Μένοντας ασφαλής όταν πηγαίνετε με ποδήλατο στη δουλειά: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση, να εξοικονομήσετε χρήματα και να βοηθήσετε το περιβάλλον, η αλλαγή του αυτοκινήτου σας με ένα ποδήλατο στο δρόμο για τη δουλειά σας είναι μια εξαιρετική μέθοδος. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για τους οποίους αλλάζετε την ισχύ του πεντάλ, το να δίνετε μεγάλη προσοχή στην ασφάλειά σας όταν οδηγείτε το ποδήλατό σας στη δουλειά θα σας βοηθήσει να έχετε μια ικανοποιητική και ευχάριστη εμπειρία κάθε μέρα. Εάν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε να πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε.

Αποκτήστε τη σωστή ασφάλιση:

Δεν θα οδηγούσατε το αυτοκίνητό σας στους δρόμους χωρίς το σωστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου, επομένως μην οδηγείτε το ποδήλατό σας χωρίς αυτό. Δεν είναι μόνο οι οδηγοί που κινδυνεύουν από σύγκρουση ή κλοπή, επομένως βεβαιωθείτε ότι εσείς και το ποδήλατό σας προστατεύεστε οικονομικά με το δικαίωμα ασφάλιση ποδηλάτου πολιτική. Η Velosurance προσφέρει ασφαλιστήρια συμβόλαια ποδηλάτων που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους ποδηλάτες. Θα εξασφαλίσει ότι καλύπτεστε οικονομικά σε περίπτωση σύγκρουσης, κλοπής ή εάν το ποδήλατό σας προκαλέσει ζημιά στην περιουσία κάποιου άλλου.

Πρώτα η ασφάλεια:

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας όταν ξεκινάτε το ποδήλατο στη δουλειά. Η προστασία του κεφαλιού σας θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, γι’ αυτό φροντίστε να επενδύσετε σε ένα ανθεκτικό κράνος ποδηλάτου που θα κρατήσει το κεφάλι σας ασφαλές σε περίπτωση σύγκρουσης ή πτώσης. Οι τραυματισμοί στο κεφάλι ευθύνονται για ένα τεράστιο ποσοστό των ετήσιων θανάτων από το ποδήλατο – πολλοί από τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με τη σωστή προστασία. Η πολιτεία σας πιθανότατα θα έχει νόμους σχετικά με τη χρήση κράνους ποδηλάτου, αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχουν νόμοι, είναι πάντα καλύτερο να βάζετε την ασφάλειά σας πρώτη.

Παραμείνετε ορατοί:

Ένας άλλος βασικός παράγοντας για να παραμείνετε ασφαλείς όταν πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε ορατοί σε άλλους χρήστες του δρόμου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί πριν ανατείλει τελείως ο ήλιος. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι θα είστε όσο το δυνατόν πιο ορατοί όταν κάνετε ποδήλατο στο δρόμο, όπως να φοράτε παλτό ή γιλέκο hi-viz, ιμάντες για το ποδηλατικό σας κράνος και στατικά φώτα και φώτα που αναβοσβήνουν που μπορούν να τοποθετηθούν στο ποδήλατό σας και στα ρούχα σας που θα σας κάνουν δύσκολο να χάσετε από οδηγούς και πεζούς.

Ρυθμίστε το ποδήλατό σας:

Η επένδυση σε μια σωστή εφαρμογή του ποδηλάτου και η ρύθμιση του ποδηλάτου σας ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο σώμα σας, θα εξασφαλίσει ότι οι βόλτες σας στη δουλειά είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες και άνετες. Όταν το ποδήλατό σας έχει ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει σωστά στο σχήμα του σώματός σας, το ύψος και το μέγεθός σας, θα μπορείτε να οδηγείτε πιο αποτελεσματικά και να πηγαίνετε για περισσότερη ώρα χωρίς να αισθάνεστε άβολα ή να πονάτε. Αν σκοπεύετε να κάνετε ποδήλατο σε μεγάλες αποστάσεις, η σωστή εφαρμογή είναι ακόμα πιο σημαντική, καθώς θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον μυϊκό πόνο μετά την αποβίβαση.

Γνωρίστε τους Κανόνες:

Ίσως γνωρίζετε ποιοι κανόνες δρόμου ισχύουν για εσάς ως οδηγό, αλλά μην υποθέσετε ότι αυτοί θα μεταφερθούν απρόσκοπτα όταν είστε ποδηλάτης. Πριν ξεκινήσετε να πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά, είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην έρευνα και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κανόνες του δρόμου για την οδήγηση ποδηλάτου. Λάβετε υπόψη ότι οι ποδηλάτες είναι πολύ πιο ευάλωτοι στο δρόμο σε σύγκριση με τους οδηγούς, επομένως η κατανόηση των κανόνων που σχετίζονται με την ασφαλή οδήγηση είναι απολύτως απαραίτητη για τη μείωση του κινδύνου εμπλοκής σας σε ατύχημα και για να διασφαλίσετε ότι θα φτάσετε στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού ταξιδεύετε με ασφάλεια. Φροντίστε να τηρείτε τους καθορισμένους ποδηλατόδρομους και λωρίδες όπου είναι δυνατόν και να κατανοείτε τι σημαίνουν τα διαφορετικά οδικά σήματα για τους ποδηλάτες.

Μείνε σε εγρήγορση:

Τέλος, όταν οδηγείτε το ποδήλατό σας στη δουλειά, πρέπει να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί από ό,τι όταν οδηγείτε. Το να έχετε το κεφάλι σας ψηλά είναι ζωτικής σημασίας και αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή, όπως να φοράτε ακουστικά. Εάν πρέπει να φοράτε ακουστικά για να λαμβάνετε οδηγίες από το τηλέφωνό σας, για παράδειγμα, επιλέξτε ένα ζευγάρι που έχει σχεδιαστεί για να φορούν με ασφάλεια οι ποδηλάτες και δεν αποκλείουν εντελώς τους θορύβους της κυκλοφορίας γύρω σας. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι είστε πάντα σε επιφυλακή για τυχόν εμπόδια που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο δρόμο μπροστά – η γρήγορη αντίδραση σε εμπόδια όπως οι λακκούβες και τα καλύμματα πλέγματος είναι ακόμη πιο σημαντική όταν κάνετε ποδήλατο, καθώς θα αποσταθεροποιήσουν ένα ποδήλατο πολύ περισσότερο από θα έκαναν ένα αυτοκίνητο και θα μπορούσαν ακόμη και να οδηγήσουν σε σύγκρουση αν τους οδηγήσετε με μεγάλη ταχύτητα.

Η οδήγηση με το ποδήλατό σας στη δουλειά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, να βελτιώσετε τα επίπεδα φυσικής σας κατάστασης και να μειώσετε τη ρύπανση του δρόμου. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως προετοιμασμένοι να παραμείνετε ασφαλείς και να απολαύσετε την εμπειρία πριν ξεκινήσετε.