Μπορούν οι έλεγχοι ιστορικού να καταστρέψουν την ευκαιρία σας σε μια δουλειά

Όταν ψάχνετε για δουλειά, το τελευταίο πράγμα για το οποίο θέλετε να ανησυχείτε είναι εάν ο έλεγχος ιστορικού σας θα καταστρέψει τις πιθανότητές σας ή όχι. Δυστυχώς, αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους. Ένας κακός έλεγχος ιστορικού μπορεί να οδηγήσει στο να παραδοθείτε για μια δουλειά για την οποία είστε απόλυτα προσόντα. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τον αντίκτυπο των ελέγχων ιστορικού στην αναζήτηση εργασίας σας. Θα παρέχουμε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να ξεπεράσετε τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία πρόσληψης.

Τι βλέπουν οι εργοδότες σε έναν έλεγχο ιστορικού;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι δεν δημιουργούνται όλοι οι έλεγχοι ιστορικού ίσοι. Ορισμένοι εργοδότες θα εξετάσουν μόνο το ποινικό σας μητρώο, ενώ άλλοι θα σκάψουν βαθύτερα στο προσωπικό σας ιστορικό χρησιμοποιώντας ένα περιεκτικό υπηρεσία ελέγχου ιστορικού. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους πληροφορίες αναζητά ένας εργοδότης πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία πρόσληψης.

Ποινικό μητρώο

Εάν έχετε ποινικό μητρώο, είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς σχετικά με τους πιθανούς εργοδότες. Η προσπάθεια απόκρυψης αυτών των πληροφοριών θα κάνει τα πράγματα χειρότερα μακροπρόθεσμα. Πολλοί εργοδότες είναι πρόθυμοι να δώσουν στους υποψηφίους με ποινικό μητρώο μια ευκαιρία, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι είστε εκ των προτέρων για το παρελθόν σας. Να είστε προετοιμασμένοι να συζητήσετε το ποινικό σας ιστορικό εάν έχετε. Είναι καλό να το αναφέρετε πριν κάνουν τον έλεγχο ιστορικού, ώστε να ξέρουν ότι δεν προσπαθείτε να κρύψετε τίποτα.

Πιστωτικές Αναφορές

Η πιστωτική σας έκθεση είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που μπορούν να εξετάσουν οι εργοδότες κατά τη διαδικασία ελέγχου ιστορικού. Ένα χαμηλό πιστωτικό σκορ μπορεί να σας οδηγήσει σε παραίτηση για δουλειά, ανεξάρτητα από τα προσόντα σας. Εάν έχετε ιδιαίτερα χαμηλή πιστωτική βαθμολογία, να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε γιατί συμβαίνει αυτό.

Ιστορικό Απασχόλησης

Το ιστορικό απασχόλησης είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που θα εξετάσουν οι πιθανοί εργοδότες κατά τη διαδικασία ελέγχου ιστορικού. Εάν έχετε ιστορικό εύρεσης εργασίας ή εάν έχετε απολυθεί από προηγούμενες θέσεις εργασίας, να είστε έτοιμοι να μιλήσετε για αυτό. Οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν ότι είστε αξιόπιστοι και ότι θα παραμείνετε μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προσωπικές αναφορές

Οι προσωπικές αναφορές είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος της διαδικασίας ελέγχου ιστορικού. Αυτοί είναι άνθρωποι που μπορούν να εγγυηθούν τον χαρακτήρα και την εργασιακή σας ηθική. Φροντίστε να επιλέγετε τις αναφορές με σύνεση, καθώς μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν τις πιθανότητές σας να βρείτε δουλειά. Βεβαιωθείτε ότι το άτομο έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων και ότι αισθάνεται άνετα να επικοινωνήσει μαζί του ένας πιθανός εργοδότης. Θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχει ο εργοδότης.

Παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πολλοί εργοδότες εξετάζουν τώρα την παρουσία πιθανών εργαζομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό περιλαμβάνει το Facebook, το Twitter και το Instagram. Εάν έχετε αμφιλεγόμενες αναρτήσεις στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ετοιμαστείτε να μιλήσετε γι’ αυτές. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οτιδήποτε δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας στη διαδικασία πρόσληψης.

Τι μπορείτε να κάνετε εάν ο έλεγχος ιστορικού σας καταστρέψει την αναζήτηση εργασίας;

Εάν ανησυχείτε ότι ο έλεγχος ιστορικού σας μπορεί να καταστρέψει την αναζήτηση εργασίας σας, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι είστε εκ των προτέρων σχετικά με τυχόν σκελετούς στην ντουλάπα σας. Η προσπάθεια απόκρυψης πληροφοριών από πιθανούς εργοδότες θα κάνει τα πράγματα χειρότερα μακροπρόθεσμα. Δεύτερον, να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε τυχόν αρνητικές πληροφορίες σχετικά με τον έλεγχο ιστορικού σας. Τέλος, φροντίστε να επιλέξετε προσεκτικά τις αναφορές σας. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αυξήσουν ή να σπάσουν τις πιθανότητές σας να βρείτε δουλειά, γι’ αυτό επιλέξτε με σύνεση.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε παρά τον κακό έλεγχο του ιστορικού. Θυμηθείτε, είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τους πιθανούς εργοδότες και να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε τυχόν αρνητικές πληροφορίες σχετικά με το αρχείο σας. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να ξεπεράσετε τα εμπόδια που έρχονται με έναν κακό έλεγχο ιστορικού και να κατακτήσετε τη δουλειά που πάντα θέλατε.