Ποια είναι η σπεσιαλιτέ του αμερικανικού ουίσκι;

Το αμερικανικό ουίσκι είναι συνήθως μια εκλεπτυσμένη ψυχή που παράγεται χρησιμοποιώντας δημητριακά, συνήθως καλαμπόκι, σίκαλη ή σιτάρι. Σε αντίθεση με το σκωτσέζικο ουίσκι ή το ιρλανδικό ουίσκι, είναι εκλεπτυσμένο σε σημείο που η συντριπτική πλειοψηφία της γεύσης μαγειρεύεται από τους κόκκους.

Μια αντίθεση μεταξύ ουίσκι και σκωτσέζικο είναι ότι το ουίσκι πρέπει να ωριμάζει σε νέα δρύινα βαρέλια. Το ουίσκι παίρνει τον τόνο του από την καλλιέργεια σε καμένα βαρέλια. Το Scotch μπορεί να αναπτυχθεί για έως και 30 χρόνια σε χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια, αλλά θεωρούνται «ωριμασμένα» σκοτσάκια. Έχει πολύ πιο απαλή γεύση.

Αυτό το μέρος εξοικειώνει τον χρήστη με το γνωστό ποτό Αμερικάνικο ουίσκι. Η εισαγωγή παρουσιάζει μερικές βασικές πληροφορίες για το θέμα και τι είναι και συζητά ορισμένες περιπτώσεις χρήσης.

Ποιοι είναι οι κύριοι τύποι αμερικανικών ουίσκι;

Το αμερικάνικο ουίσκι είναι εξευγενισμένο από ένα παλιό κόκκο, συνήθως με όχι λιγότερο από 51% καλαμπόκι. Στη συνέχεια, η ψυχή ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για μεγάλο χρονικό διάστημα ή περισσότερο. Αυτές τις μέρες, τείνει να αναπτύσσεται έως και έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια, ενώ διατηρεί την αποστολή του ως «Αμερικάνικο ουίσκι».

Αυτές τις μέρες, το ενδιαφέρον για το ουίσκι επεκτείνεται στις ΗΠΑ. Κανονικά, διάφορα ουίσκι ανεβαίνουν σε φήμη. Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει τους διαφορετικούς τύπους αμερικανικού ουίσκι, τη γεύση τους και για τι είναι εξαιρετικό.

Διαφορετικές ποικιλίες αμερικανικού ουίσκι:

 • Bourbon: Είναι ένα αμερικάνικο ουίσκι σχεδιασμένο να παλαιώνει σε νέα, απανθρακωμένα δρύινα βαρέλια. Είναι φτιαγμένο από τουλάχιστον 51% καλαμπόκι και πρέπει να αποστάζεται σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 160 βαθμούς.
 • Τενεσί:Φτιάχνεται με την ίδια διαδικασία με το μπέρμπον, αλλά διαφέρει στη χρήση σιταριού αντί της σίκαλης στη συνταγή του πουρέ. Η ποικιλόμορφη ιστορία του αποστάγματος έχει ρίζες στις ιρλανδικές και σκωτσέζικες παραδόσεις και συνήθως αποστάζεται σε ABV 35%.
 • Σίκαλη:Είναι ένα ποτό που παράγεται από πολτό κόκκων σίκαλης. Το ποτό έχει υψηλό ποσοστό σίκαλης σε αυτό, καθιστώντας το ιδανικό ποτό για άτομα που πίνουν χωρίς γλουτένη ή απλά αναζητούν κάτι λίγο διαφορετικό.
 • Καλαμπόκι:Είναι ένα ουίσκι που παρασκευάζεται με απόσταξη και ζύμωση πολτού καλαμποκιού. Έχει μια χαρακτηριστική γεύση που διαφέρει από τα άλλα είδη ουίσκι στον τρόπο παρασκευής του. Ενώ διαφορετικοί τύποι ουίσκι ζυμώνονται από κόκκους, το Corn Whisky ζυμώνεται από καλαμπόκι.
 • Σιτάρι:Το Wheat Whisky είναι ένα είδος ουίσκι που αποστάζεται από πολτό που χρησιμοποιεί το σιτάρι ως κύριο σπόρο. Είναι συνήθως πιο ανοιχτόχρωμο, πιο γλυκό και με λιγότερο έντονη γεύση από το παραδοσιακό ουίσκι. Είναι μια παραλλαγή του κλασικού ουίσκι. Συνήθως περιέχει τουλάχιστον 51% σιτάρι ως κύριο σπόρο.
 • Βύνη:Γενικά αποστάζεται τρεις φορές, αν και μερικές αποστάζονται δύο φορές. Υπάρχουν πολλά malt ουίσκι: single malt, blended malt και pure malt. Τα single malt παρασκευάζονται εξ ολοκλήρου με βυνοποιημένο κριθάρι, ενώ τα blended malt περιέχουν βύνη και μη βυνοποιημένο κριθάρι. Οι καθαρές βύνες χρησιμοποιούν μόνο βυνοποιημένο κριθάρι στη διαδικασία παραγωγής τους.

Τα δέκα καλύτερα προϊόντα αμερικανικού ουίσκι:

Αυτή η ενότητα θα εξετάσει την πρώτη δεκάδα το καλύτερο αμερικάνικο ουίσκι προϊόντα σήμερα. Τα προϊόντα επιλέχθηκαν με βάση τη δημοτικότητα, την ποιότητα και την τιμή τους εντός του εύρους του προϋπολογισμού, ενώ εξακολουθούν να παρέχουν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.

Οι Αμερικανοί κατασκευαστές και παραγωγοί ουίσκι έχουν κάνει πολύ δρόμο για να κάνουν τα προϊόντα τους ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

 1. Jim Beam Black
 1. Δελτίο Bourbon
 1. Knob Creek Single Barrel Reserve Bourbon
 1. Οικογενειακό αποθεματικό Pappy Van Winkle Bourbon 23 ετών
 1. Maker’s Mark 46, Small Batch Bourbon
 1. George Dickel No 8 Tennessee Whisky
 1. Evan Williams Black Label Kentucky Straight Bourbon Whisky – Unfiltered (Evan Williams)
 1. Jack Daniel’s Single Barrel Select Tennessee Whisky (Jack Daniels) – Αφιλτράριστο (Jack Daniels)
 1. Yamazaki 12-year-old Japanese Blended Whisky (Yamazaki)
 1. Wild Turkey 101 Proof American Whisky.

Βιογραφικό συγγραφέα,

SearchEngineWays – Το one stop shop σας για SEO, συγγραφή εγγενών άρθρων με αφοσίωση χρήστη και Πραγματικοί σύνδεσμοι ανάρτησης επισκεπτών Outreach. Οι τεχνικές μας για το λευκό καπέλο SEO για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα των οργανωτών του ιστότοπού σας, τις μετρήσεις εξουσιοδότησης, την προβολή της επωνυμίας και τις σημαντικές βελτιώσεις στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης των λέξεων-κλειδιών στόχων #1.