Πώς λειτουργεί το Blockchain και τα οφέλη του Blockchain

Πώς λειτουργεί το Blockchain

Πριν προχωρήσουμε στα οφέλη των εφαρμογών και των εικασιών που συνδέονται με το blockchain, θα είναι χρήσιμο να εξηγήσουμε τι είναι το blockchain: με αυτόν τον τρόπο, δώστε μερικά σημάδια για τα κύρια χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του. Σύμφωνα με μια αυστηρά εξειδικευμένη προοπτική, το blockchain είναι ένα ηλεκτρονικό μητρώο που σας επιτρέπει να ομαδοποιήσετε τα πράγματα σε «μπλοκ». Τα μπλοκ είναι εξοπλισμένα για να διευκολύνουν το περιεχόμενο που, αφού τακτοποιηθεί, δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να διαγραφεί χωρίς να διαψεύσει πλήρως τον κύκλο.

Το blockchain επιτρέπει επίσης τη διαπραγμάτευση εμπορευμάτων διαφορετικών ειδών μέσω του οργανισμού: μπορεί κάλλιστα να είναι πόροι με πραγματική παρουσία (γη, χρήματα, γη κ.λπ.), ωστόσο μπορεί επίσης να είναι άπιαστοι πόροι (άδειες, προστατευμένη καινοτομία, πνευματικά δικαιώματα, και ούτω καθεξής) Επιτέλους, υποθέστε ότι πρέπει να μιλήσουμε για “πληροφορίες blockchain” που εφαρμόζονται στο πίσω μέρος. Θα πούμε ότι η καινοτομία του blockchain προοριζόταν να εργαστεί στις διαδικασίες εγγραφής σε ανταλλαγή και στους κύκλους αναγνωρισιμότητας των πόρων μέσα σε έναν επιχειρηματικό οργανισμό.

Επίσημος ορισμός στο πλάι, αυτή η διάταξη καινοτομιών καθιστά κατανοητή την απερίφραστη και ασφαλή παρακολούθηση ενός ευρέος φάσματος εμπορευμάτων. Ωστόσο, όχι μόνο αυτό: λόγω του blockchain, η μετάδοση πληροφοριών, εμπορευμάτων ή δεδομένων αποδεικνύεται πολύ πιο γρήγορη και πολύ πιο ακριβής. Εκτός από μόνιμο, τα μητρώα είναι ανοιχτά μόνο σε εγκεκριμένα άτομα: κάτι απαραίτητο που κάνει το blockchain όσο σταθερό και αν φαίνεται αποτελεσματικό. Σκεφτείτε αυτή την αίσθηση ότι ένα δίκτυο blockchain δεν σας επιτρέπει απλώς να ακολουθείτε παραγγελίες, να παρακολουθείτε δόσεις ή να καταχωρείτε λογαριασμούς.

Στο δίκτυο blockchain, είναι εφικτό να δείτε κάθε λεπτότητα κάθε ανταλλαγής από την αρχή έως το τέλος. Η πρώτη σκέψη του blockchain εισήχθη στον κόσμο το 2008 από έναν σκοτεινό καινοτόμο, γνωστό απλώς με το ψευδώνυμο Nakamoto. Ο Nakamoto υπέθεσε το blockchain, θεωρώντας το ένα αρχείο καταγραφής ανταλλαγής των προηγμένων μετρητών με το οποίο διαπραγματευόταν: το 2009, ο Nakamoto θα είχε στείλει το Bitcoin, το κύριο ψηφιακό χρήμα που ήταν ποτέ διαθέσιμο. Το ιστορικό σκηνικό του blockchain και του crypto έχει συνδεθεί γενικά στο ισχίο από εκείνο το σημείο και μετά.

Ήταν σίγουρα η δημιουργία ενός ανοιχτού, μεταφερόμενου προηγμένου ρεκόρ ικανού να κάνει με ασφάλεια και για πάντα την ακύρωση των ανταλλαγών που έκανε κατανοητή την παγκόσμια πρόοδο του ψηφιακού νομίσματος. Όπως και να έχει, παραμένει θεμελιώδες να μην μπερδεύουμε το blockchain, το Bitcoin και τα διαφορετικά πιθανά κρυπτονομίσματα. Από μια άποψη, συζητάμε ένα πλαίσιο που περιγράφεται από διαφορετικά οφέλη και εφαρμογές. Στη συνέχεια, εξετάζουμε ξανά ένα ηλεκτρονικό μετρητά που προστατεύεται από κρυπτογραφία, η οποία χρησιμοποιεί κοινές εξελίξεις και συνήθως χρησιμοποιεί το blockchain ως σύνολο δεδομένων για νομισματικές ανταλλαγές.

Οφέλη του Blockchain

Έχει κατανοήσει προληπτικά πώς η λέξη blockchain έχει μια σημασία που απέχει πολύ από τη μοναδική. Αυτή η καινοτομία συγκεντρώνει μια κοινή εγγραφή που καταγράφει τις ανταλλαγές ως μεμονωμένα μπλοκ πληροφοριών. Στη συνέχεια, κάθε φορά που ένας πόρος (αδιαμφισβήτητος ή όχι) κινείται, ένα μπλοκ πληροφοριών περιέχει τα δεδομένα με τις περισσότερες διακυμάνσεις: τι περιλαμβάνει ο πόρος, ποιος τον πήρε, πότε τον πήρε κ.λπ. Και πάλι, εξ ορισμού, το blockchain είναι μόνο ένα ” αλυσίδα τετραγώνων “: κάθε τετράγωνο περιέχει τις πληροφορίες που συνδέονται με μια ανταλλαγή και κάθε τετράγωνο σχετίζεται τόσο με αυτό που προηγείται όσο και με αυτό που το ακολουθεί.

Αυτό το πλαίσιο “αλληλεπίδρασης” βοηθά να καταλάβουμε τι είναι το blockchain και γιατί είναι τόσο προστατευμένο. Η επέκταση των μεμονωμένων τετραγώνων υποστηρίζει την επιβεβαίωση του πλήθους των περασμένων τετραγώνων τώρα και τότε. Ωστόσο, πολλά πλεονεκτήματα συνδέονται με τη διάδοση και την ανάπτυξη της καινοτομίας blockchain. Για παράδειγμα, η προώθηση ασφαλών ανταλλαγών, προσβάσιμων μόνο σε άτομα που συμμετέχουν, μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη επέκταση της βεβαιότητας των οικονομικών υποστηρικτών. Τα μέλη λαμβάνουν ακριβείς, ιδανικές και εξαιρετικά ιδιωτικές πληροφορίες σε όποιο σημείο επιθυμούν. Αυτή η εμπιστοσύνη μετατρέπεται σε ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι (όπως εκφράστηκε πρόσφατα).

Οι εγκεκριμένες ανταλλαγές δεν μπορούν να διαγραφούν ή να αλλάξουν από κανέναν, ούτε καν από κανέναν διαχειριστή πλαισίου. Τα αρχεία blockchain παραμένουν μόνιμα ανεξάρτητα από το αν ένα συγκεκριμένο τετράγωνο περιέχει μια γκάφα. Πράγματι, ακόμη και στην παρούσα κατάσταση, η κύρια προσβάσιμη επιλογή είναι να προστεθεί μια άλλη ανταλλαγή για την αντιμετώπιση του παραπάνω σφάλματος: μετά από την οποία οι δύο ανταλλαγές θα παραμείνουν εμφανείς και αμετάβλητες. Η διάδοση δεδομένων blockchain σχετικά με τα τρέχοντα και μελλοντικά πλεονεκτήματα αυτής της καινοτομίας συνεπάγεται επιπρόσθετα την υπενθύμιση του πόσο επαρκές είναι αυτό το είδος κατανεμημένης εγγραφής.

Με αυτή την έννοια, μπορούμε να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η παρουσία ενός κοινού μητρώου μεταξύ ατόμων καθιστά άσκοπους τους συμβιβασμούς των αρχείων. Παρομοίως, είναι εφικτό να επιταχυνθεί επιπρόσθετα κάθε μια από τις ανταλλαγές στην αλυσίδα, αφήνοντας τα σύνολα κανόνων και έξυπνων συμφωνιών της, οι οποίες στη συνέχεια, σε εκείνο το σημείο, θα εκτελεστούν εντελώς φυσικά. Για να ολοκληρώσουμε τα πράγματα, η πρόοδος του blockchain αποδεικνύεται ολοένα και πιο καθοριστική με συνέπεια για την ανάπτυξη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, που συχνά απεικονίζεται με τη συντομογραφία Defi, είναι ένα είδος περιβάλλοντος νομισματικών συμβάσεων, όπου, παρά ταύτα, η ένωση των διοικήσεων δεν προϋποθέτει την παρουσία διατεταγμένων προόδων. Οι ανταλλαγές βοηθούνται μέσω αυτοματισμών και δεν απαιτούν εξωτερικές μεσολαβήσεις. Υπό αυτή την έννοια, τα έξυπνα συμβόλαια στο blockchain θα επιτρέψουν σταθερά την εξάλειψη της απαίτησης για ξένους στις ανταλλαγές: εστιακούς αντιπροσώπους όπως έμποροι, εμπορικές συναλλαγές ή ακόμα και τράπεζες.