Η επιχειρηματικότητα είναι το μέλλον της απασχόλησης

Βρισκόμαστε στη μέση μιας επανάστασης στην εργασία λόγω της αλλαγής του κλάδου και της ταχείας εξέλιξης της τεχνολογίας. Εκθετικές τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και ο αυτοματισμός προβλέπεται να αντικαταστήσουν πολλές θέσεις εργασίας και οι νέες εφευρέσεις θα κάνουν την παλιά τεχνολογία ξεπερασμένη. Η έκθεση McKinsey αναφέρει ότι το 15-30% των θέσεων εργασίας θα μπορούσε να εκτοπιστεί μέχρι το 2030.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν εντελώς. θα αντικατασταθούν από νέες θέσεις εργασίας σε νέους κλάδους. Επιπλέον, η δομή της «εργασίας» θα αλλάξει. Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει. Με θέσεις εργασίας «οικονομίας συναυλιών», όπως η οδήγηση για την Uber ή η παράδοση για το InstaCart, η παραδοσιακή απασχόληση πλήρους απασχόλησης γίνεται λιγότερο από το βασικό πρότυπο, τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους.

Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε αυτήν τη στιγμή, θα ήταν φρόνιμο να δώσετε προσοχή στις αλλαγές στην αγορά και στο πού πηγαίνει ο κλάδος σας. Πολλοί άνθρωποι θα χρειαστεί να ξαναεργαλήσουν τις δεξιότητές τους για να στραφούν σε νέες βιομηχανίες, καθώς οι παλιές πέφτουν μακριά.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού όμως. ήμασταν εδώ πριν. Και με κάθε νέο κύμα καινοτομίας, οι παλιές τεχνολογίες και οι βιομηχανίες έχουν καταρρεύσει. Αλλά κάθε φορά που πεθαίνουν οι βιομηχανίες, γεννιούνται νέες.

Το ηλεκτρικό ψυγείο αναστάτωσε τη βιομηχανία πάγου. Το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο αντικατέστησε το άλογο και το καρότσι. Με τον ίδιο τρόπο, η ρομποτική αυτοματοποιεί τις θέσεις εργασίας που κάποτε κατείχαν οι άνθρωποι και τα smartphone έχουν αντικαταστήσει την ανάγκη για CD, εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά, κάμερες, αριθμομηχανές, GPS και άλλα.

Η γενιά των παππούδων μας είχε την τάση να έχει 1 δουλειά στη ζωή της. Οι γονείς μας πιθανότατα άλλαξαν δουλειά μερικές φορές. Σήμερα, η κατοχή μιας εργασίας μεγαλύτερης των 10 ετών είναι ασυνήθιστη. Για τα παιδιά μας, είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν πολλές δουλειές ή συναυλίες ταυτόχρονα παρά να έχουν μια θέση πλήρους απασχόλησης, μακροπρόθεσμα.

Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Πιστεύουμε ότι σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το ποιος είστε, ΤΩΡΑ είναι η καλύτερη στιγμή για να αρχίσετε να μαθαίνετε πώς να παίζετε το παιχνίδι της επιχειρηματικότητας.

Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι η αυτοαπασχόληση είναι η απόλυτη μορφή ενδυνάμωσης!

«Η επιχειρηματικότητα είναι να μετατρέπεις ό,τι σε ενθουσιάζει στη ζωή σε κεφάλαιο, ώστε να μπορείς να κάνεις περισσότερα από αυτό και να προχωρήσεις με αυτό». – Ρίτσαρντ Μπράνσον

Να γιατί:

Ακόμα κι αν δεν επιθυμείτε να γίνετε πλήρης, αυτοαπασχολούμενος ιδιοκτήτης επιχείρησης, το να ξεκινήσετε μια παρέα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες της αναπτυσσόμενης οικονομίας των συναυλιών και τις νέες τάσεις στην αγορά, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να είστε ένας κλάδος που έχει διαταραχθεί.

ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ: Σε μια αβέβαιη οικονομία, η χειρότερη θέση για να βρεθείτε είναι να εξαρτάται από έναν μισθό από μια εταιρεία που θα μπορούσε γρήγορα να καταστεί απαρχαιωμένη. Φυσικά, μπορείτε να προσαρμοστείτε σε μια νέα βιομηχανία ή θέση, αλλά ένας ακόμα καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε είναι να βρείτε έναν τρόπο να κερδίσετε χρήματα μόνοι σας.

 • Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην ευρύτερη οικονομία, έχετε και οι δύο μια ροή εισοδήματος που έχετε τον έλεγχο.
 • Το πιο σημαντικό, έχετε τη γνώση μέσα σας ότι είστε σε θέση να δημιουργήσετε εισόδημα μόνοι σας.
 • ΖΗΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΑΣ: Ακόμη και χωρίς τον κίνδυνο της ταχείας διακοπής της βιομηχανίας, το να έχετε μια παράπλευρη φασαρία σας δίνει περισσότερο έλεγχο στον χρόνο, τα χρήματά σας και την ποιότητα της ζωής σας.
 • Το να είσαι αυτοαπασχολούμενος συνοδεύεται από άγχος και μεγάλη ευθύνη, αλλά σου δίνει και πάλι τη δύναμη να προσδιορίζεις το δικό σου πρόγραμμα και πώς περνάς τον χρόνο σου.
 • Η δημιουργία της δικής σας ροής εισοδήματος σημαίνει ότι δεν περιορίζεστε πλέον στο πόσο κάποιος άλλος πιστεύει ότι αξίζει ο χρόνος σας. Τα επιπλέον χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απολαύσετε περισσότερο τη ζωή ή να επενδύσετε στο μέλλον σας.
 • Ακόμα κι αν η δουλειά σας είναι κοσμική και δεν ικανοποιεί, μια παράπλευρη φασαρία μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρήματα κάνοντας αυτό που αγαπάτε στο πλάι.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να αναπτύξετε μια παράπλευρη φασαρία:

 • Πάρτε πίσω τη δύναμή σας
 • Αυξήστε το εισόδημά σας
 • Προστατέψτε το μέλλον σας
 • Πληρώνεστε για να κάνετε αυτό που αγαπάτε

Υπάρχουν όμως και πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αντιστέκονται στην επιχειρηματικότητα. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με επιχειρηματικούς «γκουρού» και μιλούν για νεοσύστατες επιχειρήσεις, άντληση κεφαλαίων και τρόπους για να κερδίσετε χρήματα. Δυστυχώς, πολλές από τις συμβουλές είναι ψευδείς ή απλώς δεν ισχύουν. Επιπλέον, με τόσες πολλές επιλογές και τόση πίεση, μπορεί να αισθάνεται περίπλοκο και συντριπτικό, για να μην αναφέρουμε ακριβό και χρονοβόρο!

Τα καλά νέα είναι ότι το να κερδίσετε χρήματα με τους δικούς σας όρους δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο ή συντριπτικό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα ΑΥΡΙΟ στον ελεύθερο χρόνο σας χρησιμοποιώντας εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες και εργαλεία.

Τεχνολογία: Η τεχνολογία έχει διευκολύνει τη σύνδεση σε υπάρχουσες συναυλίες που αποφέρουν χρήματα. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είτε να γίνετε πάροχος υπηρεσιών για έναν εργοδότη συναυλιών, όπως η Uber, το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε μια εφαρμογή ή να εγγραφείτε σε μια πλατφόρμα ιστότοπου για να ξεκινήσετε.

Πληροφορίες: Το Google, το YouTube και τα διαδικτυακά μαθήματα καθιστούν τις τακτικές στρατηγικές και τα βήματα που πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε εύκολα προσβάσιμα και είτε δωρεάν είτε με χαμηλό κόστος, ώστε να μην χρειάζεται να τα καταλάβετε μόνοι σας. Μάθετε από έναν μέντορα που έχει κάνει αυτό που θέλετε να κάνετε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ επαγγελμα: Ανεξάρτητα από την εμπειρία ή τις δεξιότητές σας (είτε πρόκειται για σχεδιασμό, τήρηση λογιστικών βιβλίων, συγγραφή, έρευνα, διοικητική υποστήριξη ή οποιαδήποτε μορφή τεχνογνωσίας, υπάρχουν ιστότοποι όπως οι Upwork, Fiverr και πολλοί άλλοι όπου μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες να αναλάβετε δευτερεύοντα έργα ή συμβάσεις .

Τοπικές συναυλίες: Μπορείτε να εξυπηρετήσετε την τοπική σας κοινότητα και να κερδίσετε επιπλέον μετρητά προσφέροντας υπηρεσίες, όπως φροντιστήριο, φύλαξη κατοικίδιων, καθαρισμός, αυτοκίνητο αυλής ή επισκευές.

Infopreneurship: Εάν οι διαδικτυακές επιχειρήσεις είναι πιο ελκυστικές για εσάς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από προϊόντα πληροφοριών. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα blog, να γίνετε συνεργάτης, να δημιουργήσετε διαδικτυακά μαθήματα ή να γράψετε ένα ebook.

Δημιουργήστε έσοδα από τα πράγματα ή τον χώρο σας: Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να νοικιάσετε ή να πουλάτε τα πράγματά σας:

 • Ενοικιάστε ένα δωμάτιο στο σπίτι σας μέσω AirBNB
 • Ενοικιάστε τον εξοπλισμό γκαζόν σας μέσω του MyEquipment4Rent ή αθλητικό εξοπλισμό μέσω του Sinlister
 • Πουλήστε τα επώνυμα ρούχα σας στο ThredUp ή στο Poshmark
 • Παραδώστε γεύματα ή άτομα που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό σας μέσω Uber ή Instacart

Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γίνεις επιχειρηματίας, τόσο επειδή παρέχει ασφάλεια σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως όσο και επειδή τα εργαλεία και οι πόροι είναι στα χέρια σου.

Είτε θέλετε να βγάζετε επιπλέον εκατό δολάρια το μήνα είτε να φυτέψετε τους σπόρους μιας επιχείρησης που μπορεί μια μέρα να αντικαταστήσει τη δουλειά σας όλοι μαζί, να ξέρετε ότι το μέλλον σας είναι στα χέρια σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό!