3 λόγοι για τους οποίους δεν θέλετε να βιαστείτε για μια επιχειρηματική συνεργασία

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει τις ιστορίες επιτυχίας ανθρώπων που πηγαίνουν μαζί στην επιχείρηση. Ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα μαζί και δημιούργησαν την εταιρεία 2 ΤΡΙΣΙΟΝ δολαρίων που γνωρίζουμε ως Apple.

Η Microsoft, η McDonalds, η Google, όλα αυτά είναι εξαιρετικά παραδείγματα επιχειρηματικών συνεργασιών που έγιναν σωστά.

Αλλά τέτοιες συνεργασίες δεν συμβαίνουν σε όλους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι πηδούν σε συνεργασίες ελπίζοντας σε ένα θαύμα. Αλλά όπως σε κάθε άλλη σχέση, αν το βιάσεις, δεν πρόκειται να αντέξεις.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα περιγράψω τους 3 λόγους που ΔΕΝ θέλετε να βιαστείτε για μια επιχειρηματική συνεργασία.

1. Δεν Τους Γνωρίζετε

Η βιασύνη σε μια συνεργασία είναι σαν ένας γάμος στο Βέγκας.

Δεν γνωρίζετε ο ένας τον άλλον καλά, πιθανότατα υπήρχαν ποτά και γρήγορα θα καταλήξετε χωρισμένοι.

Οι πιθανότητες είναι ότι ο λόγος που βιάζεστε είναι επειδή μόλις γνωριστήκατε. Ίσως ήταν σε μια εκδήλωση ή κάποιο επαγγελματικό σεμινάριο και εσείς οι 2 το πετύχατε πραγματικά. Και οι δύο πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε την επιχείρηση μαζί και να ξεκινήσετε την κατασκευή Luxury Hammocks.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτό είναι ότι δεν τους ξέρεις, και κανείς δεν θα αγόραζε πολυτελείς αιώρες. Μην κάνετε το λάθος να συνεργαστείτε με κάποιον που δεν γνωρίζετε καλά.

Τώρα είμαι για να γνωρίζω νέους ανθρώπους και να ανταλλάσσω email, αλλά το να μπω σε μια επιχειρηματική συνεργασία όπως αυτή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Πριν συμφωνήσετε να συνεργαστείτε με κάποιον, πρέπει να γνωρίζετε αυτά τα 3 πράγματα για αυτόν:

  1. Τα κίνητρά τους
  2. τις δεξιότητές τους
  3. Τις αξίες τους

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα κίνητρά τους στην επιθυμία να γίνει ο επιχειρηματικός σας συνεργάτης. Γιατί θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας;

Μήπως επειδή πιστεύουν ότι έχετε καλές ιδέες; Ή μήπως θέλουν να εκμεταλλευτούν τη σκληρή εργασιακή ηθική σας, ώστε να μην χρειάζεται να κάνουν τίποτα; Ρωτώντας το «γιατί» θα σας ενημερώσει εάν τα κίνητρά τους είναι και για τα δύο οφέλη σας, όχι μόνο για τα δικά τους.

Πριν γίνετε επιχειρηματικοί εταίροι, θα πρέπει μαθαίνουν ποιες δεξιότητες έχουν. Οι Λος Άντζελες Λέικερς δεν θα έκαναν ντραφτ χωρίς να τον κάνουν σκάουτερ. Λοιπόν, γιατί να συνεργαστείτε με κάποιον για τον οποίο δεν έχετε μάθει περισσότερα;

Ρωτήστε τους ποιες είναι οι αξίες τους. Οι αξίες σας προσελκύουν το είδος των ανθρώπων με τους οποίους πρέπει να συνεργαστείτε. Εάν είστε σκληρά εργαζόμενοι, θα προσελκύσετε άλλους σκληρά εργαζόμενους. Εάν εκτιμάτε την αποτελεσματικότητα, θα προσελκύσετε άλλους με παρόμοιες τιμές.

Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για κάποιον πριν ξεκινήσετε συναλλαγές μαζί του. Λειτουργούν σαν απαιτήσεις για να είσαι ο σύντροφός σου. Αν τους κάνετε αυτές τις ερωτήσεις και δεν σας αρέσει καμία από τις απαντήσεις τους, σύρετε προς τα αριστερά.

Με άλλα λόγια, μην βιαστείτε αν δεν τους γνωρίζετε. Αυτό θα οδηγήσει μόνο σε επιπλοκές και διαφωνίες.

2. Μπορεί να έχετε διαφορετικούς στόχους

Ο δεύτερος λόγος που δεν θέλετε να βιαστείτε σε μια επιχειρηματική συνεργασία είναι γιατί μπορεί να έχετε διαφορετικούς στόχους. Πριν ξεκινήσετε μια επιχείρηση με κάποιον, ΠΡΕΠΕΙ να βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι παρόμοιοι.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και τα δύο μέρη πρέπει να γνωρίζουν τους στόχους του άλλου στη συνεργασία. Εάν τα μονοπάτια σας δεν κατευθύνονται προς τον ίδιο προορισμό, θα υπάρξουν πολλές διαφωνίες.

Είναι σαν να πηγαίνεις οδικό ταξίδι με έναν φίλο σε ένα από αυτά τα παλιά αυτοκίνητα δοκιμής οδηγού με τα 2 τιμόνια. Ο φίλος σας θέλει να πάει στο Μαϊάμι, αλλά εσείς θέλετε να πάτε στο Πόρτλαντ. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το ταξίδι να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές ή ήσυχο.

Το ίδιο ισχύει και σε μια επιχειρηματική συνεργασία. Εάν οι τελικοί σας προορισμοί δεν είναι οι ίδιοι, κανένας από τους δύο δεν πρόκειται να φτάσει εκεί. Θα ήταν μια απώλεια – ήττα.

Έτσι, πριν αποφασίσετε να αρχίσετε να συνεργάζεστε, μιλήστε. Ρωτήστε τους ποιοι είναι οι στόχοι τους για να μάθετε αν είναι συνεπείς με τους δικούς σας.

Αν είναι, υπέροχο. Συνεχίστε να τους γνωρίζετε για να δείτε αν θα ήταν καλό να γίνετε συνεργάτες. Αν όχι, μην ασχοληθείτε μαζί τους. Μερικές φορές τα άτομα που δεν κάνουν το κόψιμο αποδίδουν καλύτερα ως φίλοι ή κάποιος που γνωρίζετε χαλαρά.

3. Δεν χρειάζεστε ένα

Ο τρίτος λόγος που δεν θέλετε να βιαστείτε μια επιχειρηματική συνεργασία είναι αυτός δεν χρειάζεσαι ένα. Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο. Τι νόημα έχει να σας δώσω αυτές τις συμβουλές και ερωτήσεις για να βεβαιωθώ ότι ένας επιχειρηματικός συνεργάτης είναι κατάλληλος για εσάς;

Αυτές οι ερωτήσεις είναι μόνο για να κάνετε το άλλο άτομο. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι: Χρειάζομαι πραγματικά έναν σύντροφο;

Πιστεύω ότι είσαι πολύ ικανός άνθρωπος και δεν χρειάζεται πραγματικά να ασχοληθείς με το βάρος ενός συντρόφου. Είναι όπως στο σχολείο όταν ο δάσκαλός σας αναθέτει μια ομαδική εργασία και πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα να συνεργαστείτε με τον καλύτερό σας φίλο.

Είναι μια καλή σκέψη στην αρχή, αλλά κάπου ανάμεσα στα άχρηστα σχόλιά τους και την αναβλητικότητα συνειδητοποιείς ότι θα μπορούσες να το έχεις κάνει μόνος σου. Αυτό θέλω να συνειδητοποιήσεις.

Και επιπλέον, τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν σχεδόν τα πάντα, και τις περισσότερες από τις δεξιότητες που σας λείπουν, μπορείτε να προσλάβετε κάποιον.

«Γιατί να πληρώσετε χρήματα σε κάποιον για να κάνει κάτι που ένας συνεργάτης θα μπορούσε να κάνει δωρεάν;»

Έχετε ένα σημείο. Αλλά σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν τα πράγματα πάνε νότια και στις δύο περιπτώσεις.

Ας υποθέσουμε ότι προσλαμβάνετε κάποιον για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και στα μέσα. Αλλά με τον καιρό αρχίζεις να χάνεις οπαδούς και το κοινό σου αρχίζει να συρρικνώνεται. Έτσι απολύετε το άτομο που δεν έκανε τη δουλειά του και αναζητάτε κάποιον άλλο.

Αρκετά απλό, ήταν ένα καθαρό διάλειμμα.

Αλλά τώρα ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της παρουσίας σας στο διαδίκτυο. Αλλά και αυτός αρχίζει να χάνει οπαδούς και επιρροή. Οπότε τους αντιμετωπίζεις, τους λες ότι είναι χάλια και θα έχεις μια τεράστια πτώση. Τώρα θέλουν να φύγουν.

Αλλά δεν είναι ότι μπορείτε απλώς να τους απολύσετε. Δεδομένου ότι είναι ο επιχειρηματικός σας συνεργάτης, πρέπει να χωρίσετε τα πάντα με δύο τρόπους. Αλλά πώς θα χωρίσετε την επιχείρηση στη μέση; Η λίστα αλληλογραφίας; Το εμπορικό σήμα;

Αυτό το παράδειγμα είναι λίγο ακραίο, αλλά καταλαβαίνεις αυτό που προσπαθώ να πω. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πρόσληψη κάποιου είναι καλύτερη επιλογή από τη συνεργασία. Και μερικές φορές δεν χρειάζεστε καν δεύτερο άτομο γιατί μπορείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας.

Αυτό είναι λοιπόν 3 λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ θέλετε να βιαστείτε για μια επιχειρηματική συνεργασία.

Εάν το βιάζεστε, δεν αφιερώνετε χρόνο για να δείτε αν ταιριάζουν καλά με βάση τις αξίες, τα κίνητρα ή τις δεξιότητές τους.

Και επιπλέον, μπορεί να μην ξέρετε από τι οδηγούνται. Το να έχετε παρόμοιους στόχους είναι ζωτικής σημασίας για μια επιτυχημένη επιχειρηματική συνεργασία, επειδή και οι δύο εργάζεστε προς τον ίδιο στόχο.

Αλλά είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι μερικές φορές ένας επιχειρηματικός συνεργάτης δεν είναι αυτό που χρειάζεστε. Είτε αυτό οφείλεται στο ότι η πρόσληψη κάποιου άλλου θα ήταν πιο απλή είτε μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας.

Οι συνεργασίες έχουν τη δυνατότητα να είναι απίστευτα χρήσιμες και ευχάριστες, αλλά μόνο εάν αφιερώσετε χρόνο για να φτάσετε σε αυτό το σημείο. Σας συνιστώ πριν πάρετε οποιεσδήποτε βιαστικές αποφάσεις, να διαβάσετε ξανά αυτό και να δείτε αν είναι πραγματικά το έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε.