5 άγνωστα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κουπονιών για την επιχείρησή σας

Οι στατιστικές μιλούν υπέρ των κουπονιών. Το RetailMeNot, ένας ανταγωνιστικός ιστότοπος παροχής κουπονιών αποκαλύπτει ότι το 96% των καταναλωτών χρησιμοποιεί κουπόνια. Βάλτε τα πόδια σας στα παπούτσια του πελάτη. έχετε περισσότερες πιθανότητες να αγοράσετε ένα προϊόν για 120 $ ή θα προτιμούσατε να περιμένετε μερικούς μήνες και να το τσαντίσετε με έκπτωση 50%; Εκτός και αν πρόκειται για ένα ευπαθές είδος, στοιχηματίζουμε ότι η πλειοψηφία θα επέλεγε την τελευταία επιλογή. Και ακόμη και στην περίπτωση των τροφίμων και άλλων μη ανθεκτικών ειδών, ο μέσος πελάτης τείνει να προτιμά την αξία έναντι άλλων παραγόντων.

Η συμπεριφορά των καταναλωτών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους εκπτωτικούς κωδικούς. Σκεφτείτε έναν άντρα που προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα και έχει ορκιστεί να μην ψωνίσει τον τρέχοντα μήνα. Όταν αυτός ο άντρας βλέπει ένα προϊόν που έχει μπει στη λίστα αγοράς του στη μισή τιμή, πρόκειται να τηρήσει την υπόσχεσή του; Δεν είναι πιθανό. Ενώ η προσφορά κουπονιών συνοδεύεται από προφανή προνόμια, γυρίστε το τραπέζι ανάποδα και θα δείτε και τα ελαττώματα στη στρατηγική. Το ερώτημα παραμένει. είναι το κουπόνι η σωστή πολιτική για την επιχείρησή σας;

Για να κάνετε την απόφαση πιο εύκολη για εσάς, ας σας υποβάλουμε υπέρ και κατά του κουπονιού. Ας ξεκινήσουμε με τα μειονεκτήματα.

Μειονεκτήματα της προσφοράς κουπονιών

Ενώ η προσφορά κουπονιών είναι επωφελής για τον πελάτη, είναι χρήσιμη για την επιχείρησή σας; Μπορεί οι αποταμιεύσεις των πελατών σας να είναι ευθέως ανάλογες με τη μείωση των εσόδων σας. Αν και η χρήση του κουπονιού έχει αυξηθεί δραστικά, δεν είναι πάντα ηλιοφάνεια και στις δύο πλευρές. Ακολουθούν ορισμένα μειονεκτήματα του κουπονιού που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε μια τέτοια στρατηγική εκπτώσεων.

1. Μπορεί να μειώσει τα κέρδη σας:

Είναι σημαντικό να αποκτήσετε πρόσβαση στα έσοδά σας και πώς μπορεί να επηρεαστούν από την προσφορά κουπονιών. Η κατάδυση σε αυτό το τέχνασμα μπορεί να προσελκύσει νέους αγοραστές, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τα κέρδη σας. Επειδή οι πελάτες που θα μπορούσαν να έχουν φέρει τα ίδια αντικείμενα σε κανονικές τιμές επωφελούνται επίσης από εκπτώσεις.

2. Μπορεί να χαλάσει τις συνήθειες των πελατών:

Όταν η εταιρεία σας προσφέρει ένα κουπόνι, οι πελάτες σας αρχίζουν να περιμένουν ότι θα προσφέρετε και άλλο κουπόνι, αν όχι αμέσως, τελικά. Αυτό διαταράσσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη σας, καθώς οι τακτικοί πελάτες αποφεύγουν να ψωνίσουν περιμένοντας την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα σε εκπτώσεις.

3. Μπορεί να μειώσει την αξία των προϊόντων σας:

Η ψυχολογία των πελατών λειτουργεί ως εξής. όσο πιο ακριβό είναι το προϊόν, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητά του. Η προσφορά κουπονιών μειώνει τις τιμές και ως εκ τούτου, μειώνει και την αξία των αντικειμένων, κάτι που δεν είναι κάτι που θέλετε.

4. Οι θετικές επιπτώσεις μπορεί να μην διαρκέσουν:

Ακόμα κι αν η προσφορά ενός κουπονιού φέρνει περισσότερους πελάτες και κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για την επωνυμία σας, η διαφημιστική εκστρατεία μπορεί επίσης να πέσει τόσο γρήγορα όσο αυξήθηκε. Ίσως αυτοί οι νέοι αγοραστές προσελκύθηκαν μόνο από τη συμφωνία και δεν θα παραμείνουν για περισσότερα. Έτσι, μακροπρόθεσμα, ο συνολικός αντίκτυπος μπορεί να μην είναι υπέρ σας.

5. Μπορεί να μειώσει την εικόνα της επωνυμίας:

Ένα άλλο μειονέκτημα της προσφοράς κουπονιών είναι ότι εάν αποτύχετε να δημιουργήσετε μια κατάλληλη στρατηγική για αυτό, οι πελάτες μπορούν να επιπλήξουν την επωνυμία σας για αυτό. Για παράδειγμα, αν τους επιτρέψετε να αγοράζουν μόνο επιλεγμένα αντικείμενα με αυτό, τα οποία είτε δεν είναι της μόδας είτε λείπουν με κάποιον άλλο τρόπο, οι πελάτες απογοητεύονται, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην εικόνα της επωνυμίας σας.

Πλεονεκτήματα της προσφοράς κουπονιών

Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση ψηφιακών κουπονιών βρίσκεται σε άνοδο. Τόσο πολύ που με το να μην προσφέρετε κωδικό κουπονιού, η επωνυμία σας χάνει. Τα κουπόνια ήταν ένα εργαλείο για να βάλετε εκπτώσεις από την έναρξή τους. Βοηθούν τους πελάτες να αποταμιεύουν και δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από αυτό που μπορούν να θέλουν σε έναν κόσμο όπου οι τιμές ανεβαίνουν μόνο υψηλότερα. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι τα πλεονεκτήματα του κουπονιού για την επιχείρησή σας.

1. Μπορεί να δημιουργήσει μια σταθερή στρατηγική μάρκετινγκ:

Οι διαδικτυακοί αγοραστές μπορούν να κρατηθούν στη θέση τους για την ανάπτυξη μιας πελατειακής βάσης, προσφέροντας κουπόνια μετά από μια έξυπνη καμπάνια μάρκετινγκ. Μπορείτε να ζητήσετε από τους πελάτες να εισάγουν το email τους και να κάνουν like στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να επωφεληθούν από το κουπόνι. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πιο πιθανό να το επισκεφτούν ξανά για ψώνια.

2. Προσελκύει νέους πελάτες:

Η προσφορά κουπονιών μπορεί να φέρει νέους πελάτες. Σύμφωνα με α μελέτη, το 78% των ατόμων που συνήθως δεν κάνουν αγορές από μια επωνυμία τείνουν να το κάνουν όταν προσφέρεται ένα κουπόνι. Όταν αυτοί οι πελάτες επισκέπτονται το κατάστημά σας για να εξαργυρώσουν ένα κουπόνι, είναι πιθανό να αγοράσουν προϊόντα που δεν αποτελούν επίσης μέρος της προσφοράς!

3. Δημιουργεί εικόνα επωνυμίας:

Όταν προσφέρετε ένα κουπόνι, οι τακτικοί πελάτες σας είναι πιθανό να ενημερώσουν τους φίλους και την οικογένειά τους για την εκπληκτική συμφωνία που προσφέρεται. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για την επιχείρησή σας. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας από στόμα σε στόμα.

4. Πουλάει απόθεμα που δεν πουλούσε διαφορετικά:

Η προσφορά κουπονιών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε χώρο για νέο απόθεμα. Εάν τα προϊόντα σας κυκλοφορούν στα ράφια εδώ και πολύ καιρό και πρέπει να εισάγετε νέα προϊόντα για οποιονδήποτε λόγο, τα κουπόνια μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε χώρο και να πουλήσετε αντικείμενα που ήταν δύσκολο να πουληθούν.

5. Δίνει στην επωνυμία σας ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού:

Αυτές τις μέρες οι πελάτες περιμένουν κουπόνια. Περιμένουν κουπόνια και επιλέγουν τα καταστήματά τους με βάση τα οποία προσφέρουν εκπτωτικές τιμές. Όταν η επωνυμία σας προσφέρει ένα κουπόνι, δεν κάνει μόνο τους υπάρχοντες πελάτες να ξοδεύουν, αλλά φέρνει επίσης νέους πελάτες που συνήθως ψωνίζουν για τους ανταγωνιστές σας. Προσφέροντας χαμηλότερες τιμές κερδίζετε πόντους έναντι του ανταγωνισμού σας.