Ταξιδεύοντας και επενδύοντας στη Γρενάδα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Γρενάδα βρίσκεται ανάμεσα στην Καραϊβική Θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Είναι μια ανεξάρτητη χώρα με σταθερή δημοκρατία και λίγα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Είναι επίσης ένα από τα πιο ασφαλή και φιλικά νησιά της Καραϊβικής.

Η Γρενάδα φιλοξενεί μια σειρά από χαρακτηριστικά, τροπικά δάση. Οι ταξιδιώτες εκπλήσσονται από τους εκπληκτικούς καταρράκτες και τις όμορφες αμμώδεις παραλίες. Η χώρα υπερηφανεύεται επίσης για ισχυρές οικονομικές προοπτικές. Αυτό οφείλεται στη σταθερή ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης και της γεωργίας.

Γρενάδα υπηκοότητα με επένδυση Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε ξένους επενδυτές να αποκτήσουν διαβατήριο της Γρενάδας. Αλλά αυτό θα έπρεπε να γίνει ως αντάλλαγμα για μια επένδυση στη χώρα. Τι είναι λοιπόν η ιθαγένεια με επένδυση;

Είναι ένα πρόγραμμα που σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα δεύτερο διαβατήριο επενδύοντας στην οικονομία της χώρας υποδοχής. Το πρόγραμμα παρέχει νομικά την ιδιότητα του πολίτη πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές διαδικασίες μετανάστευσης. Γίνεται χωρίς να απαιτείται να βάλετε τη ζωή σας σε αναμονή.

Μια δεύτερη επένδυση διαβατηρίου γίνεται γρήγορα μια διαδρομή που χρησιμοποιείται για να διευκολύνει τα επαγγελματικά ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής. Είναι επίσης ένας νόμιμος τρόπος για την αύξηση της παγκόσμιας κινητικότητας και διευκολύνει τους επενδυτές να διαφοροποιήσουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο. Μπορούν επίσης να δώσουν στις οικογένειές τους μια επιλογή σχεδίου Β για να αντισταθμίσουν την οικονομική, κοινωνική και πολιτική αστάθεια στις χώρες καταγωγής τους.

Κριτήρια για την απόκτηση ιθαγένειας με επένδυση στη Γρενάδα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για Υπηκοότητα Γρενάδας είναι ότι ισχύει τόσο για εσάς όσο και για την οικογένειά σας. Ως υποψήφιος, πρέπει να είστε 18 ετών και άνω και να πληροίτε τις απαιτήσεις του προγράμματος. Εσείς και τα εξαρτώμενα μέλη σας πρέπει επίσης να έχετε καθαρό ποινικό μητρώο και άριστη υγεία.

Γιατί λέγεται ότι η Γρενάδα έχει μια από τις καλύτερες υπηκοότητες από επενδυτικά προγράμματα; Είναι εξαιτίας αυτών των λόγων.

  • Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις στη διαδικασία. Και, ούτε απαιτείται να έχετε διοικητικές δεξιότητες ή συγκεκριμένο επίπεδο εκπαίδευσης.
  • Δεν απαιτείται να έχετε φυσική κατοικία πριν ή μετά την απόκτηση της υπηκοότητας. Επίσης, δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε τη Γρενάδα κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
  • Η διαδικασία απόκτησης της υπηκοότητας είναι γρήγορη, αποτελεσματική και απλή. Η αίτησή σας θα διεκπεραιωθεί και θα εγκριθεί σε περίπου έξι μήνες.

Αυτό που αναμένεται να κάνετε είναι να κάνετε δωρεά στο Εθνικό Ταμείο Μετασχηματισμού της Γρενάδας. Το ελάχιστο ποσό δωρεάς είναι $150.000. Για την αίτηση των εξαρτώμενων μελών σας, πρέπει να δώσετε 200.000 $ για έως και τέσσερα άτομα. Αυτή η δωρεά έχει στόχο να στηρίξει την οικονομία του νησιού και να τονώσει την ανθεκτικότητά του.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να επενδύσετε σε ακίνητα της Γρενάδας. Εδώ, η ελάχιστη απαίτηση επένδυσης είναι 350.000 $. Εάν αποφασίσετε να κάνετε μια κοινή επένδυση, το απαιτούμενο ποσό θα ανέλθει στα 440.000 $. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο θα πραγματοποιήσει ένα ποσό επένδυσης 220.000 $. Σημειώστε ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα πρέπει να διατηρούνται για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Πόσο καιρό χρειάζεται λοιπόν για να γίνεις Γρεναδός;

Αρχικά, πρέπει να επιλέξετε έναν αντιπρόσωπο και να αποφασίσετε για τις επενδύσεις σας. Μετά την αίτηση, χρειάζονται τρεις μήνες για να αξιολογηθούν τα στοιχεία σας. Μόλις εγκριθεί η αίτηση, πρέπει να εκπληρώσετε την επένδυση και να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία. Συνολικά, για να γίνει κάποιος πολίτης της Γρενάδας μπορεί να διαρκέσει πέντε έως έξι μήνες.

Οφέλη από την ιθαγένεια της Γρενάδας

Ζώντας και σπουδάζοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Γρεναδοί επιτρέπεται να μείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έως και 180 ημέρες το χρόνο. Επίσης, η Γρενάδα είναι μέλος της Κοινοπολιτείας των Εθνών. Και ως εκ τούτου, οι πολίτες της έχουν την ελευθερία να σπουδάσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια.

Ζώντας και σπουδάζοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Γρενάδα και οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει συμφωνία για αμοιβαίες επενδύσεις. Αυτό επιτρέπει στις Γρεναδίνες να υποβάλουν αίτηση για βίζα Ε-2 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι μπορείτε να ζήσετε, να σπουδάσετε, να επενδύσετε και να εργαστείτε στις ΗΠΑ. Για να ταξιδέψει και να δραστηριοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας Γρεναδός επενδυτής πρέπει να λάβει βίζα B-1 ή B-2 για έως και 10 χρόνια.

Είσοδος χωρίς βίζα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα CBI στη Γρενάδα σάς επιτρέπει να μείνετε σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για 90 ημέρες κάθε έξι μήνες. Θα σας επιτραπεί η είσοδος σε 144 χώρες στη λίστα των προορισμών χωρίς βίζα για τους πολίτες της Γρενάδας.

Είσοδος στην Κίνα χωρίς βίζα. Η Δημοκρατία της Κίνας έχει υπογράψει συμφωνία με 17 χώρες και η Γρενάδα είναι μία από αυτές. Αυτή η συμφωνία σημαίνει ότι οι Γρεναδοί μπορούν να μείνουν στην Κίνα έως και 30 ημέρες ετησίως χωρίς βίζα.

Παροχές φορολογικών κατοίκων. Η νομοθεσία της Γρενάδας επιτρέπει στους φορολογικούς κατοίκους να χρησιμοποιούν τους φόρους και να αποκτούν περισσότερα εισοδήματα. Τα κεφαλαιουχικά κέρδη, ο πλούτος και η κληρονομιά που αποκτήθηκαν εκτός Γρενάδας είναι αφορολόγητα. Το ίδιο ισχύει και για τα έσοδα που αποκτώνται εκτός της χώρας.

Μειονεκτήματα της ιθαγένειας της Γρενάδας μέσω επένδυσης

Το διαβατήριο της Γρεναδίας δίνει στους κοσμοπολίτες την ελευθερία να ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες. Αλλά αυτή η υπηκοότητα συνοδεύεται από περιορισμούς, καθώς δεν είναι κατάλληλη για ορισμένους σκοπούς:

1. Περιορισμένη διαμονή στη Σένγκεν

Το διαβατήριο της Γρενάδας σάς επιτρέπει να περάσετε 90 ημέρες από τις 180 ημέρες στο Σένγκεν με βίζα. Το μόνο όφελος εδώ είναι ότι η υπηκοότητα δίνεται για μια ζωή. Όσο για τη βίζα, θα πρέπει να εγκρίνεται εκ νέου κάθε φορά που ανανεώνεται. Αυτή η υπηκοότητα δεν είναι κατάλληλη αν θέλετε να μετακομίσετε στην Ευρώπη. Επίσης, δεν είναι κατάλληλο εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα «εναλλακτικό αεροδρόμιο» σε περίπτωση κινδύνου.

2. Η ιθαγένεια είναι λιγότερο προσιτή

Η ελάχιστη απαίτηση δωρεάς για την υπηκοότητα της Γρενάδας είναι 150.000 $. Αυτό δεν είναι πολύ δαπανηρό σε σύγκριση με τα κορυφαία προγράμματα CBI στην Ευρώπη. Όμως, η απαίτηση είναι πιο ακριβή σε σύγκριση με τα άλλα νησιά της Καραϊβικής.

3. Δεν παρέχει επιταχυνόμενο χρόνο επεξεργασίας

Η επεξεργασία του διαβατηρίου της Γρεναδίας είναι αρκετά γρήγορη. Αλλά δεν δίνουν την επιλογή μιας επιταχυνόμενης διαδικασίας. Και ούτε υπάρχουν σταθερές εγγυήσεις για το χρονοδιάγραμμα.

4. Προκλήσεις με τις ανανεώσεις διαβατηρίων

Υπήρξαν περιπτώσεις επενδυτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την ανανέωση διαβατηρίου. Οι δυσκολίες τελικά λύθηκαν. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν αντανακλά καλά τον επαγγελματισμό του προγράμματος.

Τελικό Take Away

Το δεύτερο πρόγραμμα διαβατηρίων της Γρενάδας είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στα πολυάριθμα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την απόκτησή του. Η διαδικασία αίτησης είναι γρήγορη και υπάρχει σχέση ποιότητας-τιμής.

Σε σύγκριση με τα άλλα νησιά, στην Καραϊβική, το CBI της Γρενάδας δεν είναι το φθηνότερο. Έρχεται όμως με μοναδικά οφέλη που το κάνουν να αξίζει μια επιπλέον επένδυση. Συγκεκριμένα, προσφέρει είσοδο στην Κίνα χωρίς βίζα και υπάρχει συμφωνία βίζας E-2 με τις ΗΠΑ.

Εάν χρειάζεστε ένα δεύτερο διαβατήριο που παρέχει εύκολη πρόσβαση στην Κίνα και σε άλλα έθνη, σκεφτείτε τη Γρενάδα. Είναι ιδανική επιλογή.