Πώς λειτουργούν οι μηχανές πάγου και για να τις διατηρούν σε άριστη κατάσταση

Η κατανόηση της λειτουργικότητας ενός μηχανήματος βοηθά στη λήψη της μέγιστης απόδοσης για τη μεγαλύτερη δυνατή περίοδο χωρίς να υποβληθεί το μηχάνημα σε οποιοδήποτε επίπεδο παραμέλησης. Το ίδιο ισχύει και για τις παγομηχανές. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Αποδόμηση μιας παγομηχανής: πώς παραδίδει παγάκια

Όλα έχουν τα 3 βασικά εξαρτήματα: παροχή νερού, σύστημα ψύξης και μονάδα διαμόρφωσης. Ο συμπιεστής σπρώχνει μια ορισμένη ποσότητα ψυκτικού μέσου (χημικό) στα πηνία που περιβάλλουν τον μεταλλικό δίσκο πάγου (μονάδα διαμόρφωσης). Το ψυκτικό διέρχεται από τη διαδικασία συμπύκνωσης και διαστολής σε ένα σύνολο στενών και ευρύτερων σωλήνων. Αυτή η προγραμματισμένη κίνηση του ψυκτικού μέσου δημιουργεί ψύξη με δραματικά υψηλό ρυθμό, μειώνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία του μεταλλικού δίσκου, κατά τη διάρκεια του οποίου το νερό τροφοδοτείται στο δίσκο για να καταψυχθεί στρώμα προς στρώμα παράγοντας διαυγή παγάκια. Το τελευταίο σκέλος της διαδικασίας περιλαμβάνει την παροχή μιας ελαφριάς αύξησης της θερμοκρασίας για να λιώσει τα παγάκια τόσο ώστε να αφήσουν τον δίσκο τους και να πέσουν στον κάδο συλλογής ακριβώς από κάτω. Αυτό επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση ζεστού αέρα από τον συμπιεστή απευθείας μέσω του ευρύτερου σωλήνα παράκαμψης, ο οποίος δεν του επιτρέπει να χάσει τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν τα παγάκια μέσω ελαφριάς αύξησης της θερμοκρασίας. Η λοξή θέση του δίσκου επιτρέπει την πτώση και τη συλλογή του πάγου.

Πώς να διατηρήσετε τις εμπορικές παγομηχανές σε άριστη κατάσταση

Είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι η παγομηχανή σας δεν πρόκειται να χαλάσει ξαφνικά, αλλά πρέπει να εργαστείτε για να το πετύχετε. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για να το πετύχετε.

Καθαρισμός: Καθαρίζετε κάθε μήνα τους κάδους πάγου σας. Αποθηκεύστε τους αχρησιμοποίητους κύβους σε μια κατάψυξη και χρησιμοποιήστε ένα ζεστό ήπιο διάλυμα απορρυπαντικού με μια δόση χλωρίνης (μισό φλιτζάνι ίσως) για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη καφέ λάσπης (η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα της υπάρχουσας μαγιάς που μεταφέρεται στον αέρα, κοινή στις μπάρες). Στεγνώστε τον κάδο αφού τον πλύνετε θρησκευτικά.

Αλλαγή φίλτρων: Γενικά είναι εγκατεστημένο στο σύστημα καθαρισμού νερού που χρησιμοποιείται και η αλλαγή του κάθε 6 μήνες επιτρέπει μόνο στο πιο καθαρό νερό να παγώσει πρώτα. Τοποθετήστε ένα φίλτρο νερού για σας παγομηχανές αν δεν έχετε ήδη. Δείτε αν τα φίλτρα σας χρειάζονται προενεργοποίηση για να ενεργοποιήσουν το κάρβουνο στο φυσίγγιο, λειτουργώντας το για κάποιο χρονικό διάστημα. Εάν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του φίλτρου. (Ή απλώς εγκαταστήστε φίλτρο νερού 3M!)

Καθαρισμός του εξατμιστή: Μια άλλη εργασία που απαιτεί την προσοχή σας κάθε 6 μήνες! Η πλάκα στην οποία σχηματίζεται ο πάγος είναι ο εξατμιστής. Είναι επιρρεπές σε εναπόθεση ιζήματος που αρχίζει να εμποδίζει την πτώση του πάγου στον κάδο συλλογής, οδηγώντας σε πτώση της παραγωγής πάγου καθώς πρέπει να λειτουργήσει περισσότερο. Έτσι, όταν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι πολλά κομμάτια πάγου συνδέονται μεταξύ τους, γίνεται γεφύρωση και ο εξατμιστής χρειάζεται καθαρισμό. Κάποιο καθαριστικό και απολυμαντικό ασφαλές για νικέλιο θα μπορούσε να πάει πολύ μακριά ή απλώς να καλέσει τον αντιπρόσωπο σέρβις.

Θέση της παγομηχανής: Εάν το μηχάνημά σας βρίσκεται σε κάποια γωνιά όπου δέχεται εύκολα ένα χτύπημα από τη δική του θερμότητα, δεν πρόκειται να λειτουργήσει βέλτιστα. Θα υπήρχε διαφορά στην παραγωγή πάγου τα καλοκαίρια και τους χειμώνες, επειδή το νερό που παίρνει η παγομηχανή σας είναι 70F και 50F αντίστοιχα. Και το μηχάνημά σας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα ανάλογα.

Καθαρισμός των πηνίων του συμπυκνωτή: Κάτι που μπορεί εύκολα να αγνοηθεί είναι τα πηνία συμπυκνωτή, μόνο και μόνο επειδή θα μπορούσαν να βρίσκονται στο πλάι ή στο πίσω μέρος του μηχανήματος. Δεδομένου ότι αφαιρεί τη θερμότητα, το να φράξει μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την παραγωγή πάγου. Ένα καθαριστικό πηνίου μπορεί εύκολα να σας βοηθήσει με την εργασία που έχετε στο χέρι.

Έχετε την επιλογή να κάνετε τα πάντα μόνοι σας ή απλώς να προσλάβετε έναν αντιπρόσωπο σέρβις μηχανών για να κάνει αυτή τη δουλειά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι σημαντικό να διατηρείτε την επένδυσή σας σε άριστη κατάσταση λειτουργίας για βέλτιστη επιχειρηματική απόδοση. Πολλοί διαδικτυακοί ιστότοποι πωλούν μεγάλη γκάμα παγομηχανών κατάλληλων για τις ατομικές σας ανάγκες. Δείτε τι είναι καλύτερο για εσάς και συνεχίστε να αποκομίζετε κέρδη από την παγομηχανή σας διατηρώντας την σε εξαιρετική κατάσταση!