4 Κοινές ασθένειες του γκαζόν και πώς να τις αναγνωρίσετε

Το 76% των Αμερικανών που έχουν αυλή λένε ότι ο χώρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της περιουσίας τους. Αυτό σημαίνει ότι το να το διατηρείτε ωραίο και υγιές είναι απαραίτητο για να μην έχετε απλώς ένα γκαζόν για το οποίο είστε περήφανοι, αλλά για να απολαύσετε χωρίς ανησυχία.

Δυστυχώς, οι χλοοτάπητες είναι επιρρεπείς σε ασθένειες, μερικές από τις οποίες μπορεί να καταστρέψουν εντελώς την όμορφη αυλή σας. Αλλά αν ξέρετε τι να αναζητήσετε και να λάβετε γρήγορα μέτρα, μπορείτε να αποφύγετε αυτήν την καταστροφική κατάσταση.

1. Brown Patch Lawn Disease

Αυτός είναι ένας τύπος μυκητιακής νόσου που προσβάλλει χόρτα ψυχρής εποχής και ορισμένα χόρτα θερμής εποχής. είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για την ψηλή φέσουα και τη σίκαλη. Αλλά αν έχετε bluegrass του Kentucky και εκλεκτές φέσκους, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για λιγότερα, καθώς είναι πιο ανθεκτικά στο καφέ έμπλαστρο.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, θα δείτε καφέ-κίτρινα κυκλικά μπαλώματα που ποικίλλουν σε μέγεθος. Μπορούν να είναι τόσο μικρά όσο 6 ίντσες ή τόσο μεγάλα όσο 10 πόδια σε διάμετρο!

Το καφέ έμπλαστρο (γνωστός και ως έλκος Rhizoctonia) συμβαίνει κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη ζέστη και υγρασία και οι νυχτερινές θερμοκρασίες είναι πάνω από 68 F.

Η λύση για το καφέ έμπλαστρο είναι απλώς να περιμένετε τη ζέστη και την υγρασία. Το γκαζόν σας θα ανακάμψει μόνο του μετά.

2. Δαχτυλίδι Νεράιδα

Το δαχτυλίδι Fairy είναι παρόμοιο με το καφέ έμπλαστρο, αλλά θα έχετε πιο μαύρους κύκλους. Θα αναπτυχθούν οπουδήποτε από 20 ίντσες έως πάνω από 30 πόδια σε διάμετρο.

Αυτή είναι επίσης μια μυκητιασική λοίμωξη και ως αποτέλεσμα μπορεί να δείτε μανιτάρια να αναπτύσσονται σε όλο το γρασίδι σας. Έτσι μπορεί να δείτε απλώς ένα σκοτεινό έμπλαστρο, ένα σκοτεινό έμπλαστρο και μανιτάρια ή απλά μανιτάρια.

Τα καλά νέα είναι ότι το δαχτυλίδι νεράιδα δεν προκαλεί μεγάλη ζημιά. Έτσι μπορείτε απλά να το αφήσετε ήσυχο, ειδικά επειδή είναι δύσκολο να το εξαλείψετε.

3. Ωίδιο

Μια άλλη μυκητιακή ασθένεια, το ωίδιο είναι πιο συνηθισμένο στα χόρτα της δροσερής εποχής. Θα δείτε λευκή σκόνη να εμφανίζεται στις λεπίδες του γρασιδιού σας, ειδικά σε εκείνες που βρίσκονται σε σκιασμένες περιοχές.

Για να απαλλαγείτε και να αποτρέψετε την επανεμφάνιση του ωιδίου, θα πρέπει να μειώσετε τις σκιασμένες περιοχές και να έχετε καλύτερη κυκλοφορία αέρα γύρω από τις μολυσμένες περιοχές. Αποφύγετε να ποτίζετε το γκαζόν σας τα βράδια και εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε μερικά μυκητοκτόνα.

4. Κόκκινη κλωστή

Η κόκκινη κλωστή βρίσκεται κυρίως σε περιοχές που είναι υγρές και δροσερές, όπως τα μεσαία προς βόρεια μέρη των ΗΠΑ και ο Βορειοδυτικός Ειρηνικός. Οι λεπίδες των φύλλων σας θα αρχίσουν να κοκκινίζουν και μπορεί ακόμη και να μαζευτούν μεταξύ τους.

Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα αποκόμματα του γκαζόν και της τσάντας σας κατά το κούρεμα. Θα θελήσετε επίσης να περάσετε το μολυσμένο έμπλαστρο τελευταίο για να μην το εξαπλώσετε. Οι έμπειροι επαγγελματίες περιποίησης γκαζόν μπορούν να συντηρήσουν το γκαζόν σας με τον βέλτιστο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κόκκινες κλωστές.

Προσέχετε για αυτές τις ασθένειες του γκαζόν

Τώρα που γνωρίζετε ποιες είναι οι κοινές ασθένειες του γκαζόν, θα μπορείτε να εντοπίσετε την παραμικρή αλλαγή πριν ξεφύγει από τον έλεγχο. Και ως αποτέλεσμα, θα έχετε ένα υγιές γκαζόν που φαίνεται και αισθάνεται υπέροχο!

Φυσικά, η πρόσληψη μιας εταιρείας περιποίησης γκαζόν μπορεί να κάνει θαύματα για την ιδιοκτησία σας και μπορεί να εκτελέσει τον έλεγχο των ασθενειών του γκαζόν. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να σηκώσετε ούτε ένα δάχτυλο!

Συνεχίστε να διαβάζετε τη σελίδα του ιστολογίου μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα της περιουσίας σας.