Πώς επιλέγετε ποδηλατικές φανέλες;

μεταφέρετε ανταλλακτικά

Το ποδήλατο είναι η δημοφιλής μέθοδος μεταφοράς στην Αυστραλία. Σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα Συμμετοχής στην Ποδηλασία του 2019, η ποδηλασία είναι μια κοινή μορφή σωματικής δραστηριότητας. Επιπλέον, 3,43 εκατομμύρια Αυστραλοί κάνουν ποδήλατο για αναψυχή ή μεταφορά κάθε εβδομάδα.

Σε σύγκριση με την προ-COVID, η έρευνα αναφέρει ότι τα επίπεδα ποδηλασίας έχουν αυξηθεί έως και 69 τοις εκατό. Έτσι, εάν είστε αρχάριοι ή λάτρεις της ποδηλασίας, μπορείτε να αγοράσετε ρούχα όπως ποδηλατικές φανέλες στην Αυστραλία. Μετά από όλα, είναι σημαντικό να έχετε το σωστό ρούχο και μια καλή φανέλα θα σας κάνει να νιώσετε άνετα. Επιπλέον, θα μπορείτε να κινηθείτε αβίαστα. Επιπλέον, όταν οδηγείτε έξω, το ύφασμα που απομακρύνει την υγρασία σας επιτρέπει να είστε στεγνοί.

Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το ύφασμα θα σας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επιπλέον, εάν πέσετε, η ενδυμασία θα σας προστατεύσει από κάθε τραυματισμό. Εξάλλου, το να φοράς φανέλες θα σου επιτρέψει να ταιριάξεις στην ποδηλατική κοινότητα με αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, θα νιώσετε φανταστικά και θα φαίνεστε σαν επαγγελματίας όταν οδηγείτε σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι, με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε εάν θέλετε να μάθετε πώς να επιλέξετε την ιδανική φανέλα ποδηλασίας.

1. Υλικό/Ύφασμα

Οι ποδηλατικές μπλούζες είναι κατασκευασμένες με συνθετικές ίνες και έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τον ιδρώτα. Επιπλέον, ο αναπνεύσιμος σχεδιασμός τους θα σας επιτρέψει να είστε άνετοι και δροσεροί. Εν τω μεταξύ, πρέπει πάντα να θυμάστε να επιλέγετε το ύφασμα ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείτε. Μπορείτε να αναζητήσετε διάφορα χαρακτηριστικά, όπως δυνατότητα αναπνοής, αδιάβροχο κ.λπ. Αγοράζοντας ζέρσεϊ που έχουν δημιουργηθεί με μαλλί μερινό σημαίνει ότι μπορείτε να παραμένετε ζεστοί. Παρόλο που οι φανέλες από μαλλί μερίνο μπορεί να μην είναι η πρώτη σας επιλογή, είναι ιδανικές για ποδηλάτες λόγω του χαρακτηριστικού τους που είναι ανθεκτικό στη μυρωδιά. Επιπλέον, μπορείτε να αναζητήσετε υφάσματα που μπορούν να σας προστατεύσουν πάρα πολύ από το βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

2. Ταίριασμα

Θα βρείτε διαφορετικούς τύπους μορφών εφαρμογής σε μια φανέλα ποδηλασίας και μερικά από αυτά που μπορούν να αγοραστούν περιλαμβάνουν αγωνιστική εφαρμογή, κανονική εφαρμογή και άνετη εφαρμογή. Η μορφή αγωνιστικής προσαρμογής είναι αεροδυναμική και άνετη, ενώ η άνετη εφαρμογή είναι η καλύτερη για αναβάτες αναψυχής. Από την άλλη πλευρά, η κανονική εφαρμογή είναι καθοριστική για την απόδοση και παρέχει μεγάλη άνεση.

3. Μανίκια

Οι φανέλες ποδηλασίας δρόμου και ποδηλασίας βουνού περιλαμβάνουν φανέλες με κοντό και μακρύ μανίκι. Τα κοντομάνικα μπλουζάκια θα σας κάνουν να νιώσετε καλά αεριζόμενοι και είναι φανταστικά τα καλοκαίρια. Εν τω μεταξύ, οι ποδηλάτες βουνού προτιμούν τις φανέλες με μακριά μανίκια, καθώς κινδυνεύουν να πέσουν και να πάρουν σημάδια στο σώμα τους. Γενικά, την πιο κρύα εποχή του χρόνου, οι ποδηλάτες δρόμου προτιμούν να αγοράζουν ολόσωμες φανέλες, καθώς παρέχουν προστασία από τις ακτίνες του ήλιου και τις κρατούν πιο ζεστές. Επιπλέον, η αεροδυναμική δεν είναι κρίσιμη για τους ποδηλάτες δρόμου.

4. Φερμουάρ

Τα φερμουάρ αποτελούν ζωτικό μέρος του σχεδιασμού και τα φερμουάρ υψηλής ποιότητας σάς επιτρέπουν να αερίζετε εύκολα τον εαυτό σας όταν οδηγείτε όλη την ημέρα. Θα βρείτε ποδηλατικές φανέλες με μπροστινό φερμουάρ διαφορετικού μήκους, καθώς τα φερμουάρ μισού μήκους, τέταρτου και ολικού είναι κοινά. Ως εκ τούτου, το ελαφρύ ξεκλείδωμα του φερμουάρ θα διατηρηθεί δροσερό λόγω της αύξησης της ροής αέρα στο πάνω μέρος του σώματος.

5. Στριφώματα/Ραφές

Οι καλοφτιαγμένες φανέλες περιλαμβάνουν προσεγμένες βελονιές για να αποτρέπουν το τρίψιμο στο δέρμα, αλλά οι καλύτερες έχουν λείο και απαλό φινίρισμα. Έτσι, όταν φορέσετε τα καλύτερα, θα διαπιστώσετε ότι το ύφασμα είναι παρόμοιο με αυτό ενός πολυτελούς υλικού που τυλίγεται στο σώμα σας. Εν τω μεταξύ, εάν το στρίφωμα δεν έχει σχεδιαστεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι φανέλες έχουν μια τελευταία πινελιά. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αγοράσετε ποδηλατικές φανέλες στην Αυστραλία σε μυριάδες χρώματα και σχέδια.

6. Τσέπες

Χρειάζεστε πίσω τσέπες για να μεταφέρετε ανταλλακτικά, είδη πρώτης ανάγκης και μπάρες διατροφής στις βόλτες. Και μπορείτε να αναζητήσετε φανέλες με αρκετά βαθιές τσέπες, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε με ασφάλεια τα απαραίτητα. Εν τω μεταξύ, μια κακοσχεδιασμένη φανέλα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να πέσουν αντικείμενα από τις τσέπες.