Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp σε υπολογιστή και φορητό υπολογιστή

Εδώ και μέρες, η ανταλλαγή μηνυμάτων ήταν ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός τηλεφώνου. Οι άνθρωποι άρχισαν να επικοινωνούν περισσότερο μέσω μηνυμάτων και κλήσεων. Με την εισαγωγή των εφαρμογών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η επικοινωνία έγινε εύκολη και σταδιακά οι άνθρωποι ξέχασαν τη διασκέδαση των μηνυμάτων από το κινητό. Αλλά το 2009, το WhatsApp κυκλοφόρησε από τους Jan Koum, Brian Acton και άλλαξε το παιχνίδι για μηνύματα, το οποίο αργότερα εξαγοράστηκε από το Facebook.

Το Whatsapp είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που έχει περίπου 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εφαρμογή έχει κάνει την ανταλλαγή μηνυμάτων, την κοινή χρήση βίντεο και εικόνων γρήγορη και εύκολη. Αυτή τη στιγμή, ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο, κάποιος γύρω σας θα έστελνε μηνύματα ή θα έστελνε κάτι στο WhatsApp. Οι άνθρωποι καταλαμβάνουν πλήρως αυτήν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Γιατί όχι σωστά; Σας επιτρέπει να στέλνετε εικόνες, εικόνες και να δημιουργείτε ομάδες όπου μπορείτε να μείνετε σε επαφή με τους στενούς φίλους ή την οικογένειά σας όπου κι αν βρίσκεστε.

Διαθέτει δυνατότητες κλήσεων ήχου και βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις ήχου ή βίντεο, εφόσον το κινητό σας είναι συνδεδεμένο με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Ακόμη και ένα ταξίδι σας στο εξωτερικό, μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι με την οικογένεια, τους φίλους σας και τις εργασίες που σχετίζονται με το γραφείο χωρίς να ανησυχείτε για τις διεθνείς χρεώσεις κλήσεων ή μηνυμάτων.

Τι γίνεται αν μπορείτε να στείλετε μηνύματα χρησιμοποιώντας το WhatsApp μέσω του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή σας; Αυτό θα ήταν ωραίο σωστά; Για να μάθετε πώς; μείνετε μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου.

Whatsapp Web

Μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στο WhatsApp από το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησής σας, χωρίς καμία εγκατάσταση. Cool σωστά; Το ερώτημα όμως είναι πώς; Μπορείτε απλά να ανοίξετε το WhatsApp web στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Google

Βήμα 1: Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Στη συνέχεια επισκεφθείτε το Whatsapp δικτυακός τόπος. Και μετά κάντε κλικ στο Whatsapp web present στην επάνω δεξιά πλευρά.

Βήμα 3: Θα δείτε μια σελίδα με κωδικό QR.

Βήμα 4: Ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν στη σελίδα. Ανοίξτε το κινητό σας και μεταβείτε στην εφαρμογή Whatsapp.

Βήμα 5: Ανοίξτε τις ρυθμίσεις στην εφαρμογή Whatsapp και επιλέξτε Whatsapp web και σαρώστε τον κωδικό στην οθόνη του υπολογιστή σας με το κινητό σας.

Βήμα 6: Ορίστε, είστε έτοιμοι για το Whatsapp web και μπορείτε να στείλετε εικόνες και μηνύματα κ.λπ. απευθείας από τον υπολογιστή σας.

iOS

Βήμα 1: Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστό WhatsApp από το Mac ή το iPad σας, ανοίξτε πρώτα το σαφάρι και, στη συνέχεια, επισκεφτείτε τον ιστότοπο Whatsapp και θα σας μεταφέρει στην αρχική σελίδα του Whatsapp.

Βήμα 2: Θα δείτε την επιλογή φόρτωσης ιστότοπου για επιτραπέζιους υπολογιστές, εάν ανανεώσετε την αρχική σελίδα του Whatsapp.

Βήμα 3: Όταν η σελίδα ανανεωθεί, θα βρείτε τη σελίδα παρόμοια με την ιστοσελίδα Whatsapp.

Βήμα 4: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το Whatsapp στο iPhone σας και να ανοίξετε τον ιστό του Whatsapp στις ρυθμίσεις και να σαρώσετε τον κωδικό QR χρησιμοποιώντας το κινητό σας.

Βήμα 5: Και είστε έτοιμοι να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα, βίντεο, ήχους κ.λπ.

Εγκαταστήστε το Whatsapp σε υπολογιστή

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το Whatsapp στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας. Μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο WhatsApp ή μπορείτε να το κατεβάσετε από το κατάστημα της Apple ή της Microsoft. Αλλά αυτό μπορεί να εγκατασταθεί μόνο στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας εάν το λειτουργικό του σύστημα είναι Windows 8.1 ή νέες εκδόσεις και για Mac OSX 10.9 ή η πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστό WhatsApp μέσω του προγράμματος περιήγησής σας.

Εγκατάσταση σε Windows 8.1 ή σε πιο πρόσφατες εκδόσεις

Βήμα 1: Επισκεφτείτε την αρχική σελίδα του ιστότοπου Whatsapp από το πρόγραμμα περιήγησής σας και κάντε κλικ στο στοιχείο λήψης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας.

Βήμα 2: Μπορείτε να κάνετε λήψη κάνοντας κλικ στην επιλογή λήψη για τα Windows 8.1.

Βήμα 3: Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, ανοίξτε το και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας.

Βήμα 4: Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, εκκινήστε το στον υπολογιστή σας και σαρώστε τον κωδικό QR από το κινητό σας. Και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Whatsapp από τον υπολογιστή σας χωρίς πρόγραμμα περιήγησης.

Εγκατάσταση σε Mac OSX 10.9 ή πιο πρόσφατες εκδόσεις

Βήμα 1: Μόλις επισκεφτείτε την αρχική σελίδα του WhatsApp από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Βήμα 2: Μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου Whatsapp για Mac στη σελίδα λήψης στον ιστότοπο του Whatsapp. Είναι ένα αρχείο zip.

Βήμα 3: Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, ανοίξτε το αρχείο και εκτελέστε το.

Βήμα 4: Εάν είναι η πρώτη σας εγκατάσταση, θα σας ρωτήσει αν θέλετε να την προσθέσετε στον φάκελο των εφαρμογών σας ή στο dock επιφάνειας εργασίας.

Βήμα 5: Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, εκκινήστε το Whatsapp στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας και σαρώστε τον κωδικό QR από το iPhone σας για να συνδεθείτε στο Whatsapp σας και να απολαύσετε την αποστολή μηνυμάτων, εικόνων κ.λπ.

Λήψη από το App Store

Windows

Βήμα 1: Επισκεφτείτε το κατάστημα της Microsoft και πληκτρολογήστε Whatsapp στη γραμμή αναζήτησης.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Βήμα 3: Εάν είστε χρήστης για πρώτη φορά, εισαγάγετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ολοκληρώστε τη διαδικασία.

Βήμα 4: Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Whatsapp, ανοίξτε το κινητό σας και σαρώστε τον κωδικό QR με την εφαρμογή Whatsapp για κινητά.

Βήμα 5: Και είστε έτοιμοι για το Whatsapp στον υπολογιστή σας.

iOS

Βήμα 1: Επισκεφτείτε το κατάστημα της Apple και αναζητήστε το Whatsapp στη γραμμή αναζήτησης.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης για να κατεβάσετε την εφαρμογή.

Βήμα 3: Μόλις κατεβάσετε και εκτελέσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας, συμπληρώστε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες εάν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά.

Βήμα 4: Εάν έχετε ήδη λογαριασμό, απλώς χρησιμοποιήστε το κινητό Whatsapp για να σαρώσετε τον κωδικό QR, θα οδηγηθείτε σε μια σελίδα παρόμοια με το Whatsapp του κινητού σας και θα μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα, εικόνες κ.λπ.

συμπέρασμα

Το Whatsapp έχει κάνει την αποστολή και τη λήψη χωρίς προβλήματα. Το μόνο που χρειάζεστε εσείς και ο παραλήπτης σας είναι μια σύνδεση Wi-Fi ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και το μήνυμά σας θα ληφθεί και θα επανέλθει σε δευτερόλεπτα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες, να προσθέσετε και να διαγράψετε άτομα από αυτές, να μοιραστείτε εικόνες, ήχους, βίντεο κ.λπ. σε αυτές τις ομάδες και να ελέγξετε την τελευταία φορά που είδαν τα άλλα άτομα. Υπάρχουν τόσες άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες στο WhatsApp, όπως μπορείτε να διατηρήσετε το προφίλ σας ορατό μόνο σε άτομα από τις επαφές σας. Μπορείτε ακόμη και να αποκρύψετε ότι εμφανίσατε τελευταία φορά από τις επαφές σας.

Έχοντας το Whatsapp σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή θα το κάνει ακόμα πιο προσιτό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα στο τηλέφωνό σας. Ειδικά, για τις επιχειρήσεις, τόσες πολλές συζητήσεις γίνονται σε μια μέση εργάσιμη ημέρα. Έτσι, η χρήση του WhatsApp θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να χειριστούν. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα για τους υπαλλήλους σας και να μοιραστείτε σημαντικές πληροφορίες ταυτόχρονα αντί να τους στείλετε μεμονωμένα. Τι περιμένετε λοιπόν να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Whatsapp από τον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας.