Υπάρχει μόνιμη θεραπεία του άσθματος;

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες για ασθένειες των πνευμόνων, με το άσθμα να είναι μια από τις πιο διαδεδομένες και άβολες καταστάσεις. Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από την πάθηση κάθε χρόνο. Ωστόσο, οι πάσχοντες δεν χρειάζεται να φοβούνται γιατί η ειδική φροντίδα και η φαρμακευτική αγωγή τους δίνεται στα αρχικά στάδια μπορεί να τους βοηθήσει να αναρρώσουν.

Τι είναι το άσθμα;

Μπορεί να έχετε δύσπνοια λόγω αθηροσκλήρωσης επειδή βλάπτει τους πνεύμονές σας. Το παιδικό άσθμα είναι μια από τις πιο κοινές χρόνιες ασθένειες που επηρεάζουν τα παιδιά και οι ενήλικες είναι επίσης επιρρεπείς στο άσθμα. Ο συριγμός, η δύσπνοια, η συστολή στο στήθος και ο βήχας είναι τα πιο εμφανή συμπτώματα άσθματος τη νύχτα ή νωρίς το πρωί.

Οι πυροδοτήσεις και οι αντιδράσεις του άσθματος διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Αν και υπάρχουν ορισμένοι διαφορετικοί τύποι άσθματος, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το καθένα έχει τις δικές του αιτίες, κινδύνους και επιλογές θεραπείας.

Η συνεργασία με το γιατρό σας για τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για το άσθμα προσαρμοσμένο στα συμπτώματά σας και στα ερεθίσματα και στο ιατρικό ιστορικό σας είναι ζωτικής σημασίας.

Μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών Εάν έχετε κατάθλιψη, το πρόγραμμα θεραπείας σας θα περιλαμβάνει σίγουρα αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα και το περιβάλλον σας και φαρμακευτική αγωγή που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας.

Θεραπεύεται το άσθμα;

Η βάση της θεραπείας του άσθματος είναι μια συσκευή εισπνοής, όπως αυτές που αναφέρονται παρακάτω:

Συσκευές εισπνοής κορτικοστεροειδών

Όταν τα κορτικοστεροειδή αναπνέονται, καταστέλλουν τη φλεγμονή και διατηρούν τους αεραγωγούς ήρεμους.

Εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά

Με την εισπνοή, μπορείτε να χαλαρώσετε τους μύες που περιβάλλουν τους αεραγωγούς σας, επιτρέποντάς τους να διευρυνθούν και να εισέλθει περισσότερος αέρας. Αυτά μπορεί να είναι ενεργά για σύντομο ή μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εισπνευστήρες που συνεργάζονται

Αυτές οι συσκευές εισπνοής συνδυάζουν εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή με ένα ή δύο εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά μακράς δράσης.

Τιοτρόπιο

Το Tiotropium, ένα εισπνεόμενο βρογχοδιασταλτικό γνωστό ως LAMA, βρίσκεται στο Spiriva (μουσκαρινικός ανταγωνιστής μακράς δράσης). Λειτουργεί καταπραΰνοντας τους μύες των αεραγωγών και του περιβάλλοντός τους. Το Tiotropium έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ως φάρμακο για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια).

Το Tiotropium είναι ένα φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θεραπεία του άσθματος. Σύμφωνα με τις συστάσεις της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για το Άσθμα (GINA), μπορεί να χορηγηθεί σε συνδυασμό με εισπνεόμενα στεροειδή σε ενήλικες ηλικίας έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις συστάσεις της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για το Άσθμα (GINA).

Απευαισθητοποίηση

Τέλος, η απευαισθητοποίηση είναι μια ασφαλής και επιτυχημένη θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με AERD. Στους ασθενείς χορηγούνται σταδιακά αυξανόμενες δόσεις ασπιρίνης ή ενός ΜΣΑΦ ενώ παρακολουθούνται στενά για την ανάπτυξη συμπτωμάτων αλλεργίας. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ασθενούς, ένας ειδικός αλλεργιολόγος πρέπει να εκτελέσει την τεχνική απευαισθητοποίησης σε μια ιατρική μονάδα. Μετά από αυτήν την επέμβαση, τα άτομα με AERD μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια να παίρνουν ασπιρίνη και σε ορισμένες περιπτώσεις, η ασπιρίνη μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του άσθματος.

Η απευαισθητοποίηση έχει παρατηρηθεί ότι ανακουφίζει τα συμπτώματα σε περίπου 60% των ασθενών με AERD. Ενήλικες που έχουν εκτεθεί σε εισπνεόμενα στεροειδή για τουλάχιστον έξι μήνες.

Μερικές σκέψεις για το άσθμα

Μερικοί άνθρωποι με άσθμα μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν ύφεση. Αυτό δείχνει ότι δεν αισθάνονται κανένα σύμπτωμα και δεν παίρνουν φάρμακα. Έως και το ένα τρίτο των ασθματικών παιδιών μπορεί να μεγαλώσει και να απολαύσει την ενηλικίωση χωρίς άσθμα. Οι ασθενείς με άσθμα ενηλίκων είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ύφεση. Ωστόσο, είναι ακόμα δυνατό. Σύμφωνα με μια μελέτη, ένας στους έξι ανθρώπους με άσθμα θα μπορούσε να επιτύχει ύφεση μετά από πέντε χρόνια.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα προκαλεί κρίσεις άσθματος, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει θεραπεία για το άσθμα. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύπλοκο. Εμπλέκονται πολλά χημικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των κυτοκινών (οι προαναφερθέντες χημικοί αγγελιοφόροι) και της ισταμίνης (που δημιουργείται κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής απόκρισης). Τα ηωσινόφιλα ή λευκά αιμοσφαίρια παίζουν επίσης ρόλο. Ακόμα μαθαίνουμε τι κάνουν αυτά τα χημικά σήματα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου άσθματος και γιατί συμβαίνει αυτό. Επειδή αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα για ένα λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, δεν μπορούμε απλά να τα διαγράψουμε όταν προκαλούν προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο των βιολογικών φαρμάκων, αυτά τα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να στοχευθούν με φάρμακα όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω. Αυτές είναι τεράστιες πρόοδοι στη θεραπεία του άσθματος, αλλά είναι πιθανότατα μόνο η αρχή ενός μακρού και επιτυχημένου δρόμου. Παρά τις επιστημονικές βελτιώσεις, πολλά περισσότερα χημικά μονοπάτια στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και σε ολόκληρο το σώμα μας πρέπει να βρεθούν και να διερευνηθούν.

Ένας άλλος λόγος που το άσθμα είναι τόσο δύσκολο να θεραπευθεί είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς η πάθηση μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Παρόλο που οι επιστήμονες σημειώνουν τεράστια πρόοδο στον εντοπισμό των εμπλεκόμενων γονιδίων, έχει γίνει ακόμη πολύ περισσότερη δουλειά.

συμπέρασμα

Αν και το άσθμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνιμα, οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορους τρόπους για να ελέγξουν τα συμπτώματά τους. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Marham.pk, όπου υπάρχουν διάφορα ειδικός στο στήθος είναι διαθέσιμα για να παρέχουν την πιο αποτελεσματική θεραπεία για αυτήν την επώδυνη πάθηση.

Συχνές ερωτήσεις

1. Είναι εφικτό να έχουμε το άσθμα υπό έλεγχο ανά πάσα στιγμή;

Κανείς δεν μπορεί να θεραπεύσει το άσθμα, αλλά ορισμένες φυσικές και βιολογικές διεργασίες μπορούν να το διαχειριστούν.

2. Είναι το άσθμα επικίνδυνη ιατρική κατάσταση;

Ναι, είναι δύσκολο όταν αντιμετωπίζουμε μια τρομερή ασθένεια που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους κάθε χρόνο και της οποίας το εύρος δεν έχει ακόμη περιοριστεί.

3. Είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση του άσθματος με φυσική ή επιστημονική προσέγγιση;

Οι άνθρωποι συνήθως προτιμούν τη βιολογική τεχνική ελέγχου αυτής της δυσάρεστης ασθένειας γιατί έχει άμεσα αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά, οι φυσικές προσεγγίσεις μπορεί να είναι χρήσιμες εάν η πάθηση αντιμετωπιστεί έγκαιρα.