Πώς μπορεί η μικρή σας επιχείρηση να κάνει σωστά από ελεύθερους επαγγελματίες

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί τόσες πολλές μικρές επιχειρήσεις συνεργάζονται τακτικά με ελεύθερους επαγγελματίες. Πρώτον, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι γενικά πιο αποδοτικοί από τις προσλήψεις πλήρους απασχόλησης για συγκεκριμένους ρόλους. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μόνο ορισμένες υπηρεσίες σε ακανόνιστη βάση, δεν έχει νόημα να προσκαλέσετε ένα μέλος της ομάδας πλήρους απασχόλησης για να τις εκτελέσει. Δεύτερον, οι ελεύθεροι επαγγελματίες τείνουν να έρχονται με λιγότερες αποσκευές. Εξάλλου, είναι πολύ πιο εύκολο να χωρίσεις τους δρόμους σου με ελεύθερους επαγγελματίες που δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα τους παρά να αφήσεις τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης να φύγουν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αναλώσιμοι. Επομένως, εάν η επιχείρησή σας επιθυμεί να προσκολληθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες με τις υψηλότερες επιδόσεις, καλό θα ήταν να εξετάσετε τα ακόλουθα μέτρα.

Περιγράψτε τις προσδοκίες σας

Όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος έχει περάσει χρόνο σε επαγγελματικό περιβάλλον, μερικοί άνθρωποι είναι καλύτεροι περιγράφοντας τις προσδοκίες τους από άλλους. Ενώ ορισμένα αφεντικά παρέχουν κρυστάλλινες οδηγίες χωρίς περιθώρια ασάφειας, άλλα δεν είναι τόσο προσεχτικά με λεπτομέρειες. Περιττό να πούμε ότι με τους τελευταίους μπορεί να είναι δύσκολο να συνεργαστείς, ιδιαίτερα αν τείνουν να είναι διακριτικοί σε σχέση με το τι υποβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Εάν αποτύχετε να διατυπώσετε σωστά τις προσδοκίες σας στην αρχή, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πιθανό να κάνουν ευρείες υποθέσεις σχετικά με το τι θέλετε και να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους χωρίς σαφή κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ολοκληρωμένα έργα που αποκλίνουν σημαντικά από αυτό που περιμένατε.

Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες λανθασμένες επικοινωνίες, να είστε όσο το δυνατόν σαφείς όταν περιγράφετε τις προσδοκίες, δίνετε κατευθύνσεις και αποφασίζετε για διαχειρίσιμα χρονοδιαγράμματα. Επιπλέον, κάντε τον εαυτό σας προσβάσιμο σε ελεύθερους επαγγελματίες που χρειάζονται ερωτήσεις στο μέσο του έργου. Οι νεότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορεί να είναι νευρικοί όταν έρχονται σε εσάς με ερωτήσεις από φόβο μήπως φανούν αντιεπαγγελματικοί. Ωστόσο, μπορείτε να απαλύνετε αυτό το άγχος ενθαρρύνοντάς τους να κάνουν ερωτήσεις σε κάθε στιγμή.

Κρατήστε τον εαυτό σας στο βρόχο

Είναι σημαντικό για εσάς και τους ελεύθερους επαγγελματίες σας να παραμένετε στην ίδια σελίδα καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε έργου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μεγάλες περίοδοι απουσίας επικοινωνίας μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τα έργα να βγουν εκτός πορείας και τα αφεντικά να απογοητεύονται. Ο τακτικός έλεγχος με ελεύθερους επαγγελματίες και η παρακολούθηση της προόδου τους μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα έργα παραδίδονται εντός χρονοδιαγράμματος και απαιτούν ελάχιστες, εάν υπάρχουν, αναθεωρήσεις. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θέλουν να κάνουν εκτεταμένες αναθεωρήσεις της τελευταίας στιγμής σε έργα, το να κρατάτε τον εαυτό σας ενήμερο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Να προσέχετε τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Κανείς δεν απολαμβάνει να τροποποιηθούν έργα το τελευταίο δυνατό δευτερόλεπτο. Έτσι, εάν οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες έχουν προκαλέσει αλλαγές στο πόση δουλειά θα συνεπάγεται ένα έργο, πρέπει να προσέχετε πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες σας. Για παράδειγμα, εάν τώρα απαιτείται περισσότερη εργασία, είναι σωστό να αλλάξουν και η προθεσμία και τα ποσοστά πληρωμής. Η αναμονή περισσότερης εργασίας με ταχεία ταχύτητα για την ίδια τιμή είναι εκμεταλλευτική και μπορεί να ωθήσει ορισμένους συμβασιούχους να αποχωριστούν την επιχείρησή σας.

Επεξεργαστείτε τις πληρωμές με ταχεία τρόπο

Σε αντίθεση με τα μέλη της ομάδας πλήρους απασχόλησης, οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν την οικονομική ασφάλεια που προσφέρει ένα σταθερό εισόδημα. Για πολλούς συμβασιούχους εργαζόμενους, το ποσό που βγάζουν ποικίλλει από μήνα σε μήνα, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτικό για άτομα με ελάχιστες αποταμιεύσεις. Μπορείτε να ανακουφίσετε τους ελεύθερους επαγγελματίες σας από το οικονομικό άγχος διεκπεραιώνοντας τις πληρωμές τους με ταχεία τρόπο.

Ενώ ορισμένες επιχειρήσεις επεξεργάζονται πληρωμές την ίδια ημέρα κάθε μήνα, άλλες αναστέλλουν μέχρι να λάβουν τιμολόγια. Εάν η επιχείρησή σας προτιμά το δεύτερο, ενθαρρύνετε τους ελεύθερους επαγγελματίες να υποβάλλουν τιμολόγια μόλις ολοκληρώσουν την εργασία τους. Ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες διστάζουν να υποβάλουν αμέσως τιμολόγια, καθώς πιστεύουν ότι αυτό τους κάνει να φαίνονται απελπισμένοι ή αντιεπαγγελματικοί. Ωστόσο, δεν είναι ντροπή να επιθυμούμε άμεση αποζημίωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και είναι σημαντικό για τους συμβασιούχους να το κατανοήσουν αυτό. Εάν αναζητάτε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να επιταχύνετε τις πληρωμές ή να παρακολουθείτε τα τιμολόγια, αναζητήστε λύσεις λογισμικού που προσφέρουν απλοποιημένη διαδικασία αναθεώρησης εγγράφων.

Οι αφοσιωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να είναι ένα όφελος για κάθε μικρή επιχείρηση. Εκτός από το να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, οι κατάλληλοι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να παράγουν κορυφαία εργασία για την επιχείρησή σας και να ενισχύσουν αποτελεσματικά την επαγγελματική σας φήμη. Έτσι, εάν επωφελείστε τακτικά από τις προσπάθειες των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι προς το συμφέρον σας να κάνετε σωστά από αυτούς. Ευτυχώς, το να κρατάτε τους ελεύθερους επαγγελματίες χαρούμενους και να τους δίνετε κίνητρο να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί σας είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.