Πώς να δημιουργήσετε μια εταιρική κουλτούρα που παρακινεί την επιχειρηματικότητα

Ο καθηγητής Howard Stevenson από το Harvard Business School δηλώνει, «η διατήρηση μιας αποτελεσματικής κουλτούρας είναι τόσο σημαντική που, στην πραγματικότητα, υπερισχύει ακόμη και της στρατηγικής». Αλλά τίθεται το ερώτημα πώς να δημιουργήσετε μια εταιρική κουλτούρα που να εμπνέει κίνητρα και καινοτομία από τους εργαζόμενους; Αναζητώντας μια τέτοια κουλτούρα, πολλοί εγκαταλείπουν ένα παλιό εταιρικό περιβάλλον.

Επομένως, εξαρτάται από την ηγεσία να δημιουργήσει μια προοδευτική κουλτούρα και να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να το κάνουν. Δεν αρκεί μόνο να έχετε κάποιες επιχειρηματικές αξίες ή δήλωση αποστολής. Η ύπαρξη ισχυρής κουλτούρας οδηγεί σε σταθερά παρακινημένους υπαλλήλους και αυξάνει την απόδοση.

ΕΝΑ μελέτη από τους Daniel R. Denison και Aneil K. Mishra το 1995 ανέφεραν ότι η κουλτούρα θα μπορούσε να είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας συνεχιζόμενης αλλαγής και τα βασικά χαρακτηριστικά θετικής κουλτούρας μπορούν να υποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την απόδοση ενός οργανισμού.

Τι είναι η επιχειρηματική κουλτούρα;

Είναι ένας περίπλοκος όρος και θα μπορούσαν να βρεθούν αρκετοί ορισμοί για την επιχειρηματική κουλτούρα. Η λέξη entrepreneurial παίρνει τη σημασία της από το πώς ένας επιχειρηματίας αναλαμβάνει αυτό που κάνει και το στυλ. Ο πολιτισμός ορίζεται ως οι αξίες, τα χαρακτηριστικά, η συμπεριφορά και οι πεποιθήσεις που μαθαίνουν τα άτομα και μεταδίδουν από τη μια γενιά ή ομάδα σε άλλη. Επομένως, η ένωση αυτών των δύο όρων. “

Ένας επιχειρηματίας είναι ο ιδρυτής, που χτίζει και αναπτύσσει τον δικό του οργανισμό, ενώ ένας ενδοεπιχειρηματίας εργάζεται μέσα σε έναν οργανισμό. Ωστόσο, και οι δύο χρειάζονται επιχειρηματική σκέψη – εντοπισμός ευκαιριών και αποτελεσματικών στρατηγικών για να τις αξιοποιήσουμε. Ο επιχειρηματίας και ο ενδοεπιχειρηματίας είναι κάπως τα ίδια πράγματα, απλώς εκδηλώνονται ελαφρώς διαφορετικά. Ας εξερευνήσουμε και τις δύο πλευρές του φράχτη και ας δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την εταιρική σας κουλτούρα.

Ποιος είναι Επιχειρηματίας;

Κάποιος που ξεκινά να φτιάξει τη δική του επιχείρηση από την αρχή και έχει απόλυτη ελευθερία και ευθύνη. Ένας επιχειρηματίας σχεδιάζει και ξεκινά μια επιχείρηση παίρνοντας όλα τα οφέλη και τους κινδύνους που την συνοδεύουν.

Δημιουργώντας κάτι μοναδικό σε έναν αδιαμφισβήτητο χώρο αγοράς. Ή μια επανάληψη μιας υπάρχουσας ιδέας ή ιδέας, ενός νέου προϊόντος σε έναν ανταγωνιστικό χώρο αγοράς. Η επιχειρηματικότητα συνοδεύεται από έναν εγγενή κίνδυνο που αναλαμβάνουν οι ιδρυτές όταν ξεκινούν το εγχείρημά τους. Όταν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι επιχειρηματίες συχνά ανταμείβονται αδρά για τη δουλειά τους – οδηγώντας την πυραμίδα ενός μεγάλου, επιτυχημένου εγχειρήματος.

Ωστόσο, εάν το εγχείρημα αποτύχει, οι επιχειρηματίες είναι αυτοί που βρίσκονται στο πλοίο που βυθίζεται. Αναλαμβάνοντας όλους τους κινδύνους και συχνά φορτωμένοι με χρέη, όπως κάνει πάνω από το 90% των startups.

Ποιος είναι ένας Intrapreneur;

Ένας intrapreneur είναι κάποιος που αναπτύσσει ένα νέο έργο μέσα σε μια εταιρεία. Ενα εργαζόμενος σε έναν οργανισμό είναι υπεύθυνος για την καινοτομία της αλλαγής δίνοντας μια μελλοντική κατεύθυνση.

Ενδυναμώνοντας το ανθρώπινο δυναμικό σας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ταυτόχρονα δίνοντάς τους ελευθερία και υποστήριξη για να πετύχουν. Η ενδοεπιχειρηματικότητα είναι μια πρακτική που επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι επιχειρηματίες εντός των ορίων της εταιρείας τους.

Οι ενδοεπιχειρηματίες λαμβάνουν συνήθως σημαντικά έργα που μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον της εταιρείας, με πρόσβαση σε πόρους, χρηματοδότηση και προσωπικό. Η σημαντική διαφορά εδώ είναι ο σχετικός κίνδυνος. Η εταιρεία θα απορροφήσει όλο το κόστος και τις πιθανές επιπτώσεις.

Τύποι ενδοεπιχειρηματικότητας

Υπάρχουν γενικά τρεις τύποι ενδοεπιχειρηματιών

  • Δημιουργοί
  • Doers
  • Υλοποιητές

Η ύπαρξη τουλάχιστον ενός από αυτούς τους τύπους σε μια εταιρεία μπορεί πραγματικά να ωφελήσει τη συνολική επιτυχία και την καινοτομία.

Ο δημιουργός είναι ο καινοτόμος και έρχεται με όλες τις ιδέες. Πάντα ψάχνοντας για καλύτερους τρόπους και ευδοκιμείτε αλλάξτε με έμφαση στη μεγαλύτερη εικόνα. Οι δημιουργοί συχνά δεν αγαπούν τις δομές και δεν εστιάζουν στις λεπτομέρειες. Πάντα θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα, έρχονται με ιδέες αλλά δεν θέλουν να το κάνουν μόνοι τους.

Οι κάτοχοι επικεντρώνονται στην εκτέλεση των εργασιών που πρέπει να γίνουν. Παίρνουν τις ιδέες και τρέχουν μαζί τους, εστιάζοντας στην επίτευξη αποτελεσμάτων στο έργο που έχουν στο χέρι. Έχετε μια σαφή εικόνα σε μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά πάντα πρόθυμοι να εμβαθύνετε στις λεπτομέρειες. Οι intrapreneurs που κάνουν πράξη αναλαμβάνουν την ευθύνη για το έργο με αποτελεσματική επικοινωνία για να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Οι υλοποιητές φροντίζουν να ολοκληρωθούν όλα. Είναι οι εκτελεστές και κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν. Με τη γνώση του πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Επικεντρώνονται στον στόχο, είναι αποτελεσματικοί διαπραγματευτές και μπορούν να εργαστούν υπό πίεση. Οι υπεύθυνοι υλοποίησης αναλαμβάνουν το προβάδισμα και παρακινούν άλλους να επιτύχουν τα αποτελέσματα χωρίς σταματημό.

«Ένας μεγάλος ηγέτης όχι μόνο οδηγεί, αλλά μετατρέπει τους οπαδούς σε ηγέτες». – Ντάρεν Μάρτιν

Πώς να ενθαρρύνετε την ενδοεπιχειρηματικότητα;

Μια εταιρεία που ενθαρρύνει την εσωτερική επιχειρηματική σκέψη ξεκινά με έναν ηγέτη που την εκφράζει. Οι ηγέτες πρέπει να προάγουν την ενδοεπιχειρηματικότητα στο χώρο εργασίας για βελτιωμένη ανάπτυξη της εταιρείας και των εργαζομένων.

Να είσαι διαφανής – Η συμπερίληψη των υπαλλήλων σας στη λήψη αποφάσεων, η εμπιστοσύνη τους σε σημαντικές πληροφορίες και καθήκοντα τους κάνει να νιώθουν ότι τους εκτιμούν. Θα αισθάνονται περισσότερο εμπλεκόμενοι στις καθημερινές επιχειρηματικές διαδικασίες, ανεξάρτητα από τους ατομικούς τους ρόλους.

Επιβραβεύστε την προληπτική συμπεριφορά – Οι διευθυντές και οι ηγέτες δεν πρέπει να προσπαθούν να ελέγχουν κάθε λεπτομέρεια του τι κάνουν οι υπάλληλοί τους. Μάλλον θα πρέπει να είναι ανοιχτοί, ανοιχτοί και να ανταμείβουν τους υπαλλήλους που αναλαμβάνουν την ευθύνη και βρίσκουν τρόπους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, τις πωλήσεις ή το προϊόν μόνοι τους.

Διορθώστε προβλήματα – Αναμένονται προβλήματα σε ένα περιβάλλον εκκίνησης. Εκεί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι επιχειρηματίες και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα όπως αυτά προκύπτουν. Εάν δεν το κάνουν, θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να προκαλέσει την κατάρρευση της επιχείρησης. Όταν ενσταλάζετε αυτό το είδος επείγοντος και υπευθυνότητας στους υπαλλήλους σας και τους διδάσκετε να διορθώνουν όλα τα προβλήματα αμέσως, μεγάλα ή μικρά.

Ενθαρρύνετε τον υγιή ανταγωνισμό – Όπως και οι επιχειρηματίες, η ενδοεπιχειρηματική κουλτούρα προωθεί μια υγιή αίσθηση ανταγωνισμού για να επιτελέσουν την καλύτερη δουλειά τους και να έχουν αποτελέσματα. Ωστόσο, ο ηγέτης είναι υπεύθυνος να διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι θυμούνται ότι η επιτυχία τους είναι αλληλένδετη.

Η οργάνωση και η διαχείριση απομακρυσμένων ομάδων απαιτεί την υιοθέτηση νέων κανόνων στο χώρο εργασίας για τη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Στο τέλος, είστε όλοι μια ομάδα. Οι ηγέτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι κατανοούν και αισθάνονται ότι είναι μέρος κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους.

Πώς η ενδοεπιχειρηματικότητα συμβάλλει στην εταιρική καινοτομία;

Οι intrapreneurs είναι οι ονειροπόλοι που αποδίδουν. Αυτοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη να δημιουργήσουν κάθε είδους καινοτομία σε μια επιχείρηση. Οι ενδοεπιχειρηματίες διαθέτουν ιδιότητες όπως αίσθημα ευθύνης και εγγενή κίνητρα. Είναι κάτι περισσότερο από ένα εργοστάσιο ιδεών. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη διαχείριση των ιδεών και τη μετάβασή τους στην κερδοφόρα πραγματικότητα.

Δεδομένων των ορισμών, οι ενδοεπιχειρηματίες είναι εξαιρετικά επωφελείς τόσο για τους ίδιους όσο και για τον οργανισμό στον οποίο εργάζονται. Η προώθηση μιας ενδοεπιχειρηματικής κουλτούρας σε έναν οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε καινοτόμες αλλαγές, αυξημένη ευελιξία και αποτελέσματα, βελτιωμένη αποτελεσματικότητα, μειωμένο κόστος και αυξημένη κερδοφορία.

Βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ενώ προσθέτει ένα επίπεδο ευελιξίας. Ένας intrapreneur οραματίζεται νέες και ποικίλες ευκαιρίες, κατευθύνσεις ή τρόπους εργασίας για τον οργανισμό. Ομοίως, η ενδοεπιχειρηματικότητα ανοίγει τα μάτια του οργανισμού σε πιθανούς δυνητικούς πελάτες που μπορούν να φέρουν θετική αλλαγή.

Σκέφτονται και ενεργούν διαφορετικά από τους άλλους υπαλλήλους και διαθέτουν χαρακτηριστικά κατάλληλα για τα ανώτερα στελέχη. Η δέσμευση αυτών των εξαιρετικών εργαζομένων με διαφορετικές εταιρικές λειτουργίες έχει το διπλό πλεονέκτημα ότι βοηθά μια εταιρεία να εντοπίσει μελλοντικούς ηγέτες ενώ ταυτόχρονα τους εκπαιδεύει.

Η ενδοεπιχειρηματική κουλτούρα είναι απαραίτητη για μια εταιρεία, καθώς επιτρέπει στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους προς όφελος της εταιρείας και των εαυτών τους. Δίνοντάς τους την ελευθερία να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν εντός της εταιρείας για το κέρδος της εταιρείας. Προωθεί ένα περιβάλλον αυτονομίας και ανεξαρτησίας μέσα σε μια εταιρεία ενώ αναζητά τις καλύτερες λύσεις σε ένα πρόβλημα.