεν περιορίζει την αυτονομία σας. Θα εξακολουθείτε να έχετε κυριαρχία στον χρόνο σας. Αλλά θα χρειαστεί να ακολουθείτε το σύστημα που σας δίνεται με συνέπεια για να ρυθμίσετε τον εαυτό σας για επιτυχία χωρίς να χρειάζεται να ανακαλύψετε ξανά τροχούς.

Εάν αναζητάτε περισσότερη ελευθερία από αυτή που θα μπορούσε να σας δώσει ο εταιρικός κόσμος, το πρώτο μέρος που πρέπει να κοιτάξετε είναι προς τα μέσα. Κάντε ένα βήμα πίσω, επιβεβαιώστε ότι έχετε ό,τι χρειάζεται για να είστε επιχειρηματίας και μάθετε τι είδους είστε. Εάν είστε ο τύπος που μπορεί να επωφεληθεί από κάποια καθιερωμένη δομή, το επόμενο βήμα είναι να ανακαλύψετε το επιχειρηματικό μοντέλο που είναι κατάλληλο για εσάς. Ξεκινήστε εδώ:

1. Αξιολογήστε ειλικρινά εάν έχετε τα κέρδη ενός επιχειρηματία.

Ξέρεις ότι είσαι επιχειρηματίας αν δεν χρειάζεται να σου πουν τι να κάνεις. Δεν ζητάς άδεια. ζητάς συγχώρεση αργότερα. Ενεργείς τώρα και απλώς ακολουθείς τις ιδέες σου. Είστε ριψοκίνδυνοι, αλλά αναλαμβάνετε την ευθύνη και δεν κατηγορείτε κανέναν για τις αποτυχίες ή τις αποτυχίες σας. Μπορείτε να σκεφτείτε έξω από το κουτί και να δείτε προβλήματα και λύσεις εκεί που οι άλλοι δεν το κάνουν. Και, κυρίως, έχετε πάθος και ώθηση να αποδώσετε μόνοι σας και για τον εαυτό σας.

Μόλις επιβεβαιώσετε ότι είστε επιχειρηματίας, αξιολογήστε πού βρίσκεστε στη συνέχεια. Εάν βρίσκεστε κάπου στη μέση μεταξύ αυτοαπασχολούμενου εργολάβου και αρχικού επιχειρηματία, μπορείτε να βρείτε την επιτυχία με ένα αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο. Φροντίστε όμως να αξιολογήσετε προσεκτικά πού πέφτετε. Εάν, για παράδειγμα, είστε οραματιστής με μεγάλες, δημιουργικές ιδέες, μπορεί να είστε πολύ μακριά για να βρείτε την εκπλήρωση ακολουθώντας ένα υπάρχον μοντέλο.

2. Προσδιορίστε τον σκοπό που θα τροφοδοτήσει τη φωτιά στην κοιλιά σας.

Η εργασία χωρίς σκοπό γίνεται πολύ γρήγορα θαμπή. Γι’ αυτό τόσοι πολλοί εργαζόμενοι με επιχειρηματικές τάσεις αποδεσμεύονται. Αντίστοιχα, θέλετε να ονομάσετε και να διεκδικήσετε τον σκοπό σας. Για παράδειγμα, είχα δια βίου πάθος να βοηθάω τους επιχειρηματίες. Αυτό με οδήγησε να βρω ένα αποδεδειγμένο σύστημα που μου επέτρεψε να γίνω προπονητής επιχειρήσεων.

Για να φτιάξετε τη λίστα σας, καταγράψτε όλα όσα σας παθιάζουν. Ίσως δουλεύει με παιδιά ή φοιτητές. Ό,τι κι αν είναι, γράψτε το. Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε τον σκοπό σας λίγο περισσότερο.

Ας πούμε ότι σας αρέσει να δουλεύετε με παιδιά σχολικής ηλικίας: Θέλετε να τα διδάξετε; Σας αρέσει τόσο πολύ η δραστηριότητα που θέλετε να την κάνετε σε καθημερινή βάση; Μόλις επιβεβαιώσετε τι θα σας δώσει το κίνητρο να συνεχίσετε, μπορείτε να αρχίσετε να αναζητάτε μια αντίστοιχη επιχείρηση που διαθέτει ένα αποδεδειγμένο μοντέλο εισοδήματος.

«Η επιχειρηματικότητα είναι να μετατρέπεις ό,τι σε συναρπάζει στη ζωή σε κεφάλαιο, ώστε να μπορείς να κάνεις περισσότερα από αυτό και να προχωρήσεις με αυτό». – Ρίτσαρντ Μπράνσον

3. Αναζητήστε τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα που ταιριάζουν με τον σκοπό σας.

Υπάρχουν πολλά επιχειρηματικά εγχειρήματα εκεί έξω. Ορισμένα έχουν υψηλά επίπεδα επενδύσεων. άλλα απαιτούν σχετικά χαμηλές οικονομικές δαπάνες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατά νου έναν προϋπολογισμό και, στη συνέχεια, αναζητήστε επιχειρηματικά μοντέλα στη γκάμα σας. Για παράδειγμα, επιστρέφοντας στην ιδέα της διδασκαλίας νέων, μπορεί να σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα τοπικό Κέντρο Εκμάθησης Kumon. Αυτά συνήθως εμπίπτουν στο χαμηλό έως μεσαίο άκρο των επενδύσεων.

Ίσως ο προϋπολογισμός σας είναι υψηλότερος και το πάθος σας είναι να σερβίρετε φαγητό στις οικογένειες. Το άνοιγμα μιας γνωστής αλυσίδας εστιατορίου θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή. Πιθανότατα θα χρειαστείτε πρόσβαση σε ένα σημαντικό αρχικό κεφάλαιο, αλλά πολλές αλυσίδες έχουν γνωστά μοντέλα εργασίας που τείνουν να είναι προσοδοφόρα όταν παρακολουθούνται στενά.

Ως προειδοποίηση, να είστε προσεκτικοί όταν ψάχνετε για επιχειρηματικές επιχειρήσεις. Εάν μέρος του συστήματος εσόδων του μοντέλου βασίζεται στο ότι κάποιος άλλος κερδίζει χρήματα από τη συμμετοχή σας, αυτό θα πρέπει να σηκώσει μερικές κόκκινες σημαίες. Σημασία έχει ποιος σε φέρνει στο μοντέλο. Εάν είναι ένα άτομο που έχει προσωπικά κίνητρα οικονομικά, πέραν ίσως μιας ονομαστικής αμοιβής παραπομπής, να σας οδηγήσει στο μοντέλο επειδή παίρνει ένα σημαντικό μέρος των εσόδων σας, τότε να είστε προσεκτικοί. Θα πρέπει να έχετε να κάνετε μόνο με την ομάδα επιχειρηματικών λειτουργιών ενός μοντέλου και όχι με άτομα που θέλουν να γεμίσουν το downline τους.

4. Αποφασίστε ποιος θέλετε να διευθύνει την επιχείρηση.

Πρέπει να ανακρίνετε ειλικρινά τον εαυτό σας και να επιβεβαιώσετε τι τύπος επιχειρηματία είστε και θέλετε να είστε και μετά να προχωρήσετε στη διαδικασία φιλτραρίσματος των πολλών ευκαιριών. Για παράδειγμα, θέλετε να είστε επικεφαλής ή θέλετε να προσλάβετε άλλους για τη λειτουργία της επιχείρησής σας;

Αν θέλετε να είστε κάτοχος απόν, αναζητήστε κάτι hands-free όπως το WaveMax, ένα franchise πλυντηρίων ρούχων με πλήρεις υπηρεσίες που λειτουργεί με κερματοδέκτη. Απλά πρέπει να γράψετε την επιταγή, να προσλάβετε τον γενικό διευθυντή και να μην κάνετε τίποτα άλλο μετά από αυτό. Είναι επαναλαμβανόμενο παθητικό εισόδημα και, στη συνέχεια, μπορείτε να το κλιμακώσετε από εκεί με βάση τις αποδόσεις της επένδυσής σας.

5. Μετρήστε το σύστημα υποστήριξης του επιχειρηματικού μοντέλου.

Έχετε περιορίσει τις επιλογές του επιχειρηματικού σας μοντέλου σε μία ή δύο πιθανότητες. Τώρα, ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε τους κορυφαίους διεκδικητές σας σχετικά με την υποστήριξη που παρέχουν.

Ένα αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο θα πρέπει να σας προσφέρει δυνητικούς πελάτες, μια διαδικασία πωλήσεων και μάρκετινγκ, ένα πλαίσιο επιχειρηματικής ανάπτυξης και πολλά άλλα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παραλείψετε πολλές από τις ευθύνες εκκίνησης back-end και να αρχίσετε να κερδίζετε γρηγορότερα.

Να είστε επιμελείς και στον έλεγχο των παραπομπών. Μιλήστε με άλλους χρήστες του επιχειρηματικού μοντέλου: Νιώθουν ότι το μοντέλο λειτουργεί και τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους; Είναι κερδοφόρα ή σε δρόμο να γίνουν κερδοφόροι; Όσο πιο σκληρά και ανέκδοτα δεδομένα έχετε στα χέρια σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να εντοπίσετε το σωστό μοντέλο για εσάς.

Ο δρόμος προς την επιχειρηματικότητα δεν είναι απλός, απαιτητικός. Πολλοί επιχειρηματίες δεν απογειώνονται ποτέ. Ωστόσο, η ευθυγράμμιση με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που αποδεικνύεται ξανά και ξανά μπορεί να σας προσφέρει τον διάδρομο που χρειάζεστε για να πετάξετε στα ύψη.