Πρέπει να ελέγξετε τα ελκυστικά χαρακτηριστικά των υπηρεσιών παράδοσης φαγητού κατά παραγγελία

Ζούμε στον κόσμο όπου η τεχνική απόλαυση για τους καλοφαγάδες είναι πλέον κοινή τάση για όλους. Η ηλεκτρονική παράδοση φαγητού έχει ήδη σημαδέψει τον κλάδο. Τώρα έχει αλλάξει η ώρα κάθε εστιατόριο και το φαγητό από κάθε πολιτισμό έχει έρθει στο διαδίκτυο.

Αυτός ο κόσμος εφαρμογών μας δίνει τις ευκολίες για να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατότητα στα κινητά μας τηλέφωνα. Όταν σκαλίζετε, απλώς κατεβάστε την εφαρμογή από την εφαρμογή κατά παραγγελία, αναζητήστε φαγητό από ένα κοντινό εστιατόριο, σούπερ νόστιμες και λαχταριστές εικόνες αρχίζουν να εμφανίζονται στην οθόνη σας, αφού επιλέξετε το καλύτερο φαγητό που μπορείτε να το παραγγείλετε και να το απολαύσετε στο σπίτι.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη το 2016, η αγορά παράδοσης τροφίμων έχει Τα έσοδα στο τμήμα “Παράδοση τροφίμων” ανέρχονται σε 3, 080 εκατομμύρια $ ΗΠΑ το 2018. Από το 2022 αυτός ο όγκος της αγοράς θα αυξάνεται κατά 16,75% σύμφωνα με τα δεδομένα. Το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς είναι το τμήμα “Online Takeaway”. Τα γεύματα παραγγέλλονται μέσω Διαδικτύου και η παράδοση στο κατώφλι είναι μια πιο ευνοϊκή ιδέα για τους πελάτες.

Έτσι, τώρα οι πελάτες έχουν ήδη γνώση σχετικά με την εφαρμογή παράδοσης φαγητού κατά παραγγελία, ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους οι πελάτες εξελίσσονται περισσότερο στον κόσμο της τεχνολογίας και των τροφίμων. Πριν από αυτό, θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τους ρόλους της εφαρμογής παράδοσης φαγητού κατά παραγγελία.

o Πίνακας πελατών
Το πάνελ πελατών θα σας παρέχει υποστήριξη για Easy On boarding, Σύνδεση / Εγγραφή μέσω email ή Facebook, Παρακολούθηση παραγγελιών, Πολλαπλές Επιλογές Πληρωμής, Επιλογή Takeaway, Βαθμολογίες & Κριτικές, Προσφορές & Προσφορές, Διαχείριση προφίλ.

o Πάνελ εστιατορίου
Όταν είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου, έχετε την τάση να χρησιμοποιείτε αυτό το πλαίσιο για να μπορείτε να διαχειρίζεστε τις πληροφορίες επιχείρησης, να διαχειρίζεστε μενού, ειδοποιήσεις και παραγγελίες, να παρακολουθείτε πληρωμές, να απαντάτε σε κριτικές, να διαχειρίζεστε προσφορές, στοιχεία πελατών

o Πίνακας Διαχειριστή
Το βασικό στοιχείο για αυτήν την εφαρμογή OnDemand είναι ότι έχετε όλα τα δικαιώματα για τη διαχείριση του κέντρου ελέγχου του εστιατορίου. Από το μενού στον πελάτη, ο αριθμός των παραγγελιών και οι πληροφορίες εσόδων πραγματοποιούνται από τον πίνακα Amin.

Λοιπόν, ποια είναι τα βασικά οφέλη από τη χρήση αυτής της προηγμένης τεχνολογίας. Για το πιο ασυνήθιστο, ο συμβατικός τύπος παράδοσης φαγητού είναι:

o Το ένα είναι μια παλιά διαδικασία κλήσης, επιλογής από το μενού και τοποθέτησης της παραγγελίας μαζικά και πληρωμής όταν το φαγητό παραδίδεται στην πόρτα σας.
o Ένας άλλος τρόπος είναι να επιλέξετε από την ηλεκτρονική εφαρμογή, να προσθέσετε λεπτομέρειες στο καλάθι και να κάνετε την πληρωμή online. (αυτό για το οποίο μιλάμε σε αυτό το blog)

Όταν ένας πελάτης αισθάνεται διαφωτισμένος, παραγγείλει εκ νέου και προτείνει τις υπηρεσίες σε άλλους, αλλά ξέρετε ποιες είναι αυτές οι δυνατότητες που προσελκύουν τους περισσότερους πελάτες.

* Η χρήση της εφαρμογής μοιάζει με τούρτα:
Κάνοντας τη χρήση αυτής της εφαρμογής για να σας κάνει να αισθάνεστε τόσο βολικοί για τον πιο ασυνήθιστο, τον συμβατικό τύπο παράδοσης. Ο πελάτης θα έχει σίγουρα την επιλογή να αλλάξει άλλες υπηρεσίες, αλλά, εάν η εφαρμογή σας παρέχει καλύτερη εμπειρία χρήστη από αυτήν, είστε σίγουρα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

* Ανακαινίστε τη διάταξή σας:
Ελκυστικά χρώματα, καινοτόμα σχέδια και μοτίβο χρήσης. Τα βιώσιμα μεγέθη και οι αναλύσεις διαφέρουν, καθώς η αίσθηση και η οπτική ελκυστικότητα των στοιχείων διεπαφής χρήστη, όπως το εργαλείο επιλογής ημερομηνίας, τα πλαίσια ελέγχου και οι διακόπτες ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, αποτελούν σημαντικό μέρος της εφαρμογής για τη διατήρηση των πελατών.

* Εξυπηρετήστε το καλύτερο από όλη την τοπική ζήτηση και προσφορά:
Η πρώτη προτίμηση του πελάτη είναι να χρησιμοποιεί Τοπικές υπηρεσίες. Μείνετε ενημερωμένοι με τις δραστηριότητες του ανταγωνιστή σας και οι προτιμήσεις των ανθρώπων βοηθούν πάντα να τραβήξετε το βλέμμα του πελάτη.

Όταν η εφαρμογή σας έχει τα πάντα για την επικρατούσα ζήτηση και προσφορά όσο το δυνατόν περισσότερο. Η απάντηση του κόσμου θα είναι αυτόματα. Αυτά θα σας βοηθήσουν να γεφυρώσετε το χάσμα ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη και να δημιουργήσετε καλύτερη θέση στην αγορά.

* Αξιόπιστη ώρα παράδοσης:
Όταν παραγγέλνεις φαγητό, ένα από τα πιο προφανή ένστικτο ήταν ότι πρέπει να είναι φρέσκο ​​και ζεστό. Άρα, ο χρόνος παίζει α σημαντικός παράγοντας στην εφαρμογή παράδοσης τροφίμων. Αν η εφαρμογή υποσχέθηκε χρόνο για 30 λεπτά, αλλά παραδόθηκε σε 45 λεπτά με κρύο φαγητό, τι πιστεύετε ως πελάτης; Δεν είναι χαρούμενος σωστά!

Για την παράδοση φαγητού πρέπει να κρατήσετε μικρό περιθώριο. Λάβετε υπόψη ότι το να φτάσετε νωρίς θα δημιουργήσει σχέση, αλλά η λίγη αναμονή θα δυσαρεστήσει τον πελάτη.

* Η παρακολούθηση είναι κύρια πτυχή:
Μπορούμε να πούμε ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι κοινό για οποιονδήποτε κατά παραγγελία, αλλά είναι επίσης πιο σημαντικό. Εάν ένας πελάτης λάβει παραγγελία υπηρεσίας, τότε οι ειδοποιήσεις τον βοηθούν να παραμείνει ενημερωμένος. Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα στην παράδοση από την κουζίνα στην πόρτα. Όταν ένας πελάτης μπορεί να κοιτάξει κάθε βήμα, αντιμετωπίζει τον χρόνο παράδοσης.

* Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγάλη επιρροή:
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τροποποιούνται στη ζωή μας. Ως πελάτης, οι περισσότερες αποφάσεις μας λαμβάνονται από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όταν κάνετε μια εφαρμογή φιλική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αγαπήσετε τους ανθρώπους. Ο πελάτης θα μοιράζεται φωτογραφίες, κριτικές για φαγητό, Τοποθεσία και βαθμολογεί τις υπηρεσίες στο προφίλ του. Βοηθά την επιχείρησή σας να αποκτήσει νέους πελάτες.

* Εφικτές επιλογές πληρωμής:
Η πιο σημαντική πτυχή είναι η επιλογή πληρωμής στις διαδικτυακές εφαρμογές παράδοσης φαγητού. Αρχικά, οι πελάτες προτιμούσαν την επιλογή Αντικαταβολή (Αντικαταβολή) λόγω της ευκολίας της. Σήμερα, όμως, με τη βοήθεια των διαδικτυακών δικτύων, οι χρήστες επιθυμούν να το κρατούν χωρίς μετρητά και να ολοκληρώσουν οι ίδιοι την πληρωμή στο διαδίκτυο. Επομένως, η εφαρμογή πρέπει να συσχετιστεί με όλα τα πορτοφόλια και τις τράπεζες για πληρωμή.

* Επιτρέψτε τα σχόλια:
Όταν οι πελάτες σας αξιολογούν ή αξιολογούν τις υπηρεσίες, αισθάνονται μέρος της διαδικασίας. Επιτρέποντας στους χρήστες να αξιολογήσουν το προϊόν σας μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αυτοσχεδιάσει. Με την ανάδραση είναι δυνατή η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ πελάτη και παρόχου υπηρεσιών. Ακόμη και οι υπηρεσίες σας είναι στο έπακρο σχόλια που δεν τις κάνουν πιο συμπαθητικές και ελκυστικές.

Τύλιξε:
Μέχρι αυτή τη στιγμή, το έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει για παράδοση φαγητού κατά παραγγελία. Το σημείο αναφοράς έχει ήδη τεθεί από τους επιχειρηματίες. Η δημιουργικότητα θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεχωρίσουν στην αγορά.