3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις συνήθειές σας εγκαίρως για το νέο έτος

Νέος χρόνος νέος εαυτός. Μια αγαπημένη έκφραση που μοιράζονται πολλοί στην αρχή της νέας χρονιάς. Ωστόσο, πολλά ψηφίσματα που έγιναν τον Ιανουάριο σπάνια κολλάνε. Το να προσπαθείς να εντάξεις κάτι νέο στη ρουτίνα σου επειδή είναι νέο έτος μπορεί μερικές φορές να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Πολλές από τις συνήθειες που θέλουμε να κλωτσήσουμε είναι επιτεύξιμες πριν από το νέο έτος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι το νέο έτος για να κόψετε παλιές συνήθειες. Μπορούν να γίνουν τώρα με τη βοήθεια ορισμένων από αυτές τις τακτικές.

Έχετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο σε εφαρμογή

Ο καθορισμός αόριστων και περιοριστικών στόχων μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όταν επιτευχθεί ο στόχος. Το να γυμνάζεστε περισσότερο, να τρώτε πιο υγιεινά ή να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στο τηλέφωνό σας είναι μεγάλοι στόχοι επειδή δεν είναι συγκεκριμένοι. Αντί να βάζεις μεγάλους στόχουςστοχεύστε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι και θέστε μικρότερους στόχους. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να γυμνάζεστε περισσότερο, βάλτε έναν στόχο να γυμνάζεστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μόλις αυτό γίνει μέρος της ρουτίνας σας, τότε μπορείτε να σκεφτείτε να προσθέσετε μια ημέρα.

Για να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε στο τηλέφωνό σας, ορίστε στον εαυτό σας μια ώρα για να απενεργοποιήσετε ή να το αφήσετε κάτω. Θα μπορούσε να είναι ο στόχος του να μην πας στο τηλέφωνό σου μετά τις 8 ή 9 το βράδυ. Έχοντας αυτούς τους συγκεκριμένους στόχους μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο υπεύθυνοι. Μειώνει τις γκρίζες περιοχές και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να τροποποιήσετε τους στόχους σας.

Δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας

Το να κόψετε κάποιες συνήθειες μπορεί να γίνει μόνοι σας, ειδικά με λίγη αφοσίωση και προσπάθεια. Ωστόσο, ορισμένα χαρακτηριστικά μπορεί να απαιτούν λίγη πρόσθετη υποστήριξη για να σας βοηθήσουν. Μπορεί να ζητάτε από έναν φίλο να κάνει προπονήσεις ή να κάνει βόλτες μαζί σας. Μπορείτε και οι δύο να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να ορίσετε ημερομηνίες άσκησης και να σπρώχνετε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας.

Αν θέλατε να χάσετε βάρος, πολλοί είτε θα ορίσουν ένα πρόγραμμα γευμάτων είτε θα επιλέξουν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα όπως η δίαιτα Cambridge. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές που προτιμούν πολλοί, οι οποίες έχουν χαμηλότερο κόστος. Μερικοί έχουν επίσης χαμηλότερες θερμίδες, όπως αυτό που φαίνεται στο αυτή η σύγκριση. Έχοντας ένα πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο για εσάς μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας να χάσετε βάρος. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οποιεσδήποτε διατροφικές συνήθειες έχετε.

Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας

Το να προσπαθείς να κόψεις μια συνήθεια είναι δύσκολο. Είναι κάτι που δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ως εκ τούτου, να είστε έτοιμοι να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται τόσο γρήγορα όσο αρχικά ελπίζατε. Όταν έχετε εκείνες τις στιγμές που γλιστράτε, σκεφτείτε τι συνέβη και δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε να το επαναλάβετε. Κάνοντας αυτό αντί να χτυπάτε τον εαυτό σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να συνεχίσετε να κόβετε τις παλιές σας συνήθειες.

Πείτε αντίο στις παλιές συνήθειες

Η σκέψη να τρώτε πιο υγιεινά, να γυμνάζεστε περισσότερο και να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στα social media, θεωρητικά ακούγεται απλή. Στην πράξη, πολλοί δυσκολεύονται περισσότερο να εφαρμόσουν τη νέα τους συνήθεια στη ζωή τους. Ωστόσο, το να απορρίψετε παλιές συνήθειες μπορεί να είναι πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε, αν και δεν είναι αδύνατο.

Ξεκινώντας με μικρές αλλαγές που θέλετε να κάνετε, μπορείτε σιγά σιγά να κόψετε τις κακές συνήθειες. Η εφαρμογή αυτών των στρατηγικών θα μπορούσε να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλές συνήθειες εγκαίρως για το νέο έτος. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε το νέο έτος φρέσκο, βασιζόμενοι στους στόχους σας.