Πώς να γίνεις εκατομμυριούχος

Έχετε δει ποτέ άλλον επιχειρηματία και σκεφτήκατε: «Πώς σκέφτονται έτσι;» Ή καθόταν και κοιτούσε με δέος πώς διοικούσαν την επιχείρησή τους; Υπάρχουν όλων των ειδών οι άνθρωποι στον πλανήτη με πολλούς τύπους προσωπικότητας, ο καθένας με τα δικά του δυνατά και αδύνατα σημεία.

Ως επιχειρηματίες, αναδύονται τρεις κύριοι τύποι προσωπικοτήτων. Όχι μόνο θα ανακαλύψετε ποιος τύπος προσωπικότητας είναι ο δικός σας, αλλά θα μάθετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία κάθε τύπου. Και το πιο σημαντικό, θα μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να αξιοποιήσετε αυτούς τους τύπους προσωπικότητας στην κατάσταση εκατομμυριούχου.

Ο διανοούμενος

Οι διανοούμενοι επιχειρηματίες είναι συνήθως έμπειροι στρατηγοί. Επικεντρώνονται στον σχεδιασμό, τη στρατηγική και τη λεπτομέρεια του τι πρέπει να γίνει. Αυτός ο επιχειρηματικός τύπος αγαπά συχνά τα υπολογιστικά φύλλα, τα συστήματα και τις διαδικασίες του (και είναι ιδιοφυΐα στο να δημιουργεί τρόπους για να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά τα πράγματα. Οι λειτουργίες, οι τακτικές και τα στατιστικά στοιχεία είναι εκεί που πετυχαίνουν αυτοί οι επιχειρηματίες.

Το μειονέκτημα? Οι διανοητικά βασισμένοι επιχειρηματίες αγωνίζονται να είναι πιο δημιουργικοί και να συντονιστούν στην πιο διαισθητική πλευρά τους. Μπορεί επίσης να είναι λίγο πιο ρυθμισμένοι, κάτι που μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για το κοινό τους να αισθάνεται συναισθηματικά συνδεδεμένο μαζί τους.

Για να ευδοκιμήσουν οι διανοούμενοι επιχειρηματίες, πρέπει να εργαστούν για να αναπτύξουν τη διαισθητική τους πλευρά. Αυτό θα βοηθήσει το κοινό τους να συνδεθεί με το περιεχόμενό τους και θα επιτρέψει στην προσωπικότητά του να λάμψει.

Πιθανότατα να είστε διανοούμενος επιχειρηματίας εάν χάσετε τον εαυτό σας στη στρατηγική, δείτε τα μοτίβα στα γεγονότα και τη συμπεριφορά και καταλάβετε πώς λειτουργούν τα συστήματα και οι διαδικασίες με τρόπο που αφήνει τους περισσότερους ανθρώπους συγκλονισμένους.

«Επειδή οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο είναι αυτοί που το κάνουν». – Ο Steve Jobs

Το διαισθητικό

Οι διαισθητικοί επιχειρηματίες είναι άνθρωποι που διαπρέπουν στη σύνδεση με άλλους. Αυτοί οι επιχειρηματίες είναι συχνά θεραπευτές, πνευματικοί μέντορες και άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται με το ανθρώπινο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Ένα από τα δυνατά τους σημεία είναι η έμφυτη ικανότητά τους να σχετίζονται με άλλους ανθρώπους. Συχνά κατανοούν τα συναισθήματα και κάνουν το κοινό ή τους πελάτες τους να αισθάνονται ότι υποστηρίζονται. Οι διαισθητικοί επιχειρηματίες έχουν σημαντικές αποστολές, οράματα και σκοπούς, ωστόσο, υπάρχουν μερικοί βασικοί τομείς στους οποίους αγωνίζονται.

Αυτοί οι επιχειρηματίες είναι πιθανό να ανοίξουν μια σελίδα πωλήσεων για την προσφορά τους και μια εβδομάδα αργότερα, να κοιτάξουν την οθόνη τους μπερδεμένοι με τη συνειδητοποίηση ότι έχουν κάνει μηδενικές πωλήσεις. Ωστόσο, δεν διέθεσαν σωστά την προσφορά τους.

Οι διαισθητικοί επιχειρηματίες μπορούν να αισθανθούν τη δύναμη και το μέγεθος της δουλειάς τους, αλλά δεν γνωρίζουν πάντα τον καλύτερο τρόπο για να την πάρουν στα χέρια των ανθρώπων που τη χρειάζονται. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό για αυτόν τον τύπο επιχειρηματία, επειδή γνωρίζουν ότι αυτό που έχουν να προσφέρουν θα μπορούσαν να αλλάξουν ζωές. Αλλά πραγματικά αγωνίζονται να τυλίξουν το κεφάλι τους γύρω από τα συστήματα, τις διαδικασίες και τις δομές της επιχείρησής τους για να δημιουργήσουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο τύπος επιχειρηματία μπορεί επίσης να παλέψει με τη σκληρότητα που απαιτείται για να ξεπεράσει τα δυσκολότερα σημεία της επιχείρησής του.

Προκειμένου οι διαισθητικοί επιχειρηματίες να αναπτύξουν επιτυχημένες επιχειρήσεις, πρέπει να αναπτύξουν την κατανόησή τους για πράγματα όπως το μάρκετινγκ, τα συστήματα και τις διαδικασίες. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η αποστολή του επιχειρηματία έχει τα σωστά θεμέλια για να προωθήσει με επιτυχία το μήνυμά του και να το πάρει στα χέρια των ανθρώπων που είναι έτοιμοι να αγοράσουν.

Πιθανότατα είστε ένας διαισθητικός επιχειρηματίας εάν αισθάνεστε βαθιά συνδεδεμένοι με την πραγματική εργασία σας και τους ανθρώπους που εξυπηρετείτε/τι προσφέρετε στον κόσμο, αλλά μπορείτε να δυσκολευτείτε να κατανοήσετε την επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων.

Το θεληματικό

Οι ηθελημένοι επιχειρηματίες είναι οι κλασικοί σας επιθετικοί. Έχουν εκπληκτική επιμονή, σκληρότητα και επιμονή. Αυτοί είναι οι επιχειρηματίες που επανέρχονται σχεδόν τόσο γρήγορα όσο έχουν χτυπηθεί. Οι ηθελημένοι επιχειρηματίες μπορεί να μην θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους πιο έξυπνους ή πιο ελκυστικούς, αλλά χωρίς αμφιβολία κερδίζουν το πιο αποφασιστικό βραβείο.

Ωστόσο, ενώ το να έχετε τη θέληση να προχωρήσετε είναι απαραίτητο στο επιχειρηματικό ταξίδι (αν πρόκειται να διανύσετε την απόσταση), τότε χρειάζεστε άλλα εργαλεία στην πίσω τσέπη σας. Ένας ηθελημένος επιχειρηματίας που δεν έχει τις διαισθητικές δεξιότητες για να βρει την ευθυγράμμισή του θα συνεχίσει να δημιουργεί ακατάστατες καταστάσεις και λάθη στην επιχείρηση. Εάν δεν έχουν επίσης την πνευματική πλευρά για να αφιερώσουν όλη τους την ενέργεια και το κέφι σε ένα σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει για αυτούς, η επιχείρηση δεν θα λειτουργήσει ομαλά. Έτσι, ενώ το να είσαι ηθελημένος επιχειρηματίας σημαίνει να έχεις πολλή δύναμη και ορμή στη διάθεσή σου, δεν ελέγχεται επίσης από τα χαρακτηριστικά που κατευθύνουν σωστά αυτήν την ενέργεια.

Πιθανότατα να είστε ηθελημένος επιχειρηματίας αν μπείτε στη φασαρία και ξέρετε πώς να το πραγματοποιήσετε. Εάν πέσετε έξι φορές και σηκωθείτε επτά χωρίς να χάσετε μεγάλο ρυθμό – πιθανότατα είστε εκούσιος επιχειρηματίας.

Η τριάδα

Η τριάδα είναι το ιερό δισκοπότηρο της επιχειρηματικότητας. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνεις εκατομμυριούχος. Όταν μαθαίνεις και τις τρεις νοοτροπίες κάθε τύπου επιχειρηματία, γίνεσαι ασταμάτητος. Σε αυτό το σενάριο, η θέληση της τριάδας θα τους οδηγήσει στις δοκιμασίες και τις δοκιμασίες (και θα είναι πολλές) της ιδιοκτησίας μιας επιχείρησης. Ταυτόχρονα, αυτή η ενέργεια, η γενναιότητα και η επιμονή θα διοχετευθούν μέσω συστημάτων, διαδικασιών και στρατηγικών που επιτρέπουν στην επιχείρηση να αναπτυχθεί πέρα ​​από τον επιχειρηματία. Όταν συνδυάζετε αυτά τα εργαλεία με την ικανότητα διαίσθησης και ευθυγράμμισης με τις σωστές αποφάσεις για την επιχείρηση—αυτή είναι πραγματική δύναμη.

Δεν είναι κανένα από αυτά τα πράγματα που δημιουργεί έναν εκατομμυριούχο επιχειρηματία. Με την καλλιέργεια όλων αυτών φτάνεις στην ιδιότητα του εκατομμυριούχου.