Ποια κοινωνική στρατηγική για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς;

Πώς συμπεριφέρονται οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές και για αυτούς; Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να ρίξει λίγο φως σε αυτές τις πτυχές. Η ψηφιοποίηση είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει πολλές πραγματικότητες και η οποία, τα τελευταία δύο χρόνια, πιθανώς λόγω της έκτακτης ανάγκης για την υγεία λόγω του Covid-19, γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και λίγο παντού στον κόσμο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους να εφαρμόσουν τη στρατηγική ψηφιακής επικοινωνίας και μάρκετινγκ.

Και αν αυτό ισχύει για τις επιχειρήσεις, ισχύει και για τις μη κερδοσκοπικές ενώσεις, τόσο πολύ που πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι το 90% αυτών είναι παρόντες στο διαδίκτυο με έναν ιστότοπο. Αλλά στα social media, από την άλλη, πώς συμπεριφέρονται αυτές οι οντότητες; Υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές και για αυτούς; Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να ρίξει λίγο φως σε αυτές τις πτυχές.

Πώς αναπτύσσεται μια κοινωνική στρατηγική για μια μη κερδοσκοπική ένωση;

Η στρατηγική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι θεμελιώδης για κάθε δραστηριότητα και τύπο επιχείρησης, επομένως ακόμη και στην περίπτωση μη κερδοσκοπικών ενώσεων ή onlus, αυτά τα κανάλια μπορούν να είναι ένα μέσο επικοινωνίας που δίνει ορατότητα και, με τις κατάλληλες τεχνικές, την ανάπτυξη της «επιχείρησής του». . “.

Μια στρατηγική, με αυτή την έννοια, ξεκινά από έναν ορισμό στόχων, που για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η αύξηση των δωρεών. Μόλις προσδιοριστεί ο στόχος, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε ποια κανάλια θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σήμερα.

Υπάρχουν πολλά κοινωνικά δίκτυα και είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό με βάση το κοινό-στόχο. Στην περίπτωση των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και των ενώσεων γενικότερα, αξίζει αναμφίβολα να ξεκινήσετε με τον πιο σημαντικό αριθμό χρηστών, όπως το Facebook και το Instagram. Στην περίπτωση των μεσαίων-μεγάλων ΜΚΟ, είναι επίσης απαραίτητο να είστε παρόντες τόσο στο Twitter, ιδιαίτερα χρήσιμο για διαφωνίες με το κοινό σχετικά με συγκεκριμένα γεγονότα, όσο και στο LinkedIn. Το τελευταίο είναι, στην πραγματικότητα, ένα ολοένα αυξανόμενο και συνεχώς βελτιούμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου ακόμη και ένας σύλλογος έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με πιο επαγγελματικό τόνο και να μιλήσει για τους στόχους του.

Αφού επιλέξετε τα κανάλια που θα παρευρίσκεστε, είναι απαραίτητο να καταρτίσετε ένα σχέδιο σύνταξης.

Ένα σχέδιο σύνταξης είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό του τι, πώς και πότε θέλετε να δημοσιεύσετε και τι να επικοινωνήσετε με βάση τον καθορισμένο στόχο. Είναι επίσης σημαντικό να εναλλάσσονται οι στήλες και τα θέματα του εκδοτικού σχεδίου ώστε να μην είναι μονοθεματικό και κατά συνέπεια βαρετό για το κοινό. Έτσι, ένα πρόγραμμα σύνταξης βοηθά στον καθορισμό τόσο της δημιουργικότητας όσο και των φωτογραφιών ή των γραφικών που θέλετε να δημοσιεύσετε και στην επιλογή του κατάλληλου περιεχομένου για να δημιουργήσετε πιο σημαντικές αλληλεπιδράσεις και εμπλοκή με το κοινό.

Η επιλογή του περιεχομένου είναι αναμφίβολα η καρδιά της όλης διαδικασίας επικοινωνίας. Για τους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους, ένας ζεστός και ανθρώπινος τόνος φωνής καθίσταται θεμελιώδης για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αυξάνοντας το ενδιαφέρον και, με την πάροδο του χρόνου, επίσης τις μετατροπές, οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς είναι δωρεές. Όταν μιλάμε για περιεχόμενο σήμερα, είναι σημαντικό να συμπεριλάβουμε στο συντακτικό σχέδιο τουλάχιστον ένα βίντεο που λέει την αποστολή και πώς γεννήθηκε ο οργανισμός.

Η προσέλκυση της προσοχής των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, επομένως είναι απαραίτητο να εργαστείτε με δημιουργικότητα και να είστε σε θέση να πείτε τους στόχους που θέλει να επιτύχει (και ακόμη και να επιτύχει), δείχνοντας ποιοι είναι οι στόχοι του ιδρύματος και πώς προτίθεται να «επενδύσει» τις δωρεές και έτσι να συνάψει καλύτερη σχέση με το κοινό. Οι χρήστες θέλουν αληθινές ιστορίες,

Πώς να αναπτύξετε ένα προφίλ μιας μη κερδοσκοπικής ένωσης;

Έχοντας καθορίσει τη στρατηγική, επιλέξατε τον στόχο και καταρτίσετε ένα συντακτικό σχέδιο με τα περιεχόμενα, είναι επίσης απαραίτητο να επενδύσετε έναν προϋπολογισμό (ακόμα και αν είναι μικρός) για να υποστηρίξετε τη σελίδα σας ή το πιο συναρπαστικό περιεχόμενο. Οι χορηγοί, ακόμα κι αν δεν έχουμε μεγάλο ημερήσιο μπάτζετ, βοηθάει τις οπτικοποιήσεις του brand.

Επιπλέον, χάρη στο Facebook, είναι δυνατό να μιλήσετε σε ένα πιο καθορισμένο και στοχευμένο κοινό-στόχο, κάτι που είναι απαραίτητο για να μην σπαταληθεί ο προϋπολογισμός και να εντοπιστεί ο ιδανικός χρήστης. Χάρη στις χορηγίες του Facebook και του Instagram, οι χρήστες με παρόμοια ενδιαφέροντα μπορούν να εντοπιστούν σε έναν συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος είναι απαραίτητος για να γίνουν γνωστοί, ώστε οι άνθρωποι να επικοινωνούν μαζί μας και όχι απαραίτητα το αντίστροφο.

Η σημασία της δημιουργίας μιας κοινότητας

Η αίσθηση του ανήκειν είναι μια φύση που όλοι αναπτύσσουμε και είναι αναμφίβολα μια από τις θετικές πλευρές που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα. Η κοινότητα είναι ένας τρόπος αλληλεπίδρασης με άλλα άτομα που έχουν το ίδιο ενδιαφέρον με εσάς. Στην περίπτωση των μη κερδοσκοπικών ενώσεων, η διαμάχη με άτομα που ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο θέμα θα βοηθήσει τόσο τη συμμετοχή των χρηστών που ακολουθούν τη σελίδα όσο και τις αλληλεπιδράσεις των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις εφαρμοστεί η στρατηγική, είναι απαραίτητο να αναλυθούν τα αποτελέσματα.

Οι στόχοι πρέπει πάντα να είναι μετρήσιμοι, ώστε να μπορείτε να ορίζετε ποιο περιεχόμενο αρέσει στους χρήστες να βελτιώνουν την επικοινωνία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλο και περισσότερο. Σήμερα υπάρχουν δωρεάν εργαλεία, ακόμη και μέσα στα ίδια τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία σας δείχνουν την πρόοδο και την πρόοδο των αναρτήσεων κοινωνικής δικτύωσης. Ενημερώνεται αυτόματα κάθε μέρα για να ελέγχει τα αποτελέσματα της επιλεγμένης στρατηγικής και να δει πώς συμπεριφέρεται το κοινό-στόχος. Η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τόσο για την προσέγγιση των χορηγών όσο και για τη βελτίωση της φήμης τους. Σήμερα πολλά κίνητρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψηφιακή ανάπτυξη, ακόμη και για ενώσεις.