4 μη οικονομικοί παράγοντες για τη μέτρηση της επιτυχίας ως επιχειρηματίας

Αν ρωτήσετε τους περισσότερους διαδικτυακούς επιχειρηματίες τι θέλουν να αποκομίσουν από την επιχείρησή τους, θα αναφέρουν ενστικτωδώς κάτι οικονομικό: «Θέλω να κερδίσω 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι τα 30ά μου γενέθλια». Δίκαιο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας ιστορίες για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, επομένως τα χρήματα είναι συχνά εκεί που πηγαίνει το μυαλό μας όταν μας ρωτούν για τους ορισμούς της επιτυχίας. Αλλά υπάρχει Έτσι πολύ περισσότερο στη ζωή.

Όταν ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης μιλάει για τα χρήματα ως στόχο, σπάνια θεωρούν τα έξοδα για την επίτευξή τους στη ζωή τους. Αν το να φτάσετε σε ένα οικονομικό τελικό παιχνίδι κοστίζει τις σχέσεις εκείνων που αγαπάτε επειδή δεν έχετε αρκετό χρόνο να περάσετε μαζί τους, άξιζε πραγματικά τον κόπο;

Το γεγονός είναι ότι η ζωή δεν έχει απλά χρήματα. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παραβλέπουν το γεγονός ότι υπάρχουν τέσσερις άλλοι τομείς ανάγκης που καθορίζουν την επιτυχία στη ζωή, όχι μόνο στην επιχείρηση. Μόλις κατανοήσετε αυτούς τους τέσσερις τομείς, μπορείτε να θέσετε στόχους που εκτείνονται πέρα ​​από τον μυωπικό στόχο του καθαρού οικονομικού κέρδους. Εξάλλου, αυτή είναι η ζωή σου μιλάμε. Τα χρήματα είναι μόνο ένα μέρος αυτού.

Πότε είναι Αρκετά… Αρκετά;

Θα μπορούσαμε επίσης να ξεμπερδέψουμε πρώτα με αυτό: Ναι, το να βγάζεις χρήματα έχει σημασία. Η επιχείρησή σας πρέπει να παράγει αρκετά έσοδα, έτσι ώστε τα χρήματα να μην υπαγορεύουν τις επιλογές σας στη ζωή. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι θα καταστεί δυνατό μόλις η επιχείρησή σας πετύχει σε σημείο που τα χρήματα να μην περιορίζουν τις επιλογές ζωής σας όσο θα μπορούσε σήμερα.

Το κόλπο εδώ είναι να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της οικονομικής ανεξαρτησίας και της υγιούς σχέσης με τις άλλες πτυχές της ζωής σας. Βρείτε έναν τρόπο να κάνετε αυτό το γιν και γιανγκ να λειτουργήσει για εσάς, ώστε να ξέρετε ότι πότε εργάζεστε αρκετά σκληρά είναι… αρκετό. Το να βγάλετε 1 εκατομμύριο δολάρια μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά το ίδιο είναι και τα 100.000 δολάρια εάν αισθάνεστε υπέροχα ψυχικά, σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά,

Μη Οικονομικός Παράγοντας #1: Ψυχική Υγεία

Δεν είσαι τίποτα χωρίς την ψυχική σου υγεία. καθαρό και απλό. Σίγουρα, στη σημερινή κοινωνία των παιχνιδιών, το άγχος, το άγχος και η κατάθλιψη τρέχουν αχαλίνωτα από θάλασσα σε θάλασσα, ειδικά στο μυαλό των ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Οι αποφάσεις που παίρνουμε σε καθημερινή βάση έχουν τεράστιο βάρος. Θα μπορούσε να διακυβευτεί ο ίδιος ο τρόπος ζωής των οικογενειών μας.

Εάν η επιχείρησή σας έχει γίνει ή είναι ήδη επιτυχημένη, σκεφτείτε πώς μπορεί να ικανοποιήσει την ψυχική σας υγεία. Μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική, δύσκολη μέρα; Μπορείτε να αποτοξινωθείτε από το άγχος της επιχείρησής σας γύρω από το οικογενειακό τραπέζι το βράδυ;

Μπορεί να προκύψουν βαθύτερα ερωτήματα εάν γίνετε τόσο επιτυχημένοι που δεν χρειάζεται να είστε τόσο παρόντες στην επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, πώς συνεχίζετε να αποκτάτε γνώσεις; Σε τι είδους καθημερινές τελετουργίες και συμπεριφορές συμμετέχετε;

Διατηρήστε την ψυχική σας υγεία τώρα, δώστε στην επιχείρησή σας τη βέλτιστη ευκαιρία να πετύχει και αργότερα, επιτρέψτε στον εαυτό σας την ελευθερία του διανοητικού χώρου από την επίτευξη των στόχων σας.

Μη Οικονομικός Παράγοντας #2: Σωματική Υγεία

Αν δεν το χαλαρώνετε στον καναπέ όλη μέρα, καλυμμένο με ψίχουλα μπισκότων, πρέπει να επιβιώσετε με noodles ramen για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα, τι είναι δυνατό για τη σωματική σας υγεία; Ένας άλλος εκπληκτικός παράγοντας ζωής που πρέπει να απολαμβάνετε όταν η επιχείρησή σας είναι επιτυχημένη είναι το γεγονός ότι τα ψίχουλα μπισκότων μπορεί να γίνουν κρεμ μπρουλέ και τα νουντλς ramen μπορεί να γίνουν ζυμαρικά primavera σε ένα εστιατόριο πέντε αστέρων αντί για το στενό και βρώμικο σαλόνι σας.

Το να διευθύνεις μια επιτυχημένη επιχείρηση θα πρέπει επίσης να σημαίνει ότι έχεις τον χρόνο να τρως σωστά, να γυμνάζεσαι και να κοιμάσαι καλά. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται εφικτό στις πρώτες μέρες μιας επιχείρησης, όταν ακόμα ψάχνετε πώς να εξισορροπήσετε τον χρόνο σας αυξάνοντας μια πελατειακή βάση, αλλά είναι σημαντικό να φτάσετε εκεί το συντομότερο δυνατό. Εξάλλου, η λειτουργία μιας επιχείρησης από το σπίτι σας είναι αρκετά δύσκολη, δοκιμάστε να τη διευθύνετε από ένα κρεβάτι νοσοκομείου.

«Η επιτυχία δεν είναι μόνο τα χρήματα στην τράπεζα, αλλά μια ικανοποιημένη καρδιά και ηρεμία». – Sarah Breathnach

Μη χρηματοοικονομικός παράγοντας #3: Πνευματικότητα

Πολλοί διαδικτυακοί επιχειρηματίες είναι αφηρημένοι στοχαστές, που σημαίνει ότι σκεφτόμαστε με βάση τη μεγάλη εικόνα, η οποία μεταφράζεται εύκολα σε πνευματική φύση. Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε την ανάγκη ή τουλάχιστον την επιθυμία να συνδεθούμε με κάτι μεγαλύτερο από εμάς.

Μόλις η επιχείρησή σας στο διαδίκτυο είναι επιτυχημένη, πώς επηρεάζει την πνευματικότητά σας; Έχετε περισσότερο χρόνο να κοιτάξετε μέσα σας και να σκεφτείτε βαθύτερα τον σκοπό της ζωής σας; Είστε σε θέση να διαλογίζεστε και/ή να προσεύχεστε όσο συχνά θέλετε; Είστε σε θέση να αποκλείσετε προσωρινά τον έξω κόσμο και να αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας;

Μια υγιής πνευματική πλευρά μπορεί να είναι ένα υπέροχο υποπροϊόν μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Μόλις τεθεί σε λειτουργία και έχετε μια εδραιωμένη βάση πελατών, φροντίστε να αφιερώνετε έστω και μόλις δεκαπέντε λεπτά την ημέρα για να καλύψετε τις πνευματικές σας ανάγκες και θα βρείτε ένα βαθύ επίπεδο ικανοποίησης στη ζωή που καμία οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να ικανοποιήσει.

Μη χρηματοοικονομικός παράγοντας #4: Συναισθηματικές ανάγκες

Ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας μιας επιτυχημένης διαδικτυακής επιχείρησης είναι να έχετε συναισθηματική ανθεκτικότητα και να είστε σε θέση να κυλάτε με τις γροθιές. Τι είναι δυνατό για εσάς συναισθηματικά όταν η επιχείρησή σας δημιουργεί τη ζωή που επιθυμείτε;

Εάν είναι σημαντικό για εσάς να βρείτε έναν σημαντικό άλλον για να μοιραστείτε τη ζωή σας, φροντίστε να αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο για να βρείτε και να καλλιεργήσετε αυτή τη σχέση. Αφιερώστε τις απαραίτητες ώρες στην επιχείρησή σας για να ικανοποιήσετε τις οικονομικές της ανάγκες, αλλά κρατήστε πάντα αρκετή ενέργεια στη δεξαμενή για να απολαύσετε τη ζωή με αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο. Αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αν έχετε παιδιά.

Περισσότερα από τα χρήματα

Την επόμενη φορά που κάποιος σας ρωτήσει τι ελπίζετε να πετύχετε από την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, σκεφτείτε λίγο πιο βαθιά. Μπορεί να έχετε ορίσει έναν αριθμό δολαρίου ως στόχο. Ωραία, αλλά πηγαίνετε πέρα ​​από αυτό. Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Σκεφτείτε πώς θέλετε να αισθάνεστε ψυχικά και σωματικά, πόσο ικανοποιημένη μπορεί να είναι η ψυχή σας και εάν θέλετε αρκετή ενέργεια για μια οικογένεια ή μια άλλη συναισθηματικά ικανοποιητική πτυχή της ζωής σας.

Αντί να πείτε απλά: «Θέλω να κερδίσω 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι τα 30 μου χρόνια», ίσως πείτε κάτι σαν «Θέλω να βγάλω αρκετά χρήματα για να μην έχω οικονομικούς στρεσογόνους παράγοντες. Θέλω επίσης αρκετό χρόνο για να γυμνάζομαι τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, ενώ ζω μια ζωή συνεχούς μάθησης. Κάποια μέρα, θέλω μια οικογένεια με την οποία θα μοιραστώ την επιτυχία μου και ελπίζω να βρω πολλές από τις απαντήσεις που αναζητώ στη σύνδεσή μου με τους άλλους και τον κόσμο γύρω μου».

Σίγουρα, αυτή η απάντηση είναι λίγο μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη, αλλά μόλις τη λάβετε, γράψτε την, κρατήστε την σε ασφαλές μέρος και ανατρέξτε σε αυτήν όποτε χρειάζεστε καθοδήγηση στην επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.