Πώς να κατανείμετε τους προϋπολογισμούς διαφήμισης στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης

Είτε online είτε εκτός σύνδεσης, κάθε επιχείρηση απαιτεί στρατηγική μάρκετινγκ. Για να πετύχει κάθε επιχείρηση, κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης πρέπει να προωθήσουν το εμπορικό σήμα τους ώστε οι καταναλωτές να μάθουν για την αποστολή της επιχείρησης και να δοκιμάσουν τα προϊόντα.

Οι ισχυρές τεχνικές διαφήμισης είναι εξαιρετικοί τρόποι για να προσελκύσετε τον πελάτη σας. Παραδείγματα αυτών των μεθόδων περιλαμβάνουν τις διαδικτυακές χρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη διαδικτυακή διαφήμιση ή ακόμα και τις παραδοσιακές μεθόδους εκτός σύνδεσης, όπως η χρήση πλέγματος πανό ή τυπωμένων πανό βινυλίου. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία κάθε τεχνικής, αυτές οι στρατηγικές μάρκετινγκ απαιτούν έναν προϋπολογισμό από την πλευρά της επιχείρησης.

Ακολουθούν πέντε απλοί τρόποι για να διαθέσετε έναν διαδικτυακό προϋπολογισμό για την επιχείρησή σας μαζί με το μεμονωμένο ποσοστό σπουδαιότητας κάθε μεθόδου.

1. Πληρωμένη αναζήτηση (30%)

Η διαφήμιση αναζήτησης επί πληρωμή, γνωστή και ως pay-per-click (PPC), είναι μια διαδικτυακή μέθοδος διαφήμισης που θα δημιουργήσει γρήγορα επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Σε μια πληρωμένη αναζήτηση, η μηχανή αναζήτησης μέσω της οποίας ο πελάτης βρήκε τον ιστότοπο πληρώνεται κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται έναν ιστότοπο. Για να επωφεληθείτε από τη ΔΕΗ, να είστε πρόθυμοι όταν επιλέγετε τις λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται στον ιστότοπό σας. Ορισμένες λέξεις-κλειδιά έχουν μικρή επίδραση. Για να βρείτε συμφέρουσες λέξεις-κλειδιά, χρησιμοποιήστε το εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών που διατίθεται από το Google AdWords για να ελέγξετε ποιες λέξεις-κλειδιά έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο.

2. SEO Content Marketing (20%)

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή SEO, θα πρέπει να κατατάσσεται ως ένα από τα μεγαλύτερα μέρη του προϋπολογισμού σας για διαδικτυακή διαφήμιση. Το μάρκετινγκ SEO αφορά την επιλογή λέξεων-κλειδιών που θα προσελκύσει πολλούς μοναδικούς επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Οι λέξεις-κλειδιά από τον ιστότοπό σας θα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης στο Google, αυξάνοντας με τη σειρά τους τον αριθμό των επισκεπτών στον ιστότοπό σας καθημερινά. Το SEO είναι μια εξαιρετική μέθοδος διαφήμισης που έχει τρομερά αποτελέσματα. Όταν συγκεντρώνετε περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας σε τακτική βάση, είναι πιθανό να αναπτύξετε περισσότερους πελάτες.

3. Social Media (20%)

Σήμερα, είναι πιθανό να βρείτε τους περισσότερους από τους πελάτες και τους καταναλωτές σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η χρήση καμπανιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter, η εφαρμογή για κινητά Instagram και ο επαγγελματικός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn σίγουρα θα ενισχύσει την επισκεψιμότητά σας. Μόλις δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας με εξαιρετικό περιεχόμενο, μοιραστείτε αυτό το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μοιραστείτε αυτές τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να κολλήσετε την επωνυμία σας και να προσελκύσετε ενδιαφερόμενους πελάτες στο προϊόν σας.

4. Διαφήμιση μέσω email (10%)

Ακόμη και με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στο μάρκετινγκ, η δοκιμασμένη και αληθινή διαφήμιση μέσω email εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα ως σχετική μέθοδος διαφήμισης. Οι χρήστες έξυπνων τηλεφώνων λαμβάνουν ειδοποιήσεις για αποδείξεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από οπουδήποτε στον κόσμο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθιστώντας αυτήν τη μέθοδο μάρκετινγκ πιο άμεση από τις περισσότερες. Δημιουργήστε ένα πρότυπο email που θα αιχμαλωτίσει το στοχευμένο κοινό σας, κάνοντάς το ενθουσιασμένο να βλέπει το όνομα της εταιρείας σας στα εισερχόμενά σας. Προσοχή όμως, ξοδεύετε μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού σας σε διαφημίσεις μέσω email. Οι ειδοποιήσεις μέσω email παραμένουν μια δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδος, αλλά οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα μπορούσαν να βγουν από την πόρτα.

5. Διαδικτυακή Διαφήμιση Ιστοσελίδας (10%)

Αγοράστε διαφημιστικό χώρο σε έναν ιστότοπο που έχει παρόμοιο πελατολόγιο χρηστών με το δικό σας. Μην βασίζεστε μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενισχύσετε την επωνυμία σας. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο διαφημιστικός χώρος στον ιστό εξαρτάται από τη δημοτικότητα του άλλου ιστότοπου, θα πρέπει να προσέχετε να μην διαθέσετε υπερβολικά μεγάλο μέρος των δαπανών σας σε αυτήν την πιο επικίνδυνη μέθοδο.

Η διαφήμιση εκτός σύνδεσης για την επιχείρησή σας είναι εξίσου σημαντική με τη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό προϋπολογισμό για να δαπανήσετε μόνο στο μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης και ακολουθήστε αυτές τις μεθόδους κατανομής του προϋπολογισμού σας:

1. Εμπορικές εκθέσεις και εκδηλώσεις (30%)

Προσθέστε ένα φιλικό πρόσωπο και χειραψία στο όνομα της επιχείρησής σας νοικιάζοντας ένα τραπέζι σε μια εμπορική έκθεση ή άλλη σχετική εκδήλωση. Οι εκδηλώσεις στον κλάδο της επιχείρησής σας περιλαμβάνουν κοινωνικές καμπάνιες όπου οι δυνητικοί πελάτες μπορούν να έρθουν για να συζητήσουν τα προϊόντα σας. Εκεί, θα απαντήσετε αυτοπροσώπως σε αυτές τις ερωτήσεις που έχουν οι πελάτες σας σχετικά με τα υπάρχοντα προϊόντα. Οι εμπορικές εκθέσεις αποτελούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να παρουσιάσετε ένα νέο προϊόν ή ακόμα και να ζητήσετε από κριτικούς να δώσουν απόψεις για τα προϊόντα σας.

2. Πινακίδες (20%)

Αν και ακριβό, ένας πολύχρωμος πίνακας διαφημίσεων μπορεί να προσελκύσει πολλούς νέους πελάτες στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Οι διαφημιστικές πινακίδες είναι ορατές από μεγάλη απόσταση και τα φωτογραφικά τους μηνύματα κολλάνε στους καταναλωτές περισσότερο από τις λέξεις. Οι διαφημιστικές πινακίδες έχουν μεγάλη απήχηση, έτσι οι πελάτες είναι πιθανό να θυμούνται την διαφημιστική σας πινακίδα όταν διαπιστώσουν ότι χρειάζονται το προϊόν σας.

3. Επαγγελματικές κάρτες (20%)

Μπορείτε να κάνετε μια επαγγελματική σύνδεση στα πιο απίθανα μέρη. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, είναι καλύτερο να έχετε μια επαγγελματική κάρτα στην τσέπη σας. Οι επαγγελματικές κάρτες είναι μια οικεία, αξιόπιστη μέθοδος για να μπορούν οι πελάτες σας να εντοπίζουν εύκολα τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

4. Διαφημιστικά είδη (10%)

Οι προωθητικές ενέργειες και οι κοινωνικές καμπάνιες βοηθούν στη δημιουργία επωνυμίας. Ανακαλύψτε το όνομα της εταιρείας σας στον κόσμο επενδύοντας σε μερικά διαφημιστικά αντικείμενα που ταιριάζουν με το λογότυπό σας.

5. Δώρα προϊόντων (10%)

Ό,τι κι αν γίνει, οι πελάτες αγαπούν τα δωρεάν προϊόντα. Δώστε δείγματα προϊόντων για να δοκιμάσουν, ώστε να μπορούν να δοκιμάσουν και να απολαύσουν το προϊόν πριν το αγοράσουν. Αυτή είναι μια μέθοδος μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται κυρίως για νέα προϊόντα.

συμπέρασμα

Κατά τη δημιουργία ενός διαφημιστικού προγράμματος προϋπολογισμού, πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν επιχειρηματικό στόχο. Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι η διαφήμιση είναι ένα κρίσιμο μέρος της επιχείρησής σας, γι’ αυτό προγραμματίστε εκ των προτέρων τον προϋπολογισμό και τη στρατηγική σας. Είναι πάντα ασφαλές να εργάζεστε με μια στρατηγική διαφήμισης 12 μηνών και μεθόδους διαφήμισης στο πλευρό σας. Χρησιμοποιήστε στρατηγικές διαδικτυακού μάρκετινγκ, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μην παραμελείτε κλασικές μεθόδους μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης, όπως τυπωμένα πανό βινυλίου και πλέγμα πανό.