10 Συμβουλές για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

“Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λειτουργούν για την επιχείρησή μου.”

Ακούω τέτοια πράγματα συνέχεια. Είτε είναι απευθείας στον καταναλωτή (DTC), είτε από επιχείρηση σε επιχείρηση (B2B), ή ακόμα και η πώληση μιας προσωπικής υπηρεσίας, η απλή αλήθεια είναι ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο που μπορεί να 10 φορές την επιχείρησή σας με ένα κλάσμα του κόστους και της προσπάθειας θα λάβατε με τα παραδοσιακά μέσα.

«Αλλά Σκάιλερ, βλέπω όλες αυτές τις πλατφόρμες να αναβοσβήνουν μπροστά στα μάτια μου. Πώς μπορώ να ξέρω ποια είναι τα κατάλληλα για την επιχείρησή μου; Τι είδους περιεχόμενο πρέπει να δημοσιεύσω; Υπάρχει μια συγκεκριμένη εικόνα επωνυμίας που πρέπει να μιμήσω; Όπου το bleep να ξεκινήσω κιόλας;!»

Εάν κάνετε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, πάρτε μια βαθιά ανάσα και χαλαρώστε. Οι παρακάτω δέκα συμβουλές θα σας πουν πολλά για το τι πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

1. Ξεκινήστε από μικρό

Αν δεν έχετε δημοσιεύσει ποτέ κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινήστε από μικρά. Γράψτε ένα ιστολόγιο 350 λέξεων ή μια σύντομη ανάρτηση στο LinkedIn. Το πιο σημαντικό, κρατήστε το περιεχόμενό σας εστιασμένο. Μηδενίζοντας μια θέση περιεχομένου, όχι μόνο η δουλειά σας θα είναι ευκολότερη, αλλά ο πελάτης σας θα σας θεωρεί ειδικό σε αυτό το θέμα.

Επίσης, κρατήστε τον στόχο σας λογικό. Για παράδειγμα, αντί να δεσμεύεστε να δημοσιεύετε ένα blog την ημέρα κάθε ημέρα, δοκιμάστε ένα το μήνα. Αυτό μπορεί να ακούγεται γελοία εύκολο, αλλά η επίτευξη αυτού του στόχου θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να θέσετε πιο φιλόδοξους στόχους σε κίνηση.

Ο καθορισμός ενός στόχου πολύ ψηλά θα προσφέρει μόνο μεγαλύτερη ευκαιρία για αποτυχία. Το να θέσετε έναν στόχο πολύ χαμηλά θα έχει ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση και έναν σταδιακά υψηλότερο στόχο.

2. Μην ιδρώνετε τις λεπτομέρειες

Πάρα πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θέλουν να κατακτήσουν τα πάντα πριν ξεκινήσουν. Αυτό είναι σαν να διαβάζετε ολόκληρο το εγχειρίδιο οδηγιών μιας νέας κάμερας πριν την ενεργοποιήσετε. Η συμβουλή μου—απλώς αρχίστε να τραβάτε φωτογραφίες από αυτό που σας αρέσει. Αργότερα, μπορείτε ακόμα να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο για χρήσιμες ιδέες και σε αυτό το σημείο, θα έχετε καλύτερη κατανόηση του τι περιγράφει το εγχειρίδιο.

Το να κολλήσετε στις λεπτομέρειες της καλύτερης ώρας της ημέρας για ανάρτηση, ποιο λογισμικό να χρησιμοποιήσετε ή ποιες λέξεις-κλειδιά να συμπεριλάβετε στο περιεχόμενό σας θα σας δώσει περισσότερους λόγους για να σας επιβραδύνει και να σας εμποδίσει να αναλάβετε δράση.

Μάθετε τις λεπτομέρειες των πάντων μετά ξεκινάς και μπορεί ακόμη και να ανακαλύψεις ότι ούτως ή άλλως τα μικρά πράγματα δεν έχουν μεγάλη σημασία. Προς το παρόν, δημοσιεύστε, δημοσιεύστε και podcast μακριά!

3. Να είσαι εσύ

Η αυθεντικότητα μπορεί να είναι ένα υπερβολικά χρησιμοποιημένο τσιτάτο σε οποιονδήποτε κλάδο, αλλά αυτό που είστε θα είναι πάντα η υπερδύναμή σας. Δεν θα φτάσετε ποτέ σε έναν ηγέτη κάνοντας ακριβώς αυτό που κάνει. Είναι ήδη μπροστά, οπότε πώς θα φτάσετε εκεί κάνοντας το ίδιο πράγμα;

Το να κάνετε πράγματα με τον δικό σας τρόπο με τα μοναδικά υπέροχα χαρακτηριστικά που έχετε (γνωστός και ως «οι υπερδυνάμεις σας) είναι πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό. Έτσι θα πιάσεις έναν αρχηγό. Δεν έχει σημασία αν είσαι εσωστρεφής ή εξωστρεφής. Το να είσαι όσο πιο αυθεντικό γίνεται είναι πάντα το καλύτερο.

4. Να είστε ευάλωτοι

Το «ψεύτισε το μέχρι να το φτιάξεις» δεν λειτουργεί. Οι άνθρωποι πέφτουν σε αυτή την παγίδα όλη την ώρα. Βλέπουν κάποιον που είναι σούπερ χαρισματικός και προσπαθούν να είναι αυτό το άτομο. Το πρόβλημα είναι ότι, αν είστε από τη φύση σας λίγο ντροπαλοί ή πιο συγκρατημένοι, η προσπάθεια να είστε κάτι άλλο φαίνεται ανειλικρινής και αναξιόπιστη.

Με το να μην φοβάστε να δείξετε λίγη ευπάθεια, διπλασιάζετε την αυθεντικότητα. Είναι εντάξει να αφήνεις τον πελάτη σου να δει σε τι δεν είσαι εξαιρετικός. Εάν αισθάνεστε άβολα στην κάμερα (όχι σαν το επίπεδο του τρόμου στη σκηνή, αλλά μόνο ένα άγγιγμα), αφήστε τον πελάτη να δει μια γεύση της γοητευτικής σας αδεξιότητας στην αρχή.

Καθώς δημιουργείτε περισσότερα βίντεο, ο πελάτης βλέπει την προσωπική σας ανάπτυξη και νιώθει μέρος του επιχειρηματικού σας ταξιδιού. Δημιουργείτε μια βαθύτερη σχέση μαζί τους με αυτόν τον τρόπο.

5. Παρέχετε αξία

Το πιο εύκολο hack για το “τι να δημοσιεύσετε” είναι να σκεφτείτε τι θα προσφέρει αξία στο άτομο που προσπαθείτε να προσεγγίσετε. Για παράδειγμα, γράψτε μια ανάρτηση σχετικά με μια ερώτηση που απαντήσατε για έναν πελάτη εκείνη την ημέρα. Οι πιθανότητες είναι, εάν αυτός ο πελάτης είχε μια ερώτηση, άλλοι πελάτες θα θέλουν τις ίδιες πληροφορίες.

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός καταστήματος υλικού, δεν υπάρχει κανένα όφελος για κανέναν εάν δημοσιεύσετε σχετικά με μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά ή το πιο πρόσφατο συγκρότημα K-pop. Αντίθετα, δημοσιεύστε βίντεο με οδηγίες. γράψτε περιεχόμενο για τον καλύτερο τύπο προϊόντων περιποίησης γκαζόν. ενημερώστε τον πελάτη σας για μια επερχόμενη εκδήλωση καταστήματος. ή απλά πείτε “χρόνια πολλά” σε όλους τους πελάτες σας όταν δείτε αυτήν την ειδοποίηση στο Facebook.

Το περιεχόμενό σας θα πρέπει πάντα να αντικατοπτρίζει αξία στα άτομα που προσπαθείτε να προσεγγίσετε.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούν τους ανθρώπους, όχι την επιχείρησή σας. Φρόντισε τους ανθρώπους και οι άνθρωποι θα φροντίσουν για σένα». – Ματ Γκούλαρτ

6. Γνωρίστε τη σχετική κουλτούρα

Να είστε αυθεντικοί με τον εαυτό σας, αλλά να κατανοείτε τους κανόνες και τις σύγχρονες πρακτικές για τις πλατφόρμες στις οποίες δημοσιεύετε περιεχόμενο. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό διαδικτυακό βίντεο και δημοσιεύουν τον σύνδεσμο σε κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Στη συνέχεια, αναρωτιούνται γιατί το βίντεο δεν έγινε viral. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι αποδεκτός κανόνας η δημοσίευση ενός συνδέσμου YouTube στο FB. ανεβάζεις το βίντεο.

Επενδύστε χρόνο για να μάθετε και να κατανοήσετε την κουλτούρα της πλατφόρμας που έχετε επιλέξει. Διαφορετικά, θα χάνετε τον χρόνο σας αντιγράφοντας και επικολλώντας συνδέσμους που δεν προβάλλονται.

7. Κατανοήστε τις πολιτικές θέσεις

Ο βασικός κανόνας ήταν η αποφυγή πολιτικών αναρτήσεων σαν να ήταν κάποια μορφή βακτηρίων που τρώνε σάρκα. Τώρα, πρέπει τουλάχιστον καταλαβαίνουν τους. Το θέμα της πολιτικής με το hot button έχει γίνει τόσο έντονο, που πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζετε τι συμβαίνει. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να αποκλείσετε τους πελάτες με το να φαίνεστε αδιάφοροι για τις τρέχουσες υποθέσεις.

Εάν επιλέξετε να μεταβείτε στην διαδικτυακή πολιτική αρένα all-in, μπορεί να στερεοποιήσετε τις σχέσεις σας με συγκεκριμένα άτομα ενώ αποξενώνεστε από τους άλλους. Εάν αυτό είναι μέρος του αυθεντικού σας, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα έξυπνο παιχνίδι για την επιχείρησή σας.

Συνειδητοποιήστε, ωστόσο, ότι η πολιτική μπορεί να εξουθενώσει τους ανθρώπους. Μπορεί να έχετε μια μικρή βραχυπρόθεσμη δέσμευση, αλλά η υπερβολική κλίση σε αυτόν τον χώρο μπορεί επίσης να αποτρέψει τους ανθρώπους.

8. Επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου

Όταν επιστρέφετε σε έναν νέο χώρο, θα είναι πιθανώς μια πιο εύκολη μετάβαση από ό, τι νομίζετε, επειδή δεν ξεκινάτε πραγματικά από την αρχή. Μόλις το τρέχον κανάλι σας κάνει κλικ σε όλους τους κυλίνδρους, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό βήμα σε μια άλλη πλατφόρμα με βάση αυτό που έχετε ήδη δημιουργήσει. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από το ίδιο περιεχόμενο.

Ας υποθέσουμε ότι γράφετε blog για περισσότερο από ένα χρόνο και έχετε αξιοπρεπείς ακόλουθους. Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε ένα κανάλι στο YouTube, αλλά δεν έχετε ιδέα τι βίντεο να κάνετε πρώτα. Ένα καλό στοίχημα είναι να ξεκινήσετε τη νέα σας δέσμευση κάνοντας ένα βίντεο με βάση το πιο επιτυχημένο ιστολόγιό σας.

9. Pivot with One Foot

Αυτό είναι παρόμοιο με μια κίνηση μπάσκετ, όπου φυτεύετε το πέλμα σας αφού σηκώσετε την ντρίμπλα σας, αλλά μετακινείτε το άλλο πόδι σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο στόχος είναι να δώσετε γωνία στο σώμα σας με τρόπο που να ανοίγει μια καλύτερη ευκαιρία για σουτ.

Πώς ισχύει αυτό για τη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ας υποθέσουμε ότι το κανάλι σας στο Instagram το συντρίβει, αλλά θέλετε να μπείτε στο Snapchat. Μάθετε τα πάντα σχετικά με τη χρήση του Snapchat. Δοκιμάστε το, αλλά μην εγκαταλείψετε το Instagram που δημιουργεί χρήματα. Εάν δεν σας αρέσει το νέο κανάλι, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο να είστε all-in στο Instagram..

10. Φτιάξτε μια λίστα με τα κορυφαία δέκα (όπως έκανα μόλις!)

Ο κόσμος λατρεύει τις λίστες. Γι’ αυτό το clickbait τα πάει τόσο καλά. Δεν υποστηρίζω απαραιτήτως το clickbait, αλλά οι δέκα πρώτες λίστες είναι φρούτα χαμηλών τόνων για διαφημιστική προσοχή.

Ψυχολογικά, σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε πώς οι άλλοι κατατάσσουν τα πάντα, από ταινίες και σπορ αυτοκίνητα μέχρι συμβουλές για άσκηση και τα καλύτερα εστιατόρια vegan.

Οι δέκα πρώτες λίστες είναι τελικά με δυνατότητα κλικ και skimmable, κάτι που λατρεύει ο σημερινός μέσος χρήστης του Διαδικτύου. Για παράδειγμα, δημιουργήστε μια ανάρτηση σχετικά με τις 10 κορυφαίες ερωτήσεις που σας κάνουν στην επιχείρησή σας; Οι πιθανότητες είναι ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες σας θα εκτιμήσουν τις πληροφορίες σε τουλάχιστον δύο ή τρεις από αυτούς και θα διαβάσουν την επόμενη λίστα με τα κορυφαία δέκα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι εκφοβιστικά, ειδικά για τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων (χωρίς προσβολή). Αλλά υπάρχει υπερβολική διαφημιστική αξία στο διαδίκτυο για να μην εμπλακείτε.

Αν δεν κάνετε τίποτα άλλο, αφοσιωθείτε στην πρώτη μου συμβουλή σε αυτήν τη λίστα. Ξεκινήστε από μικρό. Αν προσπαθήσετε να είστε τα πάντα για όλους, θα καείτε και η διαφήμισή σας, καθώς και η επιχείρησή σας θα υποφέρουν πολύ.

Εάν δεν έχετε ήδη δεσμεύσει τουλάχιστον κάποιους διαφημιστικούς πόρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινήστε σήμερα και χαλαρώστε, δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι. Δώστε του λίγο χρόνο, συνεχίστε να προσπαθείτε και τελικά αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για βέλτιστη διαφημιστική επιτυχία.