5 Συμβουλές για να μειώσετε το σωματικό σας λίπος – Νιώστε καλύτερα και φαίνεστε καλύτερα

Όλοι θέλουν να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο κομψοί και αδύνατοι, και σίγουρα δεν αποτελείτε εξαίρεση. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι κάνουν πολλά λάθη όσον αφορά την απώλεια βάρους, χρησιμοποιώντας κακοσχεδιασμένες δίαιτες, παρακάμπτοντας τα αθλήματα και την προπόνηση με βάρη και την αερόβια ή απλά τρώνε περισσότερο από το συνιστώμενο ή τρώνε τροφές με πολλές θερμίδες. Παρακάτω παρουσιάζουμε 5 ανεκτίμητες συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την έναρξη ενός προγράμματος μείωσης του σωματικού βάρους.

1 – Υιοθετήστε μια δίαιτα που σας ταιριάζει

Η δίαιτα παίζει τον κύριο ρόλο στην απώλεια βάρους και το είδος της δίαιτας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τον εαυτό σας είναι μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, στην οποία ο αριθμός των θερμίδων που τρώτε πρέπει να είναι μικρότερος από τον αριθμό των θερμίδων που καίτε, και είναι εδώ στο ποια άσκηση βοηθάει. Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μέτρια σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε λιπαρά και προσθέτετε τακτική άσκηση, η κατανάλωση ενέργειας που παράγει το σώμα σας υπερβαίνει τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε, γεγονός που θα μειωθεί σε βάρος. Είναι εύκολο να ειπωθεί, αλλά ίσως όχι τόσο πολλά να πετύχεις. Μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων που συνοδεύεται από άσκηση απαιτεί υπομονή και σταθερότητα. δεν θα δείτε μαγικά αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες. Είναι υγιές να κατεβάζετε, σύμφωνα με τη σωματική σας διάπλαση, ένα με δύο κιλά την εβδομάδα.

2 – Πηγαίνετε σε διατροφολόγο!

Μερικές φορές έχετε αμφιβολίες σχετικά με τις διατροφικές πληροφορίες που περιέχονται στη συσκευασία των τροφίμων, την ευκολία κατανάλωσης ορισμένων και όχι άλλων, τα οφέλη ορισμένων τύπων κρέατος ή ψαριών έναντι άλλων. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο για βοήθεια στον προγραμματισμό της διατροφής σας. Ένας διατροφολόγος όχι μόνο έχει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία, αλλά μπορεί επίσης να σας σώσει από τυχόν απογοητεύσεις που μπορεί να υποστείτε εάν απλώς σχεδιάσετε τη διατροφή σας σύμφωνα με τη διαίσθησή σας ή, χειρότερα, με τη μόδα. Η συμβουλή ενός επαγγελματία υγείας πρέπει πάντα να είναι ευπρόσδεκτη.

3 – Εκτελέστε αεροβική γυμναστική

Οι αερόβιες ασκήσεις είναι ιδανικές για τον έλεγχο του βάρους σας και μειώστε το σωματικό σας λίπος ευρετήριο εάν είναι απαραίτητο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αερόβια άσκηση εκτελείται αφού η προπόνηση με βάρη ξοδεύει το γλυκογόνο που είναι αποθηκευμένο στο συκώτι σας ως καύσιμο για μπάρα και αλτήρες και αποθηκεύει λίπος για να σας δώσει ενέργεια στην αερόβια. Θυμηθείτε τη ζώνη στην αερόβια άσκηση για να καταναλώνετε τόσα λιπίδια, υποδηλώνοντας προτεραιότητα αντίστασης έναντι της ταχύτητας. Η μετρίως γρήγορη αερόμπικ τρεις φορές την εβδομάδα είναι το ιδανικό συμπλήρωμα μιας καλής δίαιτας με θερμίδες.

4 – Μείνετε μακριά από το αλκοόλ

Δεν μπορεί κανείς να κουραστεί να επαναλαμβάνει αυτό το σημείο. Εάν κάνετε μεγάλη προσπάθεια για να χάσετε βάρος, δεν πρέπει μόνο να μειώσετε ή να εξαλείψετε τροφές που περιέχουν υψηλές δόσεις λίπους και ζάχαρης αλλά και αλκοόλ, του οποίου η θερμιδική περιεκτικότητα είναι πάντα πολύ υψηλή. Ένα ποτήρι μπύρας, για παράδειγμα, περιέχει σχεδόν διακόσιες θερμίδες. Κάθε γραμμάριο αλκοόλ παρέχει επτά θερμίδες, που είναι πολύ κοντά στην αξία του λίπους, που έχει εννέα θερμίδες ανά γραμμάριο. Συγκριτικά, ένα γραμμάριο πρωτεΐνης περιέχει μόνο τέσσερις θερμίδες. Εάν κάνετε δίαιτα, μην καταναλώνετε αλκοόλ ακόμη και σε κοινωνικές συναναστροφές όταν κάνετε δίαιτα. δεν μπορείτε να πίνετε αλκοόλ, θα υπάρχει ένα μπουκάλι χυμό διαίτης ή μεταλλικό νερό, οπότε προτιμήστε αυτά τα υγρά.

5 – Ασκήσεις με βάρη

Η θερμιδική δαπάνη που κάνετε μέσω της προπόνησης με βάρη είναι υψηλή, περίπου 800 θερμίδες σε μια έντονη συνεδρία. Αν προσθέσετε και την αερόβια σε αυτό, καίτε 1000 θερμίδες πολύ εύκολα. Εάν κάνετε απλώς αερόβια εργασία, θα αντιμετωπίσετε δύο προβλήματα. Το πρώτο είναι ότι το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο γλυκογόνο σας για να εκτελέσει αερόβια άσκηση, και μόλις εξαντλήσει το γλυκογόνο, θα κρατήσει το λίπος. Ως αποτέλεσμα, θα κάψετε λιγότερο λίπος. Δεύτερον, η προπόνηση με βάρη διαμορφώνει και τονώνει το σώμα σας ενώ καίει θερμίδες, έτσι επωφελείστε διπλά. Συνδυάζει δίαιτα, προπόνηση με βάρη και αερόμπικ για μερικούς μήνες για να έχει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.