Η τέχνη της αφήγησης για την αύξηση των μετατροπών ηλεκτρονικού εμπορίου

Το 2016 ήταν μια χρονιά πανό για τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι διαδικτυακές πωλήσεις έφτασαν τα 394,86 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 15,6% σε σύγκριση με 341,70 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Αυτή ήταν η υψηλότερη αύξηση από το 2013 και το ηλεκτρονικό εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά έως το 2020. Καθώς περισσότερες επιχειρήσεις και έμποροι λιανικής παραδέχονται ότι ο Ιστός είναι εκεί που η δράση δηλαδή, ο ανταγωνισμός γίνεται πιο βάναυσος. Οι μικρομεσαίοι e-tailers αναζητούν καινοτόμους τρόπους για να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Ο ρόλος του μάρκετινγκ περιεχομένου δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικός. Από τη δυναμική εξατομίκευση περιεχομένου στην άνοδο του βίντεο, στις αγορές βασικών επιρροών – το μάρκετινγκ περιεχομένου έχει αναλάβει επιθετικό ρόλο για να ξεπεράσει την ακαταστασία.

Ένας τρόπος για να μειώσετε τον θόρυβο είναι να δώσετε στην επωνυμία σας προσωπικότητα και να ασχοληθείτε με την αφήγηση. Αν και η αφήγηση δεν είναι μια νέα έννοια, έχει γίνει η αγαπημένη των ειδικών των κοινωνικών μέσων και των γκουρού του μάρκετινγκ περιεχομένου τα τελευταία δύο χρόνια. Γιατί; Γιατί σε όλους αρέσει μια καλή ιστορία. Είτε πρόκειται για τον εταιρικό σας ιστότοπο, τον ιστότοπο επενδυτικών σχέσεων ή το διαδικτυακό σας κατάστημα – μπορείτε να πείτε μια καλύτερη ιστορία για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό-στόχο σας. Πώς μπορούν λοιπόν οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου να αξιοποιήσουν την αφήγηση; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ:

Παρακολουθήστε το μοτίβο F

Η έρευνα έχει δείξει ότι οι επισκέπτες του ιστότοπου σαρώνουν μια ιστοσελίδα συνήθως σε μοτίβο F για να αναζητήσουν τα καλύτερα μέρη. Οι πελάτες ξεκινούν ρίχνοντας μια ματιά στην επάνω πλοήγηση και στο επάνω μισό της σελίδας και στη συνέχεια κοιτάζοντας προς τα κάτω στο πλάι. Μόλις βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει, αρχίζουν να διαβάζουν το κείμενο – συμπληρώνοντας ένα μοτίβο τύπου «F».

Ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι ιστού και οι ομάδες μάρκετινγκ περιεχομένου μορφοποιούν το κείμενο στην ιστοσελίδα έτσι ώστε οι τίτλοι και τα “αγκίστρια” να εμπίπτουν στο μοτίβο F. Οι δύο πρώτες ενότητες χρησιμοποιούν ελκυστικές λέξεις-κλειδιά που επικοινωνούν μια ιδέα. Ακολουθώντας την οπτική ψυχολογία της ανάγνωσης και την ευθυγράμμιση του σχεδιασμού περιεχομένου σας, αυξάνετε την αναγνωσιμότητα, την κατανόηση και την ελκυστικότητα της ιστοσελίδας σας.

Αφήγηση στην αρχική σελίδα

Είναι δελεαστικό να καλύπτετε την αρχική σας σελίδα με πληροφορίες προϊόντων και εμπορευμάτων και προσφορές μάρκετινγκ. Ωστόσο, ορισμένοι από τους καλύτερους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου παίρνουν μια απλή εικόνα ή βίντεο για να προσελκύσουν το κοινό και στη συνέχεια να το προσελκύσουν. Οι αρχικές σελίδες που ανοίγουν με μια μοναδική, μοναδική και συναρπαστική ιστορία (είτε είναι οπτική είτε με κείμενο) τείνουν να κάνουν καλύτερη εντύπωση το κοινό.

Πάρτε για παράδειγμα, την αρχική σελίδα του Le Creuset – ο κορυφαίος γαλλικός κατασκευαστής μαγειρικών σκευών γιόρτασε για τα χρωματιστά επισμαλτωμένα μαντεμένια σκεύη μαγειρικής “Γαλλικοί φούρνοι”, γνωστά και ως “casseroles” ή “ολλανδικοί φούρνοι”. Ο ιστότοπός τους για ηλεκτρονικό εμπόριο, χτισμένος στο Magento, ανοίγει με υποβλητικά γραφικά των σκευών αρτοποιίας τους με το απλό λογότυπο της 90ης επετείου και τους εμβληματικούς φούρνους τους με πορτοκαλί εμαγιέ. Η αρχική σελίδα έχει όλα αποτελεσματική οπτικοποίηση, αφήγηση ιστοριών, νοσταλγία και μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να μοιραστούν τις αγαπημένες τους πολύχρωμες ιστορίες μαγειρικής Le Creuset με έναν σύνδεσμο σε έναν ιστότοπο που δημιουργήθηκε ειδικά για το ορόσημο της 90ης επετείου. Η εμπειρία είναι ταυτόχρονα συναρπαστική και συναρπαστική, προσελκύοντας τους χρήστες να ελέγξουν τόσο τα προϊόντα όσο και τον ιστότοπο “90 YEARS OF LE CREUSET”.

Μπορεί να μην έχουν όλοι οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου σημαντική ιστορία, αλλά όλες οι επιχειρήσεις έχουν μια ιστορία να μοιραστούν. Χρησιμοποιήστε τα οπτικά στοιχεία του ιστότοπου για να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή των επισκεπτών και να μιλήσετε στον αναγνώστη. Δημιουργήστε μια μοναδική φωνή μέσω του λεξιλογίου και της δομής προτάσεων.

Αφήγηση στη σελίδα Σχετικά με εμάς

Οι έμποροι λιανικής μπορεί να έχουν κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με το να κάνουν μια τολμηρή δήλωση στην αρχική σελίδα ή να χρησιμοποιήσουν εκ των προτέρων τακτικές αφήγησης. Σε αυτήν την περίπτωση, η σελίδα Σχετικά με εμάς προσφέρει μια ευκαιρία να είστε δημιουργικοί και να μοιραστείτε το όραμά σας χωρίς να είστε πολύ περιπετειώδεις. Οι νέες και λιγότερο γνωστές μάρκες θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν τη σελίδα του ιστότοπού τους. Για δύσπιστους ή διστακτικούς πελάτες για πρώτη φορά, η σελίδα Σχετικά με εμάς είναι η μόνη οδός για να βρείτε τη φωνή και την προσωπικότητα της επωνυμίας.

Τα Analytics δείχνουν ότι η σελίδα Πληροφορίες ενός ιστότοπου είναι αρκετά συχνά μεταξύ των τριών κορυφαίων σελίδων που επισκέφθηκαν. Λόγω του όγκου της επισκεψιμότητας, έχει υψηλές δυνατότητες μετατροπής, επομένως θα πρέπει να αφηγείται μια καθηλωτική ιστορία χρησιμοποιώντας τα κλασικά αφηγηματικά στοιχεία της προέλευσης της επωνυμίας, τους στόχους, τις προκλήσεις και ένα μήνυμα σε πακέτο.

Αφήγηση ιστορίας στη σελίδα προορισμού του προϊόντος

Οι σελίδες προϊόντων πρέπει να κάνουν αυτό για το οποίο προορίζονται. Δηλαδή πουλά εμπορεύματα. Αλλά πολλές φορές το προϊόν είναι πολύ περισσότερο από ένα κομμάτι αποθέματος. Κοιτάξτε προσεκτικά και μπορεί να υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από ορισμένα μοναδικά προϊόντα, σχετικά με την προέλευσή τους, τη δεξιοτεχνία ή τις κοινότητες που υποστηρίζουν. Για παράδειγμα, Διαβάστε την ιστορία αυτής της startup που αναπτύχθηκε 600 τοις εκατό λέγοντας την ιστορία πίσω από τα μοναδικά προϊόντα της.

Διαδίδοντας παραμύθια κοινωνικά

Χρησιμοποιήστε κάθε ευκαιρία για να μοιραστείτε τις μοναδικές ιστορίες προϊόντων και υπηρεσιών σας όχι μόνο στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας αλλά σε κοινωνικά κανάλια όπως το Instagram, το SnapChat, το Facebook – όπου το μέσο είναι ευνοϊκό για αφήγηση και έχετε ένα αιχμάλωτο κοινό. Η δύναμη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης αφήγησης μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επιτυχία της επωνυμίας σας.

Και τελικά…

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι συνδεδεμένος για να ενεργοποιεί τους αισθητηριακούς και κινητικούς νευρώνες όταν ακούν μια ιστορία σε οποιαδήποτε μορφή. Έτσι, όταν οι πελάτες σας διαβάζουν τις ιστορίες σας, αρχίζουν να τις βιώνουν και η επωνυμία κωδικοποιείται στη μνήμη τους. Το Storytelling είναι ένα ισχυρό εργαλείο για το μάρκετινγκ και το branding και με τη σωστή πλατφόρμα CMS μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις τεχνικές. Πολλά Ειδικοί προγραμματιστές Magento στην Ινδία έχουν εμπειρία στη δημιουργία τόσο πλούσιων και ενημερωτικών ταξιδιών χρηστών σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Συμβουλευτείτε μια επαγγελματική εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου για να μάθετε πώς να μοιραστείτε τη μοναδική σας ιστορία. Έχετε κάποιες ιδέες σχετικά με την ενσωμάτωση της διαδικτυακής πρακτικής αφήγησης; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις ιδέες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.