Πόσοι τύποι εξωτερικής ανάθεσης ανάπτυξης λογισμικού

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι εξωτερική ανάθεση ανάπτυξης λογισμικού. Όταν θέλετε να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες την ανάπτυξη λογισμικού σας, είναι σημαντικό να βρείτε την κατάλληλη εταιρεία για τη δουλειά. Δεν προσφέρουν όλες οι εταιρείες τις ίδιες υπηρεσίες και δεν έχουν όλες το ίδιο επίπεδο τεχνογνωσίας. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε τους διαφορετικούς τύπους εξωτερικής ανάθεσης λογισμικού και τι μπορείτε να περιμένετε από τον καθένα.

Τι είναι η εξωτερική ανάθεση λογισμικού;

Η εξωτερική ανάθεση λογισμικού είναι η διαδικασία ανάθεσης της ανάπτυξης ή της βελτίωσης εφαρμογών λογισμικού σε έναν εξωτερικό πάροχο υπηρεσιών. Αυτό μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους, όπως εξοικονόμηση κόστους, εξοικονόμηση χρόνου και πρόσβαση σε μεγαλύτερους πόρους. Όταν αναθέτετε σε τρίτους την ανάπτυξη λογισμικού σας, αναθέτετε το έργο σας σε τρίτο μέρος. Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να βρείτε μια εταιρεία που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι εξωτερικής ανάθεσης ανάπτυξης λογισμικού. Όταν θέλετε να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες την ανάπτυξη λογισμικού σας, είναι σημαντικό να βρείτε την κατάλληλη εταιρεία για τη δουλειά. Δεν προσφέρουν όλες οι εταιρείες τις ίδιες υπηρεσίες και δεν έχουν όλες το ίδιο επίπεδο τεχνογνωσίας.

Είδη Ανάπτυξης Λογισμικού Outsourcing

Μοντέλο σταθερής τιμής

Το μοντέλο σταθερής τιμής είναι ο πιο κοινός τύπος εξωτερικής ανάθεσης ανάπτυξης λογισμικού. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, η εταιρεία συμφωνεί να ολοκληρώσει ένα έργο για μια καθορισμένη τιμή. Αυτή η τιμή συνήθως δεν αλλάζει, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το έργο.

Αυτός ο τύπος εξωτερικής ανάθεσης μπορεί να είναι επικίνδυνος, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο χρόνος και οι πόροι που θα απαιτήσει ένα έργο. Εάν το έργο διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο, η εταιρεία μπορεί να καταλήξει να πληρώσει περισσότερα από όσα είχε αρχικά συμφωνήσει.

Το μοντέλο σταθερής τιμής είναι το καλύτερο για καλά καθορισμένα έργα και έχει σαφές πεδίο εφαρμογής. Δεν είναι τόσο κατάλληλο για έργα ευαίσθητα στο χρόνο ή απαιτούν συχνές αλλαγές.

Μοντέλο χρόνου και υλικών

Στο μοντέλο χρόνου και υλικών, η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού πληρώνει μια σταθερή τιμή για κάθε ώρα που εργάζεται στο έργο σας. Αυτός ο τύπος εξωτερικής ανάθεσης είναι ιδανικός για μικρά έργα ή όταν χρειάζεστε κάποιον να βοηθήσει σε μια συγκεκριμένη εργασία. Το μειονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι ότι μπορεί να είναι ακριβό και μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το συνολικό κόστος του έργου.

Μοντέλο σταθερού εύρους

Το μοντέλο σταθερού εύρους είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους εξωτερικής ανάθεσης ανάπτυξης λογισμικού. Σε αυτό το μοντέλο, η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε θα συμφωνήσει να ολοκληρώσει μια συγκεκριμένη εργασία ή εργασία για εσάς. Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλετε και τι χρειάζεστε. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς συνήθως κοστίζει λιγότερο από την πρόσληψη ενός προγραμματιστή πλήρους απασχόλησης.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτό το μοντέλο. Πρώτα απ ‘όλα, το πεδίο εφαρμογής του έργου μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες και καθυστερήσεις. Δεύτερον, η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας ή να μην ολοκληρώσει το έργο εγκαίρως. Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να επιλέξετε μια εταιρεία με καλό ιστορικό.

 

Ευκίνητο μοντέλο

Όταν εργάζεστε με ένα ευέλικτο μοντέλο, μπορείτε να περιμένετε μια πολύ στενή σχέση με την εταιρεία εξωτερικής ανάθεσης. Θα συνεργαστείτε σε σύντομα σπριντ για να δημιουργήσετε και να δοκιμάσετε νέες δυνατότητες. Αυτός ο τύπος εξωτερικής ανάθεσης είναι ο καλύτερος για εταιρείες που χρειάζονται μεγάλη ευελιξία και που μπορούν να ανταποκρίνονται πολύ στις αλλαγές.

Αν ψάχνετε για ένα ευέλικτο μοντέλο, φροντίστε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία που είναι εξοικειωμένη με την ευέλικτη μεθοδολογία. Δεν είναι όλες οι εταιρείες σε θέση να εργαστούν με αυτόν τον τρόπο και μπορεί να είναι δύσκολο για αυτές να αλλάξουν από την κανονική τους διαδικασία.

Offshore μοντέλο

Το υπεράκτιο μοντέλο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους εξωτερικής ανάθεσης ανάπτυξης λογισμικού. Αυτός ο τύπος εξωτερικής ανάθεσης περιλαμβάνει τη συνεργασία με μια εταιρεία που βρίσκεται σε διαφορετική χώρα. Η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε θα βρίσκεται συνήθως σε μια χώρα όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλό, γεγονός που καθιστά προσιτή την εξωτερική ανάθεση του έργου ανάπτυξης σας.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση του υπεράκτιου μοντέλου για την εξωτερική ανάθεση ανάπτυξης λογισμικού:

  1. Το κόστος εργασίας είναι συνήθως πολύ χαμηλότερο από ό,τι θα ήταν στη χώρα σας.
  2. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις πολιτισμικές διαφορές για να αποκτήσετε πιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.
  3. Η συνεργασία με μια εταιρεία που βρίσκεται σε διαφορετική χώρα μπορεί να σας δώσει πρόσβαση σε νέα τεχνολογία και ιδέες που μπορεί να μην είχατε διαφορετικά.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα στη χρήση του υπεράκτιου μοντέλου. Πρώτον, η επικοινωνία μπορεί να είναι δύσκολη όταν εργάζεστε με μια εταιρεία που βρίσκεται σε διαφορετική χώρα. Επιπλέον, μπορεί να είναι δύσκολο να εμπιστευτείς εταιρείες που βρίσκονται σε άλλες χώρες.

Τέλος, η διαφορά ώρας μπορεί να κάνει δύσκολη τη στενή συνεργασία με την ομάδα σας. Αν ψάχνετε για μια εταιρεία για την εξωτερική ανάθεση της ανάπτυξης λογισμικού σας, το υπεράκτιο μοντέλο είναι μια καλή επιλογή. Απλώς φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας και να βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία με αποδεδειγμένο ιστορικό.

Μοντέλο κοντά στην ακτή

Το μοντέλο κοντινής ακτής είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους εξωτερικής ανάθεσης ανάπτυξης λογισμικού. Αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει τη συνεργασία με μια εταιρεία που βρίσκεται κοντά στη χώρα σας. Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό γιατί διευκολύνει την επικοινωνία και τη συνεργασία. Σας επιτρέπει επίσης να επισκεφθείτε το γραφείο της εταιρείας εάν χρειαστεί.

Οι εταιρείες κοντινής ακτής έχουν συνήθως χαμηλότερο κόστος από υπεράκτιες εταιρείες, και συχνά κατανοούν καλύτερα την τοπική αγορά. Ωστόσο, μπορεί να μην έχουν τόση εμπειρία με διεθνή έργα.

Υβριδικό μοντέλο

Το υβριδικό μοντέλο είναι ένας συνδυασμός των δύο μοντέλων που συζητήσαμε προηγουμένως. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για εταιρείες που αναζητούν ορισμένα από τα πλεονεκτήματα τόσο των χερσαίων όσο και των υπεράκτιων μοντέλων.

Με το υβριδικό μοντέλο, μπορείτε να έχετε την εξοικονόμηση κόστους της εξωτερικής ανάθεσης σε μια ξένη χώρα, ενώ εξακολουθείτε να έχετε μέρος της ομαδικής σας εργασίας επί τόπου. Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για την ανάπτυξη του λογισμικού σας, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε κάποιο μέρος της ομάδας σας να συνεργαστεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους προγραμματιστές.

Προσαρμοσμένο μοντέλο

Όταν ψάχνετε για προσαρμοσμένη ανάπτυξη λογισμικού, θα θέλετε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία με εμπειρία στον τομέα. Το προσαρμοσμένο λογισμικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες σας, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε μια εταιρεία που κατανοεί την επιχείρησή σας και μπορεί να δημιουργήσει μια λύση που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

Αν ψάχνετε για προσαρμοσμένη ανάπτυξη λογισμικού, φροντίστε να ρωτήσετε την εταιρεία για την εμπειρία της στον τομέα. Τι είδη λογισμικού έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν; Πόσο καλά κατανοούν την επιχείρησή σας και τις ανάγκες της; Μπορούν να δημιουργήσουν μια λύση που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας;

Πώς αναθέτετε ένα έργο ανάπτυξης λογισμικού;

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για την εξωτερική ανάθεση ενός έργου ανάπτυξης λογισμικού. Μπορείτε να βρείτε μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης ανάπτυξης λογισμικού ή μπορείτε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που διαθέτει μια υπεράκτια ομάδα.

Η εξωτερική ανάθεση της ανάπτυξης λογισμικού σας σε μια εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτό το είδος εργασίας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε το έργο υψηλής ποιότητας που αναζητάτε. Αυτές οι εταιρείες έχουν πολυετή εμπειρία στον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού και μπορούν να σας βοηθήσουν με τα πάντα, από τη συλλογή απαιτήσεων έως τις δοκιμές QA.

Εργασία με α εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και μια υπεράκτια ομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα για το έργο σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η εταιρεία που θα επιλέξετε έχει καλή φήμη και ότι η ομάδα της είναι ικανή να εργαστεί στο έργο σας.

Ποια είναι τα διαφορετικά μοντέλα εξωτερικής ανάθεσης;

Υπάρχουν τρία μοντέλα εξωτερικής ανάθεσης. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Μοντέλα τιμολόγησης εξωτερικής ανάθεσης.
  • Εξωτερική ανάθεση με βάση τις σχέσεις.
  • Εξωτερική ανάθεση βάσει τοποθεσίας.

Τελικές σκέψεις

Η εξωτερική ανάθεση της ανάπτυξης λογισμικού σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ολοκληρώσετε το έργο έγκαιρα και εντός προϋπολογισμού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε έρευνα και να βρείτε την κατάλληλη εταιρεία για τη δουλειά. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι εξωτερικής ανάθεσης ανάπτυξης λογισμικού, επομένως θα πρέπει να είστε βέβαιοι να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.