15 τρόποι για να γίνεις πιο επιτυχημένος επιχειρηματίας

Οι επιχειρηματίες είναι θεατές που προσπαθούν να πετύχουν ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Βρίσκουν μονοπάτια που κανείς δεν βλέπει ή χτίζουν εκεί που δεν υπάρχουν χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα και την επιμονή τους. Ωστόσο, ακόμη και αυτοί δυσκολεύονται μερικές φορές, και είναι καλό να αναζητάτε καθοδήγηση από αξιόπιστες πηγές κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Αυτές οι πηγές μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, οι νομικοί και οικονομικοί σας σύμβουλοι ή ένας παλιός σας φίλος, ανάλογα με την κατάστασή σας. Μερικές φορές μπορεί να είναι μια ανάρτηση ιστολογίου όπως αυτή.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε ακόμα πιο επιτυχημένοι στην επιχείρησή σας.

1. Συνεχίστε να προκαλείτε τον εαυτό σας

Έχετε ξεκινήσει λοιπόν μια μικρή επιχείρηση και όλα πάνε καλά. Αυτό σημαίνει ότι εφησυχάζεστε και σταματάτε να αναζητάτε καλύτερες οδούς; Η απάντηση είναι όχι. Ως επιχειρηματίας, πρέπει να συνεχίσετε να αναζητάτε καλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να πιέζετε τον εαυτό σας να τα καταφέρετε καλύτερα, αφού κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Η πρόκληση του εαυτού σας με νέες εργασίες και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων θα σας βοηθήσει να φέρετε την επιχείρησή σας σε μεγαλύτερα ύψη μακροπρόθεσμα.

2. Μην αφήνεις τον φόβο να σε κυβερνά

Ως επιχειρηματίας, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε πολλές δύσκολες κλήσεις στην επιχείρησή σας. Τέτοιες αποφάσεις χρειάζονται ορθολογικό μυαλό και γρήγορη σκέψη. Εάν το κυρίαρχο συναίσθημά σας είναι ο φόβος, η κρίση σας θα είναι θολή και δεν θα μπορείτε να κάνετε τη σωστή κλήση. Η καθυστέρηση σε μια τέτοια απόφαση μπορεί να σημαίνει απώλεια τεράστιων ευκαιριών για την επιχείρησή σας. Επομένως, διαχειριστείτε τον φόβο σας έτσι ώστε να βασίζετε τις αποφάσεις σας σε αυτό που έχει σημασία.

3. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ειδικούς

Το να διευθύνεις μια επιχείρηση δεν είναι μια παράσταση ενός ατόμου. Χρειάζεστε άλλα άτομα στην ομάδα σας και είστε τόσο καλοί όσο ο πιο αδύναμος κρίκος σας στην ομάδα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να έχετε άλλους ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν μαζί σας. Θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε προβλήματα που δεν ανήκουν στον τομέα εξειδίκευσής σας. Ωστόσο, η εύρεση των κατάλληλων μελών της ομάδας και συνεργατών υπερβαίνει τα άτομα που έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις. Πρέπει να βρείτε ανθρώπους πιστούς στην εταιρεία και έναν ισχυρό ηθικό χαρακτήρα που θα σταθούν δίπλα σας στις δύσκολες στιγμές.

4. Ανάθεση και εξωτερική ανάθεση

Πολλοί επιχειρηματίες έχουν αυτή την προοπτική ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα μόνοι τους για να το κάνουν σωστά. Ωστόσο, αυτή η έννοια δεν ισχύει. Η ανάθεση των ευθυνών σας και η εξωτερική ανάθεση λειτουργιών που δεν είναι οι βασικές σας δραστηριότητες, σας αφήνει χρόνο να εστιάσετε σε ό,τι έχει σημασία. Και ακόμη και με την ανάθεση και την εξωτερική ανάθεση, ο απόλυτος έλεγχος εξακολουθεί να είναι στο χέρι σας. Απλώς απαλλάσσεσαι από λιγότερο κρίσιμες εργασίες.

5. Προγραμματίστε προσεκτικά τα οικονομικά σας

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι δεν μπορείτε να διευθύνετε μια επιχείρηση χωρίς την κατάλληλη οικονομική υποστήριξη. Είτε μόλις ξεκινάτε είτε έχετε βάλει ρίζες, χρειάζεστε χρήματα για να παραμείνετε στη ζωή. Ως εκ τούτου, πρέπει να έχετε ενδελεχή οικονομικό προγραμματισμό για την επιχείρησή σας. Αποφύγετε να ανακατεύετε τα προσωπικά και τα επαγγελματικά σας οικονομικά για να διασφαλίσετε ότι θα ευδοκιμήσετε. Κρατήστε ανοιχτούς τους δρόμους για οικονομική υποστήριξη σε περίπτωση κρίσης. Μπορείτε να επιλέξετε οικονομικά δάνεια, επιχειρηματικούς επενδυτές, καθώς και αυτοχρηματοδότηση ως επιλογή.

6. Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας

Με όλη τη φασαρία που κάνετε στο τέλος της επιχείρησης, μπορεί να καταλήξετε να θέσετε σε κίνδυνο τον χρόνο που αφιερώνετε στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεν είναι κακό να πάρετε μια μέρα άδεια για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν διακοπές έχουν καλύτερες επιδόσεις στη δουλειά από εκείνους που δεν κάνουν διαλείμματα. Βοηθά στην εξισορρόπηση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής και μειώνει το άγχος.

7. Εστιάστε στην ψυχική και σωματική σας ευεξία

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ασκούνται τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα έχουν καλύτερη προσοχή, είναι πιο δραστήριοι και χειρίζονται καλύτερα την πίεση. Εκτός από αυτό, ασκήσεις όπως η γιόγκα και η αερόμπικ βοηθούν επίσης στη μείωση του στρες και του άγχους. Επομένως, αφιερώστε λίγο χρόνο από την ημέρα σας για να ασκείστε κάθε μέρα και να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή.

«Αυτό ορίζει τον επιχειρηματία και την επιχειρηματικότητα – ο επιχειρηματίας πάντα αναζητά την αλλαγή, ανταποκρίνεται σε αυτήν και την εκμεταλλεύεται ως ευκαιρία». – Peter F. Drucker

8. Πάντα να αναζητάτε νέες ευκαιρίες

Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι πολύ δυναμικός και ευκαιρίες και απειλές μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Ένας καλός επιχειρηματίας μπορεί να αρπάξει τέτοιες ευκαιρίες σε εύθετο χρόνο. Μείνετε ενήμεροι για τις νέες τάσεις και τεχνολογίες στον κλάδο σας και χρησιμοποιήστε τις για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

9. Κρατήστε τους πελάτες σας ευχαριστημένους

Κάθε πετυχημένος επιχειρηματίας γνωρίζει ότι η επιχείρησή τους δεν θα διαρκέσει πολύ χωρίς ευχαριστημένους πελάτες. Κατανοήστε τα παράπονα των πελατών σας και επεξεργαστείτε τα. Επιτρέψτε στους πελάτες σας να εκθέσουν ανοιχτά τις απόψεις τους για το προϊόν και τις υπηρεσίες σας, καθώς τελικά αυτοί είναι οι καταναλωτές και μπορεί να έχουν καλύτερες γνώσεις για τα προβλήματα ή τα ζητήματα των προϊόντων σας.

10. Κρατήστε τους υπαλλήλους σας πιο ευτυχισμένους

Οι ευχαριστημένοι πελάτες διατηρούν την επιχείρησή σας στη ζωή. Ωστόσο, οι ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι η ραχοκοκαλιά της εταιρείας σας. Επομένως, πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο οργανισμός σας έχει μια κουλτούρα με επίκεντρο τους εργαζομένους και ότι όλοι την ανεβάζουν ξεκινώντας από εσάς.

11. Μείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας

Με τον καιρό μπορεί να χάσετε τα μάτια σας γιατί ξεκινήσατε την επιχείρηση και πού θέλετε να φτάσετε ως εταιρεία. Μπορείτε να βουτήξετε σε πράγματα που δεν είναι καλά για την επιχείρησή σας μόνο και μόνο για να κάνετε τα πράγματα ενδιαφέροντα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να κοστίσει πολύ στην επιχείρησή σας από άποψη πόρων και χρημάτων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, σκεφτείτε γιατί ξεκινήσατε την επιχείρηση εξαρχής για να σας βοηθήσει να εστιάσετε στους πραγματικούς στόχους.

12. Μάθετε από τις αποτυχίες σας

Μπορεί να συμβαίνει κάθε τόσο η ιδέα που δοκιμάσατε να μην πετύχει. Είτε πρόκειται για καμπάνια μάρκετινγκ είτε για λανσάρισμα νέου προϊόντος, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά μαθαίνοντας από αυτά τα λάθη και να πετύχετε.

13. Μη φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να νιώσετε την πίεση ότι οι ερωτήσεις μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε αδύναμοι. Ωστόσο, δεν είναι κακό να κάνετε ερωτήσεις, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε και να αναπτυχθείτε. Μπορείτε πάντα να μάθετε περισσότερα με το να είστε περίεργοι για οτιδήποτε νέο εκεί έξω.

14. Μάθε να αφήνεσαι

Συνέχισε να προσπαθείς είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις. Ωστόσο, έρχεται μια στιγμή που πρέπει να τα παρατήσεις και να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Δεν είναι να τα παρατάτε, αλλά να κατανοήσετε ότι κάτι δεν λειτουργεί και να βρείτε νέους τρόπους για να αποτρέψετε τη σπατάλη των χρημάτων και άλλων πόρων σας σε κάτι μάταιο.

15. Εμπνευστείτε

Όλοι αισθάνονται λίγο χαμένοι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, τα δημιουργικά μυαλά, όπως οι επιχειρηματίες, πρέπει να εμπνέονται για να επανέλθουν σε τροχιά. Αναζητήστε δημιουργικούς δρόμους που σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε. Είτε είναι μουσική ή τέχνη ή κάτι άλλο που τραβάει τις δημιουργικές σας χορδές, κάντε το. Μιλήστε με περισσότερα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα για να αποκτήσετε μια καλύτερη οπτική για τα πράγματα.

Ως επιχειρηματίας, η επιτυχία έχει να κάνει με τη συνέχιση και ενάντια στις πιθανότητες. Μπορεί να αντιμετωπίσετε περισσότερες προκλήσεις στην πορεία, αλλά το κόλπο είναι να μην τα παρατήσετε. Λάβετε βοήθεια από τους έμπιστους συμβούλους σας όταν αισθάνεστε κολλημένοι. Είναι θέμα προγραμματισμού και εκτέλεσης για να πετύχετε τους στόχους σας.