Πώς να αφαιρέσετε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από προγράμματα περιήγησης

Έχετε τη συνήθεια να αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασής σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας; Κάνετε κλικ στο να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που η Google εμφανίζει το μήνυμα αποθήκευσης του κωδικού πρόσβασης; Και τώρα, αν αναρωτιέστε πώς να τα διαγράψετε από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Μείνετε μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου για να μάθετε πώς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτή τη συνήθεια να αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασής τους σε προγράμματα περιήγησης, κάτι που είναι και καλό και κακό. Όταν σκεφτείτε την ιδέα να μην θυμάστε ποτέ ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας, όλα αυτά θα φαίνονται σαν ένα καλό σχέδιο. Αλλά όταν εξετάζετε τα ζητήματα ασφάλειας, αυτό μπορεί να φαίνεται κακή ιδέα.

Γιατί συνήθως οι άνθρωποι αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασής τους στα προγράμματα περιήγησής τους; Ίσως επειδή θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο και ενέργεια από τη διαδικασία σύνδεσης ή δεν θέλουν να σπαταλήσουν τη μνήμη του εγκεφάλου τους για να αποθηκεύσουν έναν ακόμη κωδικό πρόσβασης, τον οποίο είναι πιο πιθανό να ξεχάσουν. Όποιος και αν είναι ο λόγος όταν αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης για τη συγκεκριμένη σύνδεση, το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν θα αλλάξει αυτόματα τον αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασής σας στον νέο. Κάτι που μπορεί να είναι αρκετά προβληματικό, καθώς δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε τον νέο κωδικό πρόσβασης εάν δεν διαγράψετε τον παλιό κωδικό πρόσβασης.

Και προφανώς, υπάρχουν και προβλήματα ασφάλειας όταν αποθηκεύετε τον κωδικό πρόσβασης. Η ανοιχτή αποθήκευση των κωδικών πρόσβασής σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας σημαίνει ότι τα δεδομένα σας απειλούνται. Όποιος ανοίγει το φορητό υπολογιστή σας μπορεί να ρίξει μια ματιά στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή.

Γιατί είναι επικίνδυνη η αποθήκευση κωδικών πρόσβασης;

Φανταστείτε ότι πούλησατε τον φορητό υπολογιστή σας και ξεχάσατε να αφαιρέσετε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια κατάσταση. Τα δεδομένα σας είναι ανοιχτά στον ξένο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κάθε δυνατό τρόπο, Ακούγεται τρομακτικό σωστά; Τι θα γινόταν αν σας κλέψουν τον φορητό υπολογιστή σας, τότε τι θα κάνατε, οι κωδικοί πρόσβασης για όλες τις προσωπικές και άλλες πληροφορίες σας αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης, είναι σαν να δίνετε τον κωδικό του ντουλαπιού σας στον κλέφτη, σωστά; Έχετε αποθηκευμένες τόσες πολλές πληροφορίες σχετικά με την προσωπική, επαγγελματική σας ζωή και τραπεζικά στοιχεία κ.λπ. στους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά, επομένως να είστε προσεκτικοί πριν αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας ή να τους διαγράψετε όταν αισθάνεστε ότι τα δεδομένα σας δεν είναι ασφαλή.

Λοιπόν, πώς αφαιρούμε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από τα προγράμματα περιήγησης; Ακολουθούν οδηγίες που θα βοηθήσουν στη διαγραφή.

Χρώμιο

Βήμα 1: Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες που υπάρχουν στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησής σας.

Βήμα 2: Μόλις κάνετε κλικ σε αυτές τις κουκκίδες, θα ανοίξει ένα μενού, επιλέξτε τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στην τρίτη θέση από το κάτω μέρος του μενού του Chrome.

Βήμα 3: Μια σελίδα θα ανοίξει μόλις κάνετε κλικ στο μενού ρυθμίσεων.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή κωδικών πρόσβασης που υπάρχει στην ενότητα Αυτόματη συμπλήρωση.

Βήμα 5: Μόλις κάνετε κλικ σε αυτήν την επιλογή, θα δείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης εκεί. Μπορείτε να εξάγετε κωδικούς πρόσβασης πριν τους αφαιρέσετε.

Βήμα 6: Μπορείτε να κάνετε κλικ στις τρεις τελείες που υπάρχουν δίπλα στον αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασής σας, θα δείτε δύο επιλογές, λεπτομέρειες και αφαίρεση.

Βήμα 7: Κάντε κλικ στην επιλογή αφαίρεσης και ο κωδικός πρόσβασής σας διαγράφεται και μπορείτε να επιστρέψετε στον ιστότοπο και να ελέγξετε εάν έχει διαγραφεί ή όχι.

Chrome Mobile

Βήμα 1: Κάντε κλικ στην επιλογή μενού που βρίσκεται στο επάνω δεξιό μέρος του προγράμματος περιήγησής σας.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις που υπάρχουν στο κάτω μέρος του μενού.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην αποθήκευση κωδικών πρόσβασης, μπορείτε να δείτε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης εκεί.

Βήμα 4: Όταν βρείτε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να διαγράψετε, απλώς κάντε κλικ σε αυτόν και μετά διαγράψτε τον.

Βήμα 5: Εάν η συσκευή σας είναι συγχρονισμένη, τότε ο κωδικός πρόσβασης θα διαγραφεί σε όλες τις συσκευές.

Βήμα 6: Επιστρέψτε στις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο απόρρητο και επιλέξτε την επιλογή διαγραφή αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης και κάντε κλικ στην επιβεβαίωση για να διαγράψετε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης.

Σαφάρι

Βήμα 1: Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο μενού και επιλέξτε Προτιμήσεις.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα αυτόματης συμπλήρωσης.

Βήμα 4: κάντε κλικ στο κουμπί επεξεργασία για κωδικούς πρόσβασης και ονόματα χρήστη.

Βήμα 5: Επιλέξτε κωδικούς πρόσβασης και διαγράψτε τους. Και διπλός έλεγχος επισκεπτόμενος τον ιστότοπο.

Safari Mobile

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή ρυθμίσεων στην αρχική οθόνη του iPhone σας.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, βρείτε και κάντε κλικ στην επιλογή σαφάρι, η οποία συνήθως υπάρχει στο κάτω μέρος της τέταρτης ομάδας στις επιλογές.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στους κωδικούς πρόσβασης και στην αυτόματη συμπλήρωση, εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις κωδικού πρόσβασης.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, εκεί μπορείτε να δείτε μια λίστα με όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης.

Βήμα 5: Κάντε κλικ στην επιλογή επεξεργασίας που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Βήμα 6: Επιλέξτε τους κωδικούς πρόσβασης που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή διαγραφής που υπάρχει στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης σας.

Βήμα 7: Αφού διαγράψετε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, επιστρέψτε στο μενού του Safari και κάντε κλικ στην επιλογή διαγραφή cookie και δεδομένων, κάντε κλικ στην επιβεβαίωση και όλα τα cookies και τα δεδομένα σας θα διαγραφούν.

Internet Explorer

Βήμα 1: Ανοίξτε τον Internet Explorer και κάντε κλικ στις τρεις τελείες που υπάρχουν στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην επιλογή ρυθμίσεων που υπάρχει στο κάτω μέρος του μενού.

Βήμα 3: Επιλέξτε σύνθετη ρύθμιση στο μενού ρυθμίσεων.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις αυτόματης συμπλήρωσης στις ρυθμίσεις για προχωρημένους.

Βήμα 5: Κάντε κλικ στη διαχείριση κωδικών πρόσβασης στην αποθήκευση κωδικών πρόσβασης, εκεί θα δείτε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς ιστότοπους και μπορείτε να τους διαχειριστείτε και να τους διαγράψετε.

Βήμα 6: Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης για να αποφύγετε την αποθήκευση τυχόν κωδικών πρόσβασης στο μέλλον.

Firefox

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μενού ή σε τρεις γραμμές που υπάρχουν στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.

Βήμα 2: Επιλέξτε προτιμήσεις στις επιλογές.

Βήμα 3: Επιλέξτε ασφάλεια και ανοίξτε τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης και κάντε κλικ στις αποθηκευμένες συνδέσεις.

Βήμα 4: Επιλέξτε τους κωδικούς πρόσβασης που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ στο Κατάργηση, εάν θέλετε να τους αφαιρέσετε όλους, κάντε κλικ στο Κατάργηση όλων.

συμπέρασμα

Σίγουρα δεν είναι ασφαλές να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Είτε πρόκειται για κινητό είτε για φορητό υπολογιστή. Τα δεδομένα σας είναι ανοιχτά για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το φορητό υπολογιστή σας, επομένως μπορεί εύκολα να κλαπούν. Μερικές φορές μπορεί να αποθηκεύσετε τα στοιχεία σύνδεσης της τράπεζάς σας, κάτι που δεν είναι καθόλου ασφαλές και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε περίπτωση οποιασδήποτε αναπόφευκτης κατάστασης. Είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να συγχωρείτε, επομένως αφαιρέστε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Για να είναι ασφαλή τα δεδομένα σας και να μην ανησυχείτε.