4 τρόποι με τους οποίους οι επιχειρηματίες μπορούν να μοιραστούν την επιτυχία τους

Είμαστε πιο δυνατοί μαζί παρά χωριστά. Ακούγεται τετριμμένη αυτή η φράση; Ίσως ναι, αλλά είναι γεγονός. Είναι επίσης ένας από τους κύριους λόγους που οι επιχειρηματίες πρέπει να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικό έργο. Σίγουρα, οι ιδρυτές έχουν πολλά στο πιάτο τους. Ωστόσο, η προθυμία τους να ανταποδώσουν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάθε κοινότητα ισχυρότερη.

Αυτό δεν είναι κάτι που απλώς κηρύττω – το ζω. Αν μπορούσες να δεις το DNA μου κάτω από ένα φιλοσοφικό μικροσκόπιο, θα έβλεπες πόση φιλανθρωπία είναι μέρος της ύπαρξής μου. Έχω δει τη δύναμη που προέρχεται από τη διάπραξη εξωφρενικών πράξεων φιλανθρωπικής επιχειρηματικότητας. Και όταν αρχίσετε να υποστηρίζετε άλλους μέσω της ριζοσπαστικής κοινωνικής και κοινοτικής επιχειρηματικότητας, θα δείτε και αυτά τα πλεονεκτήματα.

Τα οφέλη της επιστροφής στην κοινότητά σας μέσω επιχειρηματικών επιδιώξεων

Εδώ είναι το μακροσκελές και μικρό του θέματος: Οι μη κερδοσκοπικοί και φιλανθρωπικοί οργανισμοί στην περιοχή σας χρειάζονται τη βοήθειά σας.

Έχετε ένα κεφάλι για τον εταιρικό κόσμο. Οι τοπικές μη κερδοσκοπικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις πιθανότατα δεν το κάνουν — ή τουλάχιστον δεν εμπλέκονται στις σκληρές λεπτομέρειες της λειτουργίας μιας επιχείρησης. Συχνά αγωνίζονται να ανακαλύψουν ξανά τροχούς που έχετε ήδη κατακτήσει ή τουλάχιστον έχετε βελτιώσει. Για παράδειγμα, πολλές εθελοντικές οργανώσεις διευθύνονται από άτομα με τεράστια καρδιά που δεν έχουν ένα υπόβαθρο σε βασικές επιχειρήσεις. Μπορούν να μάθουν, αλλά συχνά χρειάζονται βοήθεια. Εκεί μπορείς να μπεις.

Συνεργάζεστε με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και μοιράζεστε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας, μπορείτε να αποκομίσετε κέρδος στον μη κερδοσκοπικό. Και δεν θα δώσεις απλά. Άλλωστε, η σημασία της φιλανθρωπίας είναι η αμφίδρομη φύση της. Θα μοιραστείτε τον εαυτό σας και την επιτυχία σας ως startup επιχειρηματίας, αλλά θα μάθετε επίσης από το «Αχα!» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. στιγμές. Μαζί, μπορείτε να μιλήσετε για τα μαθήματα που έχετε μάθει και να ολοκληρώσετε την εφαρμογή αυτών των μαθημάτων τόσο στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό όσο και στην επιχείρησή σας.

Τώρα, ίσως εξακολουθείτε να είστε δύσπιστοι σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται πραγματικά οι επιχειρηματικές αρχές στον κόσμο της φιλανθρωπίας. Τα 60 και πλέον χρόνια μου στον πλανήτη μου επιτρέπουν να σας διαβεβαιώσω ότι το κάνουν. Οι επιχειρηματικές αρχές, οι μη κερδοσκοπικές συναλλαγές, ακόμη και τα προσωπικά ζητήματα είναι όλα καθολικά. Και παρόλο που μπορεί να μην συμμερίζεστε τη χριστιανική μου πίστη, βρίσκω ότι αυτό το εδάφιο του Εκκλησιαστή ισχύει για όλους μας: «Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο κάτω από τον ήλιο».

Πώς μπορούν οι επιχειρηματίες να ανταποδώσουν

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε σχέσεις με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θαυμάζετε, βαδίζετε σε ένα μονοπάτι που πιθανότατα θα είναι καλό για όλους τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο, θα θελήσετε να έχετε κατά νου μερικές συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε τις φιλανθρωπικές σας συναλλαγές για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη:

1. Επιλέξτε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ταιριάζει με το πάθος σας

Ολοι έχει σκοπό και ταλέντα. Αυτά είναι τα πάθη σου και σε κρατάνε. Ως εκκολαπτόμενος επιχειρηματίας, είστε ήδη αρκετά άνετοι με ορισμένες εργασίες, όπως η παραγωγή βροχών ή το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η δουλειά σας είναι να ανακαλύψετε ποιοι τύποι μη κερδοσκοπικών οργανισμών σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτές τις ικανότητες και τα πάθη.

Γιατί έχει σημασία αυτό; Ας το παραδεχτούμε: Δεν μπορείτε να τα δώσετε όλα εάν δεν επενδύσετε προσωπικά στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Μπορεί να σας ενδιαφέρει η αποστολή ενός οργανισμού, αλλά πρέπει να είναι κάτι από το οποίο μπορείτε πραγματικά να αποφύγετε (ή που σας αρέσει) για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χαλαρώνετε στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, στις συγκεντρώσεις επιτροπών και στους εράνους. Δεν το θέλεις αυτό. Θέλεις να ξεσηκωθείς και να μπορείς να πεις, «Θεέ μου, πρέπει να το κάνω αυτό!»

«Η πιο επείγουσα ερώτηση της ζωής είναι τι κάνεις για τους άλλους;» – Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

2. Μοιραστείτε όλα τα δώρα σας χωρίς να κρατάτε πίσω

Μερικές φορές, κρατάμε τα δώρα μας λίγο πολύ σφιχτά ως επιχειρηματίες. Ίσως ανησυχούμε ότι κάποιος πρόκειται να «κλέψει» τις χρυσές ιδέες μας. Μην επιτρέψετε σε αυτή την αρνητική φωνή να σας εμποδίσει να είστε στοχαστές εκτός του κουτιού όταν ασχολείστε με φιλανθρωπικό έργο.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να δώσετε καμία αποκλειστική πληροφορία. Αυτό δεν θα ήταν σοφό. Από την άλλη πλευρά, η πλήρης συμβολή στον καταιγισμό ιδεών θα σας επιτρέψει να εφαρμόσετε τα δώρα σας με πραγματικό τρόπο. Όχι μόνο θα δείτε τα προβλήματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, αλλά θα μπορείτε επίσης να ασκήσετε μεγαλύτερο αντίκτυπο ως συνεισφέρων στην αιτία της επιλογής σας.

3. Ενεργοποιήστε το προσωπικό σας GPS

Ίσως εξακολουθείτε να είστε κολλημένοι και να αναρωτιέστε πώς να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας για την προσφορά επιχειρηματικής φιλανθρωπίας. Σε εκείνο το σημείο, είναι ώρα να ενεργοποιήσετε το εσωτερικό σας GPS. Μάθετε τι θέλετε (δηλαδή, τον τελικό προορισμό σας) και πώς μπορείτε να το θέσετε σε εφαρμογή (δηλαδή, τον οδικό σας χάρτη.) Τίποτα δεν θα συμβεί αν καθίσετε και περιμένετε να έρθουν σε επαφή μαζί σας οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που έχουν ανάγκη. Υπάρχει μια απίθανη πιθανότητα, αλλά είναι πιο πιθανό να μην το κάνουν.

Ως επιχειρηματίας, δεν είστε νέοι στο να αναλαμβάνετε δράση. Χρησιμοποιήστε την ενστικτώδη ορμή σας για να βρείτε άτομα που μπορείτε να βοηθήσετε. Και να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να συνεργαστείτε με έναν υπάρχοντα μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Εάν βρείτε κάποιον άλλον που μπορεί να ταιριάξει με την ενέργειά σας, θα μπορούσατε να κάνετε ένα σχέδιο για να συνεισφέρετε μαζί με ανεκμετάλλευτους, ανεκπλήρωτους τρόπους.

4. Δώστε μια προσωπική υπόσχεση ότι θα τιμήσετε τη φιλανθρωπία σας

Η τελευταία συμβουλή που θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε την τέχνη της φιλανθρωπικής προσφοράς είναι να αφήσετε τα πάντα πίσω από οτιδήποτε κάνετε. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν πρόκειται να κοιτάξετε πίσω αν ξεκινήσετε τη φιλανθρωπία. Αντίθετα, θα κάνετε τη διαφορά που πιστεύετε ότι πρέπει.

Μπορεί ακόμη και να εκπλαγείτε: Μόλις δεσμευτείτε να γίνετε υπηρέτης ηγέτης στην κοινότητά σας, όλα θα αρχίσουν να μπαίνουν στη θέση τους. Θα μπορέσετε να βρείτε τους κατάλληλους τομείς στους οποίους μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές σας και να κάνετε το καλό που έχει μεγαλύτερη σημασία.

Είναι αδύνατο να υπερεκτιμήσετε τη σημασία της ανταπόδοσης στην κοινότητα, ειδικά όταν είστε επιχειρηματίας. Παρόλο που το ημερολόγιό σας μπορεί να φαίνεται κλειστό μέχρι το τέλος, αφιερώστε λίγο χρόνο για φιλανθρωπικές επιδιώξεις. Δεν θα κοιτάξετε ποτέ πίσω — και έχετε το λόγο μου για αυτό.