Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος κατά των ενοχλητικών καταθέσεων λίπους;

Εάν τα λιποκύτταρα είναι απαραίτητα για το σώμα μας, το πλεόνασμα τους μπορεί να είναι περίπλοκο, ακόμη και ιδιαίτερα αντιαισθητικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Πολλοί ασθενείς επισκέπτονται έναν ειδικό στην αισθητική ιατρική ή την πλαστική χειρουργική για να απαλλαγούν από τις τοπικές εναποθέσεις λίπους τους. Αναζητούν αποτελεσματικές μεθόδους για να αισθάνονται καλύτερα με το σώμα τους… και επομένως καλύτερα με τον εαυτό τους. Ας δούμε τι είναι δυνατό σήμερα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΠΟΚΥΤΤΑΡΟ;

Τα κύτταρα που αποθηκεύουν λίπος ονομάζονται, στην ιατρική ορολογία, συχνότερα «λιποκύτταρα». Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στον οργανισμό αφού επιτρέπουν τη συσσώρευση ενέργειας με τη μορφή λιπών, τη σύνθεσή τους από λιπαρά οξέα και γλυκερίνη. Αυτά τα λιποκύτταρα εκκρίνουν επίσης ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και επιτρέπουν την προσαρμογή στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Είναι επομένως απαραίτητες.

Ωστόσο, με την αύξηση βάρους, αυτές οι τοπικές εναποθέσεις λίπους μπορούν να αποκτήσουν όγκο πριν πολλαπλασιαστούν. Στη συνέχεια, τείνουν να παραμείνουν σε ορισμένες περιοχές του σώματός μας. Για παράδειγμα, οι εναποθέσεις θα γίνουν γενικά στην κοιλιά, ειδικά στις γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη αλλά και στους φίλους μας το messier.

Τα λιποκύτταρα έχουν επίσης τις συνήθειές τους στο πλάι του εξωτερικού τμήματος του μηρού (σακουλάκια) ή στους γοφούς (λαβές αγάπης), μερικές φορές στο κάτω μέρος της πλάτης, στα γόνατα ή στα χέρια. Σε κάθε περίπτωση, η σταδιακή εγκατάστασή του είναι πολύ σπάνια καλή εμπειρία.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΤΕ ΑΠΟ ΛΙΠΟΚΥΤΤΑΡΑ

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα λιποκύτταρά σας και να ανακτήσετε ένα υγιές σώμα και ομαλές καμπύλες.

100% ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΩΝ ΛΙΠΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

Μπορείτε να ξεκινήσετε με την παλιά καλή μέθοδο: συνδυάστε την καλή υγιεινή των τροφίμων, το να προσέχετε τι τρώτε, με τακτική άσκηση (προπόνηση με βάρη στο γυμναστήριο, τζόκινγκ κάθε μέρα κ.λπ.). Μετά από μερικούς μήνες, θα πρέπει να παρατηρήσετε την πρώτη εξέλιξη και να παρακολουθήσετε τη σταδιακή μείωση των εξογκωμάτων σας.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΙΠΟΥΣ

Εάν αυτό δεν συμβαίνει και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τις τοπικές εναποθέσεις λίπους σας, έχετε την επιλογή να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή για λιποαναρρόφηση. Αυτή η διαδικασία πλαστικής χειρουργικής περιλαμβάνει την αφαίρεση του λίπους σας χρησιμοποιώντας μια κάνουλα. Σας επιτρέπει να βελτιώσετε γρήγορα μια σιλουέτα, ειδικά το στομάχι, τους μηρούς, τα χέρια, τα γόνατα ή τα χέρια.

Ωστόσο, δεν ενδείκνυται για όλους τους ασθενείς. Για παράδειγμα, άτομα που είναι υπερβολικά υπέρβαρα ή σε κατάσταση παχυσαρκίας δεν μπορούν να κάνουν λιποαναρρόφηση.

ΨΥΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΛΙΠΟΥΣ

Μερικές φορές οι ασθενείς δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Τα Αισθητικά Κέντρα τους προσφέρουν τότε μια πολύ λιγότερο επεμβατική τεχνική: την κρυολιπόλυση. Χωρίς βελόνα, χωρίς αναισθησία ή αποσυναρμολόγηση, αυτή η μέθοδος αδυνατίσματος συνίσταται στην καταστροφή των τοπικών αποθέσεων λίπους μέσω ενός μηχανισμού έντονου ψύχους.

Ψυχογλυπτική βελτιώνει τη σιλουέτα απορροφώντας τα τοπικά λιπώδη κύτταρα χρησιμοποιώντας μια βεντούζα ψύξης. Αυτή η διαδικασία προκαλεί τον θάνατο των λιποκυττάρων (απόπτωση) και τη φυσική αυτοαποβολή τους στο σώμα. Άνδρες και γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την ιατρική πράξη και μπορούν να αντιμετωπιστούν διάφορες περιοχές:

• Το διπλό πηγούνι

• Το χέρι

• Ο κορμός (άνδρες)

• Η πλάτη

• Οι γοφοί

• Η κοιλιά

• Τα γόνατα

• Τα σακουλάκια

• Εσωτερικοί μηροί

Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Αφού επισημανθούν οι προς επεξεργασία περιοχές και εφαρμοστούν σωστά οι εφαρμογές εφαρμογής, ξεκινά η εφαρμογή. Στο μεταξύ, μπορείτε να χαλαρώσετε στον καναπέ περιποίησης μας, να κοιμηθείτε ή να εργαστείτε στον φορητό υπολογιστή. Ένα αρχικά άγνωστο αίσθημα πίεσης, κρύου ή έντασης διαρκεί συνήθως μόνο λίγα λεπτά.

Μετά από χρόνο θεραπείας περίπου. Μετά από 35 λεπτά, αφαιρούνται τα απλικατέρ, ο ιστός ζεσταίνεται ξανά και εμφανίζεται ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα. Η θεραπεία σε αυτό το σημείο ολοκληρώνεται με ένα μασάζ διάρκειας δύο λεπτών. Μπορεί να υπάρχει ένα ελαφρύ τσούξιμο και παροδικό κοκκίνισμα εδώ. Εάν προγραμματίζονται περαιτέρω κύκλοι, μπορούμε επίσης να τους πραγματοποιήσουμε αμέσως μετά (π.χ. στομάχι και πλευρές).

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία, μπορεί να υπάρξουν ελαφρές αλλαγές στην ευαισθησία και οίδημα της περιοχής που θεραπεύτηκε. Ένα αρχικό αίσθημα μουδιάσματος είναι επίσης φυσιολογικό, και αυτό μπορεί να διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα.