Πώς το να εκφράσετε τις ανησυχίες σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους σας: Ένας οδηγός ευεξίας για νέους γονείς

Το να γίνετε μητέρα ή πατέρας για πρώτη φορά είναι μια όμορφη στιγμή που αλλάζει τη ζωή σας και τον τρόπο που σκέφτεστε για πάντα. Αν και είναι μια συναρπαστική στιγμή, μπορεί να έχετε αρκετές ανησυχίες και ανησυχίες. Για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα, καταλήξαμε σε αυτόν τον οδηγό ευεξίας για νέους γονείς σχετικά με το πώς η έκφραση των ανησυχιών σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Δεν σας κάνει καλό το να κρατάτε τις ανησυχίες σας εμφιαλωμένες

Ως άνθρωποι, είμαστε κοινωνικά πλάσματα με συναισθήματα και συναισθήματα. Όταν γίνεσαι γονιός, βιώνεις ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Το να καλωσορίσετε το πρώτο σας παιδί στον κόσμο είναι συναρπαστικό, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι μερικές φορές θα αισθάνεστε λίγο χαμηλοί και θα κατεβείτε. Εξάλλου, το να είσαι γονιός είναι μια μεγάλη ευθύνη που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Το να μιλάτε για τις ανησυχίες σας αφού γίνετε γονιός θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας. Μπορείτε να μιλήσετε για τα συναισθήματά σας με τον σύντροφό σας ή με τους φίλους και την οικογένειά σας. Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να κάνετε κάποια θεραπεία ομιλίας με έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία. Το Talkiatry χρησιμοποιεί μια τεχνολογική προσέγγιση για την περίθαλψη ψυχικής υγείας και μπορεί να σας παρέχει πιστοποιημένο από το διοικητικό συμβούλιο διαδικτυακός ψυχίατρος και ευέλικτα ραντεβού που ταιριάζουν καλά στο πρόγραμμά σας. Θα εκπλαγείτε με τον βαθμό στον οποίο μερικές συνεδρίες καταφέρνουν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους σας.

Επικοινωνήστε με άλλους νέους γονείς που αντιμετωπίζουν παρόμοια στρες

Είναι πάντα μια λαμπρή ιδέα να προσπαθείς να προσεγγίσεις ανθρώπους που περνούν την ίδια κατάσταση με τον εαυτό σου. Λοιπόν, γιατί να μην εγγραφείτε σε μια οργάνωση γονέων-παιδιών κοντά σας και να μιλήσετε με άλλους νέους γονείς; Μπορεί να σας καθησυχάσει να ακούτε από πρώτο χέρι για γονείς που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις με εσάς και δεν θα νιώθετε πλέον σαν ο μόνος στον κόσμο που βιώνει αυτά τα συναισθήματα.

Ίσως έχετε αδέρφια, ξαδέρφια και φίλους που έχουν γίνει επίσης γονείς την ίδια περίπου περίοδο με εσάς; Θυμηθείτε να τους μιλήσετε και να δείτε πώς τα πάνε με τα πάντα. Δεν είστε μόνοι, και πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο γίνονται γονείς για πρώτη φορά κάθε χρόνο.

Μερικές φορές η συζήτηση με κάποιον που δεν είναι τόσο κοντά σας μπορεί να βοηθήσει

Το να μιλάτε για τις ανησυχίες που νιώθετε ως νέος γονιός με στενή οικογένεια και φίλους μπορεί να είναι μια πραγματική πηγή υποστήριξης και ανακούφισης. Ωστόσο, μερικές φορές είναι ωραίο να συνομιλείς με κάποιον που δεν είναι τόσο στενά συνδεδεμένος συναισθηματικά. Ίσως σας είναι πιο εύκολο να μιλήσετε με κάποιον που δεν γνωρίζετε τόσο καλά. Ποτέ δεν ξέρεις; αυτός ο φίλος ενός φίλου που ελάχιστα γνωρίζεις θα μπορούσε γρήγορα να γίνει ένας από τους καλύτερους φίλους σου, αν το πετύχεις και δημιουργήσεις μια ισχυρή σύνδεση με το να γίνεσαι και οι δύο γονείς την ίδια στιγμή. Θα εκπλαγείτε με όλους τους διαφορετικούς νέους φίλους που μπορείτε να κάνετε όταν είστε γονείς.

Θυμηθείτε να κοινωνικοποιηθείτε επειδή η απομόνωση είναι κακή για την ψυχική σας ευεξία

Απλώς επειδή έγινες γονιός δεν πρέπει να σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις αμέσως την κοινωνική σου ζωή. Η αποτυχία να συναναστραφείτε και να αφήσετε το σπίτι για να ανακατευτείτε με άλλους θα μπορούσε να σας οδηγήσει να αναπτύξετε αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με κοινωνική απομόνωση και μοναξιά. Το να ζεις σε κοινωνική απομόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι αναμφίβολα καλό για την ψυχική σου ευεξία και την ευτυχία σου. Αφού βάλετε το μωρό σας σε μια σταθερή ρουτίνα, προσπαθήστε να βρείτε κάποια παιδική μέριμνα πότε πότε, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε μέρος της κοινωνικής σας ζωής και να αφιερώσετε χρόνο για να συναντήσετε τους φίλους σας και να τους ενημερώσετε κατά τη νέα σας άφιξη.

Μπορεί απλώς να χρειαστείτε κάποιον που είναι καλός ακροατής

Το να είσαι καλός ακροατής είναι μια εξαιρετικά υποτιμημένη δεξιότητα ζωής. Πολλοί από εμάς ξέρουμε πώς να μιλάμε εκτενώς, αλλά μερικές φορές δυσκολευόμαστε να ακούσουμε προσεκτικά τους άλλους; Όταν το κεφάλι σας είναι γεμάτο από διάφορες ανησυχίες και αγωνίες που έρχονται με το να είστε νέος γονιός, ίσως χρειαστεί απλώς να μιλήσετε με κάποιον που είναι ιδιαίτερα καλός ακροατής. Γνωρίζετε κάποιον στη ζωή σας που είναι καλός στο να σας ακούει να λέτε το άγχος σας; Δοκιμάστε να πιείτε έναν καφέ μαζί τους όποτε είστε ελεύθεροι και δεν είστε απασχολημένοι με την αλλαγή πάνας.

Ενημερώστε την εργασία σας

Εάν μόλις επιστρέψατε στη δουλειά αφού αποκτήσατε παιδί και αισθάνεστε απίστευτο στρες, φροντίστε να ενημερώσετε την εργασία σας και ο διευθυντής σας να γνωρίζει την κατάστασή σας. Οι περισσότερες εταιρείες σήμερα διαθέτουν τμήματα ανθρώπινου δυναμικού που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ευημερία των εργαζομένων και η εργασία σας μπορεί να σας προσφέρει συμβουλές ή θεραπεία.

Έτσι, γενικά, όταν πρόκειται να εκφράσετε τις ανησυχίες και το άγχος σας με άλλους αφού γίνετε νέος γονιός, είναι πολύ καλύτερα έξω από ό, τι μέσα. .