5 τεχνικές μάρκετινγκ που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι

Το μάρκετινγκ είναι η τέχνη της πώλησης ή της προώθησης μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος. Οι επιχειρήσεις ή ακόμα και οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μάρκετινγκ για να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις δεξιότητές τους. Πριν από το μάρκετινγκ, πρέπει κανείς να κατανοήσει καλύτερα το προϊόν ή την υπηρεσία του και το είδος των πελατών που θέλει να προσελκύσει. Είναι επίσης σημαντικό να αναπτύξει κανείς μια στρατηγική μάρκετινγκ. Οι άνθρωποι εμπορεύονται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους για διάφορους λόγους. Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι θέλουν να πραγματοποιήσουν πωλήσεις, να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους, να δημιουργήσουν την παρουσία τους και να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρησή τους.

Πριν ξεκινήσετε το μάρκετινγκ του εαυτού σας ή της επιχείρησής σας, θα χρειαστεί να αναπτύξετε μια επιχειρηματική στρατηγική. Το μάρκετινγκ έχει γίνει πολύ πιο εύκολο αυτές τις μέρες, ειδικά με τη βελτίωση της τεχνολογίας. Διάφοροι ιστότοποι μπορούν να σας βοηθήσουν να προωθήσετε την επιχείρησή σας από το σπίτι. Για παράδειγμα, Αναζήτηση εξ αποστάσεως είναι ένας ιστότοπος όπου οι απομακρυσμένες εταιρείες μπορούν να βρουν εξειδικευμένα εξ αποστάσεως ταλέντα σε όλο τον κόσμο και οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να μάθουν νέες δεξιότητες και να αναζητήσουν θέσεις εργασίας. Παρακάτω παρατίθενται πέντε τεχνικές μάρκετινγκ που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Αυτές τις μέρες, σχεδόν όλοι είναι στα social media. Υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το καλύτερο είναι ότι είναι δωρεάν. Επομένως, εάν θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας από το σπίτι, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική. Με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε πλέον να πουλήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόλις βγείτε εκεί έξω. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες πιστεύετε ότι βρίσκεται το κοινό-στόχος σας και να αναπτύξετε μια στρατηγική μάρκετινγκ για το μάρκετινγκ των δεξιοτήτων ή των προϊόντων σας.

Ξεκινήστε ένα Blog

Για να τραβήξετε την προσοχή, θα χρειαστείτε το ιστολόγιό σας να έχει συναρπαστικό περιεχόμενο. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι διαθέσιμα. Μπορεί να μην κερδίσετε αμέσως έλξη, αλλά μείνετε συνεπείς και δημιουργήστε εκπληκτικό περιεχόμενο που έχει απήχηση στους πιθανούς πελάτες σας. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για να διαλέξετε με ιστολόγια. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Ενώ κάνετε blog, μπορεί να χρειαστείτε έναν ιστότοπο που σας βοηθά να παραμείνετε οργανωμένοι και δημιουργικοί. Milanote είναι ένα παράδειγμα αυτών των εργαλείων.

Θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις ιδέες και τα έργα σας σε οπτικούς πίνακες, τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα ιστολόγιά σας και σε άλλες πλατφόρμες στις οποίες μπορεί να βρίσκεστε.

Συμμετέχω

Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να διασφαλίσετε ότι είστε ενεργοί και συμμετοχικοί. Συμμετέχοντας, αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους, κάτι που θα σας δημιουργήσει χώρο για να προωθήσετε τον εαυτό σας και τα προϊόντα σας. Η συμμετοχή σε φόρουμ δεν περιορίζεται σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Διάφοροι ιστότοποι προσφέρουν ομαδικές συζητήσεις. Βεβαιωθείτε ότι σχολιάζετε περιεχόμενο που είναι σχετικό.

SEO

Θα βοηθούσε εάν είχατε καλύτερη κατανόηση του τι θέλετε να διαθέσετε στην αγορά για να βρείτε λέξεις-κλειδιά. Διάφορα εργαλεία SEO όπως π.χ seo-αναλυτής που μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε πώς είναι ο ιστότοπός σας και πώς συγκρίνεται με τον ιστότοπο των ανταγωνιστών σας. Πρέπει να γνωρίζετε ποιες λέξεις-κλειδιά θα χρησιμοποιήσετε στον τίτλο, την περιγραφή και τις ετικέτες κεφαλίδας.

Διαδικτυακές Κριτικές

Μπορείτε να ζητήσετε από τους πελάτες σας να γράψουν κριτικές και να δώσουν σχόλια για την υπηρεσία ή το προϊόν σας στο διαδίκτυο. Οι κριτικές βοηθούν στη δημιουργία της επιχείρησής σας, καθώς οι περισσότεροι πελάτες θα διαβάσουν την ενότητα κριτικών. Πάντα να απαντάτε στις κριτικές εγκαίρως και εάν υπάρχουν αρνητικές κριτικές, ρωτήστε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την υπηρεσία ή το προϊόν σας. Απαντώντας σε κριτικές, με αγένεια θα βλάψει μόνο την επιχείρησή σας.

Υπάρχουν τόσες πολλές άλλες διαφορετικές τεχνικές μάρκετινγκ από τις οποίες μπορείτε να κάνετε απομακρυσμένη εργασία. Είτε είστε start-up είτε μεγάλη εταιρεία, μείνετε συνεπείς στη δημιουργία περιεχομένου και στην ενεργό δράση.