Τρόπος χρήσης εγγενών διαφημίσεων για δημιουργία εσόδων από ιστότοπους

Αρχικά, κάτι ουσιαστικό, αφήστε τα στατιστικά να μιλήσουν αντί για εμάς:

  • Η CMO δηλώνει ότι σχεδόν το 73% των εκδοτών στις ΗΠΑ προσφέρουν την επιλογή εγγενούς διαφήμισης, ενώ το 17% από αυτούς πρόκειται να αρχίσει να εργάζεται με αυτήν σύντομα και μόλις το 10% δεν σχεδιάζει να τη χρησιμοποιήσει.
  • Το 81% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις διαφημίσεις για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας και της αφοσίωσης του κοινού.
  • Στους πιθανούς πελάτες αρέσουν περισσότερο οι εγγενείς διαφημίσεις και κάνουν κλικ σε αυτές κατά 25% περισσότερο από τις διαφημίσεις banner. Ταυτόχρονα, οι εντυπώσεις είναι επίσης υψηλότερες (+53%). Όσο για το CTR, είναι μόλις 2,7 φορές ανά περίοδο σύνδεσης για banner ενώ το ποσοστό κλικ για εγγενείς διαφημίσεις είναι 4,1.
  • Οι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να μοιράζονται εγγενείς διαφημίσεις παρά banner με φίλους (32% έναντι 19%). Η CMO λέει ότι το 18% των χρηστών είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα προϊόν αφού διαβάσουν μια εγγενή διαφήμιση.

Αυξανόμενη ορατότητα επωνυμίας με εγγενείς διαφημίσεις

Αυτό το είδος πληρωμένης διαφήμισης φαίνεται οργανικό στους ιστότοπους, καθώς μοιάζει με άρθρο: χρήσιμο, ενδιαφέρον, συναρπαστικό και γεμάτο από συστάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν. Μπορούν ακόμη και να γίνουν ιογενείς μερικές φορές. Επίσης, οι εγγενείς διαφημίσεις είναι πιο δημοφιλείς στο κοινό λόγω «τυφλότητας banner», ενώ έχουν συνηθίσει να μην παρατηρούν τα banner και τις διαφημίσεις με βάση τα συμφραζόμενα, οι εγγενείς διαφημίσεις θεωρούνται ως κοινό περιεχόμενο.

Οι δημιουργικοί τρόποι είναι πάντα ωφέλιμοι για τις επιχειρήσεις, καθώς είναι ασυνήθιστοι, εντυπωσιακοί και ελκυστικοί.

Συμβουλές για την εργασία με εγγενείς διαφημίσεις

1. Επιλέξτε σχετικά κανάλια για τη διαφήμιση των προϊόντων σας.

Αυτό το γεγονός μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά συχνά αγνοείται από τους εκδότες και τους εμπόρους. Η δημοσίευση σε σχετικούς πόρους αυξάνει τις πιθανότητες προβολής μιας διαφήμισης από το κοινό-στόχο.
Επιπλέον, αν μιλάμε για την τοποθέτηση εγγενών διαφημίσεων για χρήματα, δεν χρειάζεται να επιλέξετε πόρους χωρίς κοινό-στόχο που δεν θα σας αποφέρει έσοδα.

Κάντε την έρευνά σας και καθορίστε ποιοι πόροι ψηφιακών μέσων προσελκύουν τους πιθανούς πελάτες σας:

  • Ιστοσελίδες ειδήσεων του κλάδου.
  • Θεματικά ιστολόγια;
  • Ψηφιακές εφημερίδες και περιοδικά.
  • Κοινό στα κοινωνικά δίκτυα.

Αφού δημιουργήσετε μια λίστα με αυτά, φιλτράρετε και αφήστε μόνο 20 πιο σχετικούς πόρους από τους 100. Λάβετε υπόψη την αρχή Pareto: Το 20% της προσπάθειάς σας συνήθως αποφέρει έσοδα 80%.

2. Προσαρμόστε το περιεχόμενο

Κοιτάξτε πώς φαίνεται συνήθως το περιεχόμενο σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, κάντε τη χορηγούμενη ανάρτησή σας να φαίνεται οργανική εκεί. Ξέρετε ότι διαφορετικά μέσα έχουν το δικό τους στυλ, τουλάχιστον, κανείς δεν θα διαβάσει για σοβαρές οικονομικές αναλύσεις στο Mashable και κανείς δεν θα θέλει να μάθει για το νέο νυφικό κάποιας πριγκίπισσας στο The Economist.

3. Κυνηγήστε την ποιότητα

Οι αναρτήσεις επισκεπτών δεν δημιουργούνται για το ποσό, αλλά για την καλύτερη κάλυψη και τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας.

Αφυπνίστε το ενδιαφέρον των χρηστών για τη δημιουργία ενός viral εφέ. Δώστε στους αναγνώστες νέα συναρπαστικά γεγονότα ή χρήσιμες συμβουλές που θα εφαρμόσουν στην πραγματική ζωή.

4. Μετρήστε τα αποτελέσματα

Δεν θα έχετε ιδέα αν οι αναρτήσεις σας με χορηγία λειτουργούν μέχρι να μετρήσετε την επιτυχία τους. Για να πετύχετε αυτόν τον στόχο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή σελίδα προορισμού και να δείτε πόσα άτομα ήρθαν σε αυτήν από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε άλλες σημαντικές μετρήσεις που σας ενημερώνουν για την αφοσίωση των χρηστών: επισημάνσεις “μου αρέσει” και κοινοποιήσεις, σχόλια κ.λπ.

Το αποτέλεσμα

Πρέπει οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν εγγενείς διαφημίσεις για την ανάπτυξη των επωνυμιών τους; Η απάντηση είναι ναι”. Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργηθούν καινοτόμα, ενδιαφέροντα και συναρπαστικά κείμενα που θα είναι χρήσιμα για πιθανούς πελάτες, φέρνει οφέλη στις επιχειρήσεις. Οι άνθρωποι ασχολούνται, αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τα άρθρα και το προϊόν σας. Τέτοια κείμενα τους κάνουν να θέλουν να εξερευνήσουν περαιτέρω. Άρα, είναι ένα υπέροχο όργανο.
Η διαδικασία δημιουργίας συνδέσεων με υπηρεσίες πολυμέσων μπορεί να είναι μακρά και πολύπλοκη. Ωστόσο, τα έσοδα και η αποτελεσματικότητά σας στην αγορά θα εκτοξευθούν στα ύψη. Η δεύτερη γραμμή από την αρχή αυτού του άρθρου είναι η απόδειξη, διαφορετικά το 81% των ερωτηθέντων εμπόρους του μάρκετινγκ δεν θα χρησιμοποιούσαν αυτό το μοντέλο δημιουργίας εσόδων.