Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή μεγέθους δείγματος

Αριθμομηχανή 1637676424
φόρος εισοδήματος, υπολογισμός, υπολογισμός @ Pixabay

Η φράση «υπολογιστής μεγέθους δείγματος» μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε μια μικροσκοπική αριθμομηχανή που χωράει στην παλάμη του χεριού σας. Στην πραγματικότητα, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένας τρόπος να υπολογίσετε με πόσα άτομα πρέπει να πάρετε συνέντευξη για να λάβετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Σκεφτείτε μια εταιρεία παιχνιδιών που θέλει να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι για τις γιορτές. Σε πολλές περιπτώσεις, θα προσφέρουν μια πρώιμη κυκλοφορία σε επιλεγμένα κοινά και θα έχουν μια έρευνα να τους πει τι σκέφτονται. Ο υπολογιστής μεγέθους δείγματος παρέχει επίσης τα πιο ακριβή αποτελέσματα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πρώτα

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια αριθμομηχανή όπως αυτή, πρέπει να το κάνετε δείτε περισσότερα τη διαφορά μεταξύ του επιπέδου εμπιστοσύνης και του διαστήματος εμπιστοσύνης. Το επίπεδο θα σας πει πόσο ακριβείς μπορείτε να είστε, ενώ το διάλειμμα περιλαμβάνει το ποσοστό των ανθρώπων που σκέφτονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι αν είναι σίγουροι ή αβέβαιοι για κάτι, καταγράφεται με ακρίβεια. Η συναρμολόγηση αυτών των δύο επιλογών επιτρέπει μια καλύτερη και πιο αυθεντική εμπειρία και μειώνει την πιθανότητα λαθών. Αν και είναι αδύνατο να μειωθεί εντελώς το περιθώριο σφάλματος, οι υπολογισμοί που γίνονται με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διασφαλίσουν ότι δεν είναι τόσο υψηλό όσο η μέτρηση με το χέρι.

Το εκτιμώμενο ποσοστό απόκρισης για έναν υπολογιστή μεγέθους δείγματος

Η εκτιμώμενη απάντηση μπορεί να προσδιοριστεί και με έναν υπολογιστή μεγέθους δείγματος. Τα ποσοστά απόκρισης θα ποικίλλουν ανάλογα με τους διαφορετικούς παράγοντες στους οποίους συμμετέχετε και τον τρόπο διανομής των ερευνών. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να βρείτε τριάντα τοις εκατό πιθανότητες να λάβετε επιπλέον απαντήσεις. Ωστόσο, μια τηλεφωνική έρευνα μπορεί να σας εξασφαλίσει ποσοστό ανταπόκρισης μόνο δέκα τοις εκατό, επειδή στους ανθρώπους δεν αρέσει να κάνουν έρευνες στο τηλέφωνο και σε πολλές περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι δεν απαντούν επειδή πιστεύουν ότι πρόκειται για απάτη.

Πόσα άτομα θέλετε να προσεγγίσετε;

Το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι ο αριθμός των ατόμων που θέλετε να προσεγγίσετε. Θα χρειαστεί να προσδιορίσετε αυτόν τον αριθμό επειδή το μέγεθος του δείγματος θα βασίζεται στο ποσοστό απόκρισης. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα άτομα έχετε στην έρευνα, τόσο περισσότερα θα πρέπει να υπολογίσετε τα διαστήματα και τα επίπεδα που αναφέραμε παραπάνω. Καθώς τίποτα δεν είναι τέλειο, θα διαπιστώσετε ότι πρέπει να σκεφτείτε το περιθώριο λάθους. Ένα παράδειγμα του τι σημαίνει αυτό είναι ο αριθμός των ατόμων που αντιπροσωπεύει το μέγεθος του δείγματός σας σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα. Το περιθώριο σφάλματος είναι συνήθως χαμηλό, αλλά μπορεί να είναι αρκετά υψηλό ανάλογα με τις περιοχές που έχετε παραμελήσει.

Ένας υπολογιστής μεγέθους δείγματος κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα

Μια αριθμομηχανή μεγέθους δείγματος κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα στον ακριβέστερο προσδιορισμό των ερευνών για να έχετε τις καλύτερες απαντήσεις και περιλαμβάνει πράγματα που κάνουν τον υπολογισμό με το χέρι απίστευτα δύσκολο. Χρησιμοποιώντας τις χρήσιμες συμβουλές που σας δώσαμε παραπάνω, θα δείτε ότι η χρήση ενός υπολογιστή μεγέθους δείγματος είναι μια απλή διαδικασία που ακόμη και οι πιο άπειροι επιχειρήσεις θα μπορούσε να κυριαρχήσει.