Πώς να αποκτήσετε μέγιστα αποτελέσματα ως Guest Blogger;

Σκεφτήκατε ποτέ το Guest Blogging ως μέρος του σχεδίου μάρκετινγκ περιεχομένου σας; Guest Blogging σημαίνει εσάς γράφουν ιστολόγια για άλλους ιστότοπους. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσετε νέο κοινό στο περιεχόμενό σας. Σας επιτρέπει να βγείτε από τη θέση σας και να δημιουργήσετε κάποιες σχέσεις μέσα στον κλάδο.

Το Guest Blogging είναι αμφίδρομος. Θα πρέπει επίσης να φιλοξενήσετε αναρτήσεις από άλλους bloggers. Δυνατότητες άλλων bloggers μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα διάλειμμα για το κοινό σας από το κανονικό περιεχόμενο. Μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον τους για το blog ή τον ιστότοπό σας. Το γενικό guest blogging θα σας προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε να φιλοξενήσετε το blogging.

Θέστε τους στόχους σας

Είναι σημαντικό να θέσετε τους στόχους σας πριν ξεκινήσετε το blogging για επισκέπτες. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν οδικό χάρτη για το μελλοντικό σας σχέδιο. Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι “SMART”.

S- Smart

Μ- Μετρήσιμο

Α- Εφικτό

R- Ρεαλιστικό

T- Βασισμένο στον χρόνο

Ο καθορισμός στόχων σας διευκολύνει να κατανοήσετε καλύτερα τα σχέδιά σας. Οι στόχοι σας θα μπορούσαν να είναι σαν να προσελκύετε εισερχόμενους συνδέσμους για να βελτιώσετε το SEO σας, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στη σελίδα προορισμού σας, να βελτιώσετε τις πωλήσεις σας ή απλώς να βελτιώσετε τις σχέσεις με άλλους bloggers.

Αναζήτηση για ιστότοπους

Αναζητήστε ιστότοπους που δέχονται αναρτήσεις επισκεπτών. Μπορείτε να ξεκινήσετε αναζητώντας φράσεις κλειδιά όπως «γράψτε για εμάς», «άρθρο επισκέπτη». Μπορείτε ακόμη και να κάνετε αναζήτηση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε “ανάρτηση επισκέπτη” στη γραμμή αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τοποθεσίες που δέχονται ιστολόγια επισκεπτών, ακολουθώντας τα σημεία όπου οι ανταγωνιστές σας κάνουν ιστολόγιο επισκέπτη.

Όταν βρείτε ιστότοπους που θέλετε να γράψετε, μην ξεχάσετε να κάνετε μια λίστα. Υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι διαθέσιμοι στον ιστό που μπορούν να σας βοηθήσουν στον έλεγχο της αρχής τομέα. Χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία για να ελέγξετε την αρχή τομέα των ιστολογίων στους οποίους επιλέγετε να φιλοξενήσετε το ιστολόγιό σας. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν ο συγκεκριμένος ιστότοπος μπορεί ή όχι να σας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων που έχετε θέσει. Επισκεφτείτε κάθε έναν από αυτούς τους ιστότοπους, αφιερώστε περισσότερο χρόνο σε αυτούς. Εξοικειωθείτε με τη βάση του κοινού τους καθώς μπορεί να σας βοηθήσει όταν γράφετε.

Δημιουργήστε μια σχέση με τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου

Πριν προωθήσετε το περιεχόμενό σας στον κάτοχο του ιστότοπου, δημιουργήστε μια σύνδεση με τον κάτοχο του ιστότοπου. Ακολουθήστε τον ιστότοπό τους με συνέπεια για μερικές εβδομάδες, εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία τους και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κατανοήσετε τον ιστότοπό τους, τις αξίες του και το είδος του περιεχομένου που δημοσιεύουν. Θα βρείτε τόσα πολλά πρότυπα προώθησης αναρτήσεων επισκεπτών στο διαδίκτυο, αλλά μην τα χρησιμοποιήσετε. Συχνά οι ιδιοκτήτες τοποθεσιών βρίσκουν τέτοια γήπεδα τεχνητά. Έτσι, όταν προετοιμάζετε το γήπεδο, δείξτε τους τη δημιουργικότητά σας και το πρότυπο του περιεχομένου σας.

Ακολουθήστε τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου στη λαβή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επισημάνετε τους σε όποια ανάρτηση βρείτε ότι σχετίζεται με αυτούς και σχολιάζετε τακτικά τις αναρτήσεις τους. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια γνήσια σχέση μαζί τους, ποτέ δεν ξέρετε πού μπορούν να σας οδηγήσουν τέτοιες φιλίες.

Επιλογή θέματος

Όπως ήδη αφιερώσατε χρόνο για να κατανοήσετε τον ιστότοπο-στόχο σας και τη θέση του. Όταν επιλέγετε ένα θέμα, σκεφτείτε καλά και μετά αποφασίστε. Επιλέξτε ένα θέμα που θα ωφελήσει τόσο εσάς όσο και εκείνους. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πληροφορίες στο ήδη δημοσιευμένο άρθρο στον ιστότοπό τους. Ή γράψτε ένα θέμα που πιστεύετε ότι θα ήταν δημοφιλές στο κοινό τους.

Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Buzzsumo που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ήδη δημοφιλές περιεχόμενο στον ιστότοπό τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε το περισσότερο κοινόχρηστο περιεχόμενο στους ιστότοπούς τους. Εάν βρείτε ένα δημοφιλές θέμα που ικανοποιεί τη θέση τους, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στον ιστότοπό τους.

Μόλις αποφασίσετε το θέμα, αφιερώστε τεράστιο χρόνο στην έρευνα. Είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες του site δείχνουν ενδιαφέρον για τα γήπεδα που έχουν ιδιόκτητη έρευνα. Διατηρήστε τα ίδια πρότυπα με το δικό σας blog. Εάν ο ιστότοπος έχει συγκεκριμένες οδηγίες για τη σύνταξη, φροντίστε να τις ακολουθήσετε όλες.

Πίσσα

Βεβαιωθείτε ότι το βήμα σας είναι σύντομο αλλά στο σημείο. Και επίσης βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε μια προσωπική πινελιά στον αγωνιστικό χώρο σας. Απευθυνθείτε σε αυτούς προσωπικά με το όνομά τους, θα παρατηρούσαν ότι κάνατε τη βασική σας έρευνα για αυτούς. Προσθέστε τον τίτλο της ανάρτησής σας και περιγράψτε την ανάρτηση που θέλετε να δημοσιεύσουν στον ιστότοπό τους. Μην κάνετε την περιγραφή μεγάλη, δεν θα ξοδέψουν πολύ χρόνο για να διαβάσουν την πρότασή σας. Έτσι, απλώς γράψτε τρεις έως τέσσερις γραμμές για το θέμα που θα μπορούσαν να κατανοήσουν με μια ματιά. Επίσης, ενημερώστε τους εάν έχετε κάποια προσόντα για τη συγγραφή.

Περιεχόμενο

Μόλις λάβετε την έγκρισή τους. Ξεκινήστε να εργάζεστε στο περιεχόμενό σας, φροντίστε να γράψετε μια υπέροχη ανάρτηση επισκέπτη. Ο τίτλος πρέπει να είναι νευρικός, ακόμα κι αν ο τίτλος της ανάρτησής σας άρεσε στον ιδιοκτήτη του ιστότοπού σας, μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές για να το κάνετε να φαίνεται τέλειο. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι βελτιστοποιημένο και έχει καλή κατάταξη στη μηχανή αναζήτησης. Εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το θέμα. Συμπεριλάβετε εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους που είναι σχετικοί. Συνδέστε περιεχόμενο που σχετίζεται με τον ιστότοπο στον οποίο γράφετε και μερικούς άλλους χρήσιμους εξωτερικούς συνδέσμους.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε οπτικά ευχάριστες εικόνες σχετικές με το θέμα. Μορφοποιήστε σωστά την ανάρτηση, μια ματιά σε αυτήν και ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου θα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένος, να ελέγξει ξανά όλες τις επικεφαλίδες, τις ευθυγραμμίσεις διαστήματος, τις έντονες λωρίδες κ.λπ.

Ενδιαφέρον βιογραφικό και προωθήστε το περιεχόμενό σας

Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας είναι ενδιαφέρον και ενημερωτικό, επειδή το βιογραφικό σας μπορεί να οδηγήσει στην επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, να μετατρέψει τους δυνητικούς πελάτες σε πελάτες. Μπορείτε να προσθέσετε συνδέσμους όπως ο σύνδεσμος που οδηγεί στον ιστότοπό σας, οποιαδήποτε σελίδα ή σύνδεσμος πόρου στον ιστότοπό σας, έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας και τη λαβή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Προωθήστε την ανάρτησή σας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδοποιήστε τη βάση του κοινού σας μέσω ενημερωτικών δελτίων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς μπορεί να οδηγήσει το κοινό σας στο ιστολόγιό σας επισκέπτη. Ζητήστε τους να μοιραστούν και να σχολιάσουν την ανάρτηση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπο για τον οποίο γράψατε. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την επιτυχία των αναρτήσεων επισκεπτών στο google analytics. Απαντήστε στις αναφορές και τα σχόλια στην ανάρτηση επισκεπτών σας. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε νέες συνδέσεις.

Το να γράψετε ένα guest post δεν αρκεί για να πετύχετε τους στόχους σας, όσο περισσότερο γράφετε τόσο περισσότερο αυξάνεται η παρουσία σας στο διαδίκτυο. Στο μέλλον, ενδέχεται να λάβετε αιτήματα για τη σύνταξη ενός ιστολογίου επισκέπτη από συνομηλίκους σας στον κλάδο. Όσο περισσότερα ιστολόγια φιλοξενούμενων γράφετε, μην ξεχνάτε να τα παρακολουθείτε. Καθώς αυτή η πρακτική μπορεί να σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα και να σας σώσει από τα λάθη.