5 πράγματα που πρέπει να κατακτήσεις για να γίνεις επιτυχημένος επιχειρηματίας

Φτάσατε ποτέ στο τέλος της εβδομάδας σας και σκεφτήκατε «τι στο διάολο κάνω τη ζωή μου;»

Κάθε άτομο που έχει αποτολμήσει στο μονοπάτι της επιχειρηματικής σταδιοδρομίας έχει βρεθεί σε αυτό το μέρος. Ρίχνεις τον ιδρώτα, το αίμα και την ψυχή σου στην επιχείρηση των ονείρων σου μόνο και μόνο για να μην έχεις λογαριασμούς και να είσαι εξαντλημένος από 80 ώρες δουλειάς σε μια εβδομάδα. Είναι εξαντλητικό και φορολογεί την ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία σας.

Καλώς ή κακώς, όταν βουτάς στον κόσμο της αυτοαπασχόλησης, βλέπεις μια σπάνια ματιά από τι πραγματικά είσαι φτιαγμένος. Από έξω, μπορεί να φαίνεται ότι πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες το κάνουν μόνοι τους, σαν να γεννήθηκαν για να διευθύνουν μια επιχείρηση, αλλά ακόμη και οι καλύτεροι και πιο επιτυχημένοι άνθρωποι σε κάθε κλάδο χρησιμοποιούν καθοδήγηση και εργαλεία για να δημιουργήσουν επιτυχία στη ζωή και τις επιχειρήσεις τους.

Εδώ είναι 5 πράγματα που έχω μάθει από την εμπειρία και τους προπονητές που με οδήγησαν στην επιτυχία μου στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή.

1. Αντοχή

Όταν αποφασίσετε να είστε το αφεντικό του εαυτού σας, θα μάθετε γρήγορα ένα ακλόνητο μάθημα για την αυτοαπασχόληση. Μπορεί να είναι επώδυνο και η ζωή δεν επιβραδύνει ή δεν δείχνει κανένα έλεος λόγω του νέου σας ορισμού εργασίας-ζωής.

Θα προκύψουν προβλήματα όπως? αρρώστια, παιδιά που καθυστερούν στο σχολείο, χαλασμένα αυτοκίνητα, διαζύγιο, χαμένα εμπορεύματα, απάτες, κακό μάρκετινγκ, χακάρισμα ιστοσελίδων, η λίστα με τις καθημερινές μεταβλητές μπορεί να είναι ατελείωτη. Το να μπορείς να αντέξεις αυτούς τους συχνούς πόνους της ανάπτυξης είναι ζωτικής σημασίας. Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη μπορεί να ξεκινήσει η μέρα σας, πρέπει να εμφανιστείτε και να βάλετε τη δουλειά.

Το δυσάρεστο είναι ότι το αρχικό κίνητρο για την οικοδόμηση μιας επιχείρησης συχνά αμβλύνεται από αυτές τις καθημερινές αναποδιές. Αυτή η ώθηση μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, επειδή οι επιχειρηματίες τυλίγονται με τα μικρά πράγματα και στη συνέχεια χάνουν τα μάτια τους από το μεγαλύτερο όραμά τους. Το να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας γιατί υπομένετε αυτές τις δοκιμασίες και το μεγαλύτερο όραμα, θα σας βοηθήσει να χτίσετε αντοχή. Το να μπορείς να είσαι συνεπής στο ταξίδι σου είναι το κλειδί για μια καλύτερη ζωή, μια μεγαλύτερη επιχείρηση, αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ανάπτυξης αντοχής.

2. Εκτέλεση

Η μόνη κινητήρια δύναμη που κρατά τον καθένα πίσω από τις πραγματικές του δυνατότητες είναι η έλλειψη εκτέλεσης. Τα πράγματα σπάνια εξελίσσονται όπως τα οραματιστήκατε, ανεξάρτητα από το πόσο προετοιμάζεστε και σχεδιάζετε. Επομένως, πρέπει να ξεκινήσετε πρώτα εκτελώντας και να προσαρμόσετε με περιστροφή στην πορεία. Κάντε πανιά και μάθετε να πλοηγείστε προς το καλύτερο αποτέλεσμα στην πορεία.

Οι μικρές νίκες θα αθροίζονται σε μεγάλες νίκες και η σταθερή ανάπτυξη χτίζει καλύτερα θεμέλια από την ταχεία ανάπτυξη. Η υπομονή είναι βασική δεξιότητα γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να συμβιβαστείς με 1 ή 2 νέους πελάτες την ημέρα όταν θέλεις 1000. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει πρώτα να εκτελέσεις και μετά να διατηρήσεις την αντοχή και τη συνέπεια που θα σε οδηγήσουν στον τελικό σου στόχο.

Απλά και απλά, δεν θα φτάσετε σε 1.000 πελάτες χωρίς να λάβετε πρώτα 1 ή 2. Να είστε πλήρως αφοσιωμένοι στην οικοδόμηση αυτών των ισχυρών θεμελίων και μην διασκεδάζετε. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για τη λειτουργία μιας ισχυρής και επιτυχημένης επιχείρησης, αλλά μπορεί να είναι απλός… όπως λέει μια διάσημη μάρκα υποδημάτων, «απλά κάνε το».

Όταν είσαι Επιχειρηματίας, τα πάντα πέφτουν στους ώμους σου, ή τουλάχιστον μπορεί συχνά να νιώθεις έτσι. Το να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε αυτές τις προκλήσεις με ανθεκτικότητα θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε επιτυχία.

Κάντε μια προσωπική απογραφή και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

  • Αφήνετε τα αισθήματα αμφιβολίας άλλων συναδέλφων ή μελών της οικογένειάς σας να σας πιάσουν;
  • Σας εμποδίζουν οι εξωτερικές συνθήκες ή εμποδίζετε τον εαυτό σας;
  • Αφήνετε μικρές προσκρούσεις να εκτροχιάσουν ολόκληρο το τρένο επειδή είναι πιο εύκολο από το να αντιμετωπίσετε τα μεγαλύτερα προβλήματα;

Κάντε τώρα αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας.

  • Μπορώ να αξιοποιήσω αυτές τις αρνητικές σκέψεις από τους άλλους ή τον εαυτό μου για να δημιουργήσω την εκτέλεση;
  • Μπορώ να δημιουργήσω συστήματα για να αποφύγω την εστίαση στο εξωτερικό και να επικεντρωθώ στους παράγοντες που μπορώ να ελέγξω; Εάν ναι, ποιοι είναι οι ακριβείς κανόνες που θα μου επιτρέψουν να το κάνω αυτό;
  • Έχω επικεντρωθεί στο δράμα ή στον τελικό μου στόχο;

Η ζωή δεν σταματά όταν γίνετε ιδιοκτήτης επιχείρησης. Το να μάθετε πώς να αξιοποιείτε τις αμφιβολίες σας για τον εαυτό σας και να τις μετατρέπετε σε κίνητρο θα είναι βασικό συστατικό για την επιτυχία σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να θέσετε κανόνες δέσμευσης για τα μικρά πράγματα που απαιτούν τον περισσότερο χρόνο σας. Κάντε μια απογραφή των μεγαλύτερων προβλημάτων σας και ορίστε κανόνες για το πώς να τα αποφύγετε με κάθε κόστος.

Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε προκλήσεις ανεξάρτητα από το τι περνάτε ως επιχειρηματίας και η ανθεκτικότητα θα σας βοηθήσει. Να θυμάστε ότι η ανθεκτικότητα δεν έχει να κάνει με το πόσες φορές μπορεί να σας χτυπήσουν μια γροθιά στο πρόσωπο, αλλά το να μπορείτε να αναπηδήσετε όταν το κάνετε. Το να καταλάβετε πώς να αποφύγετε αυτά τα χτυπήματα στην αρχή θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ικανότητα ανθεκτικότητας όταν προσγειωθεί ο μονός και θα μπορέσετε να ανακτήσετε την ισορροπία σας πιο γρήγορα.

«Είναι η αντίδρασή σας στις αντιξοότητες, όχι η ίδια η αντιξοότητα που καθορίζει πώς θα εξελιχθεί η ιστορία της ζωής σας». ― Dieter F. Uchtdorf

4. Πλαίσιο

Γιατί ασχολούμαστε με αυτό εξαρχής; Όταν είστε μερικές εβδομάδες, μήνες ή χρόνια στην επιχείρηση, αυτή η ερώτηση μπορεί να προκαλέσει το δυσάρεστο κεφάλι της.

Η αφηρημένη, από πάνω προς τα κάτω, μακροσκοπική άποψη είναι ότι όλοι είμαστε εδώ μόνο για λίγο. Ρεαλιστικά έχετε 20 έως 30 χρόνια στη ζωή σας για να πιέσετε πραγματικά τον εαυτό σας και πολλοί άνθρωποι παίρνουν μια μικρή γεύση επιτυχίας και εφησυχάζουν στο όραμά τους.

Είναι σημαντικό να θυμάστε γιατί ξεκινήσατε από την αρχή και τη διαφορά που κάνετε για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τον κόσμο γύρω σας. Μια καθημερινή πρακτική που χρησιμοποιώ είναι να κοιτάζω τις μαρτυρίες πελατών εκείνες τις στιγμές που χάνω το δρόμο μου. Με βοηθούν να βρω ξανά τον αληθινό μου βορρά.

5. Συνεχής Ανάπτυξη

Για να δεις επιτυχία χρόνο με το χρόνο και να μην πέσεις σε αυτόν τον εφησυχασμό για τον οποίο μίλησα, πρέπει να αγκαλιάσεις τη συνεχή ανάπτυξη. Καθώς φθάνετε σε ορόσημα που ο προηγούμενος εαυτός σας έχει θέσει για τον εαυτό σας, θα νιώσετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης που είναι απαραίτητη για τη συνεχή ανάπτυξη.

Σίγουρα, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να γιορτάσετε την επίτευξη των στόχων σας, και πρέπει, αλλά είναι σημαντικό να μπορείτε να βιώνετε αυτές τις στιγμές χρόνο με το χρόνο και ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να θέσετε νέους στόχους καθώς επιτυγχάνετε τους παλιούς.

Αυτό σημαίνει να αφιερώσετε χρόνο για να δείτε τι θα ωθήσει εσάς και την επιχείρησή σας σε υψηλότερα ύψη και να είστε διαρκώς πρόθυμοι να αγκαλιάσετε νέα και διαφορετικά επίπεδα δυσφορίας.

Η ανάπτυξη προάγει την ανάπτυξη εκτός αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να εφησυχάσει. Μείνετε δίπλα στις επιλογές σας και είστε πρόθυμοι να μπείτε στο άγνωστο. Πηδήξτε από τον γκρεμό και μάθετε πώς να φτιάξετε το αλεξίπτωτό σας στο δρόμο προς τα κάτω. Αυτοί οι κίνδυνοι θα σας μεταφέρουν στα μέρη που έχετε ονειρευτεί και αυτό είναι το ταξίδι με τις καλύτερες ανταμοιβές.

Τέλος, βρείτε την αγάπη στο ταξίδι

Με όλα αυτά που λέγονται, δεν θα δείτε επιτυχία αν δεν μάθετε να αγαπάτε το ταξίδι. Τα πάνω και τα κάτω. Το να αγκαλιάζετε και να γιορτάζετε τις επιτυχίες και τη νεοανακαλυφθείσα ικανότητα να επιτύχετε τα πράγματα που θέλατε πρέπει να αγκαλιάζετε όσο και τα άθλια μέρη. Μπορείτε να δείτε τις ελλείψεις σας ως αποτυχίες ή ως ευκαιρίες για ανάπτυξη. Και αν δεν ερωτευτείς την ανάπτυξη, δεν θα ερωτευτείς το ταξίδι.

Όταν εμφανίζεσαι κάθε μέρα για να βάλεις τη δουλειά, μπαίνεις σε δυσφορία. Επομένως, εάν τηρήσετε το σετ εργαλείων σας και υπενθυμίσετε στον εαυτό σας γιατί υποφέρετε κάθε μέρα βλέποντας ξεκάθαρα το μεγαλύτερο όραμά σας, και θα επιτύχετε την επιτυχία που ονειρεύεστε. Μπορείτε να μάθετε πολλά για τον εαυτό σας μέσα από τη δυστυχία και έχετε την ευκαιρία να βρείτε κάτι εκπληκτικό.

Αντοχή, εκτέλεση επιχειρηματικής στρατηγικής, ανθεκτικότητα, αποδοχή και υπομονή του προσωρινού πόνου… όλα αυτά θα σας οδηγήσουν στο ερώτημα «γιατί το κάνω αυτό;» Αυτό είναι συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι, και αν μπορείτε να βρείτε την απάντηση και να εκτελέσετε βήματα που σας οδηγούν μπροστά, θα προχωρήσετε σε μεγαλύτερες προκλήσεις. Με μεγαλύτερες προκλήσεις, έρχεται περισσότερη επιτυχία και ο κύκλος επαναλαμβάνεται αρκεί να θυμάστε γιατί επιλέξατε αυτό το μονοπάτι εξαρχής.