5 τρόποι για να κοιμάστε καλύτερα όταν μοιράζεστε ένα κρεβάτι με έναν ανήσυχο σύντροφο

Όλοι στον κόσμο γνωρίζουν ότι ο ύπνος είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία μας. Από μικροί, έχουμε μάθει ότι όλοι χρειαζόμαστε περίπου οκτώ έως δέκα ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Και αν το κάνουμε τακτικά, δεν θα αρρωστήσουμε τόσο συχνά και οι πιθανότητές μας να κολλήσουμε σοβαρές ασθένειες είναι μικρές. Έτσι, όλοι μας πρέπει να κοιμόμαστε τη σωστή ποσότητα για καλή υγεία.

Αλλά μερικές φορές, το να μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά αν μοιράζεσαι το κρεβάτι με έναν ανήσυχο σύντροφο.

Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, πιθανότατα αναρωτιέστε: τι μπορείτε να κάνετε για να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα; Λοιπόν, εδώ είναι μερικές προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσετε.

Επενδύστε σε Υψηλής Ποιότητας Εξοπλισμό Υπνοδωματίων

Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι έχουν την τάση να παραβλέπουν, αλλά μερικές φορές, η ύπαρξη του σωστού και άνετου εξοπλισμού κρεβατοκάμαρας μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία του ύπνου σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πιθανώς να πετάτε έξω τις φτηνές κουβέρτες και τις μαξιλαροθήκες σας που απλώς προκαλούν φαγούρα στο δέρμα σας κάθε φορά.

Και σε αντικατάσταση αυτών των φθηνών ανέσεων, θα πρέπει να επενδύσετε σε ορισμένες υψηλής ποιότητας. Σύμφωνα με τους ειδικούς από το ιστολόγιο Shape, εδώ είναι μερικά από τα προτεινόμενα είδη κρεβατοκάμαρας υψηλής ποιότητας που μπορείτε να προμηθευτείτε. βαριές κουβέρτες, μεταξωτές μαξιλαροθήκες και στρώματα αφρού μνήμης.

Αυτές οι υψηλής ποιότητας ανέσεις κρεβατοκάμαρας δεν είναι φθηνές, δυστυχώς, αλλά από τη θετική πλευρά, θα σας κάνουν να νιώσετε πιο άνετα όταν πρόκειται να κοιμηθείτε το βράδυ. Δώστε τους, λοιπόν, να δοκιμάσουν λίγο χρόνο.

Περιορίστε την έκθεση στο φως, ειδικά το μπλε φως, τη νύχτα

Ένας άλλος καλός τρόπος για να προκαλέσετε ύπνο τη νύχτα είναι να βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι λίγο σκοτεινή. Αυτό συμβαίνει γιατί αν υπάρχει πολύ φως μέσα στο δωμάτιό σας, ο εγκέφαλός σας μπορεί να εξαπατηθεί ώστε να πιστεύει ότι είναι μέρα, με αποτέλεσμα να σας εμποδίζουν να κοιμηθείτε γρήγορα.

Ένα είδος φωτός που πρέπει να περιορίσετε τη νύχτα είναι το μπλε φως, το οποίο είναι το φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Όταν εσείς και ο σύντροφός σας χρησιμοποιείτε τα τηλέφωνά σας ακριβώς πριν τον ύπνο, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να κοιμηθείτε και οι δύο.

Έτσι, εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να συνηθίσετε να μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας τη νύχτα. Αντίθετα, ίσως θέλετε απλώς να ακούσετε μουσική ή να διαβάσετε ένα βιβλίο δίπλα στο φωτιστικό του κρεβατιού σας.

Κάντε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο για να χαλαρώσετε

Μερικές φορές, χρειάζεται χρόνος για να καταγράψει ο εγκέφαλός σας ότι είναι ώρα για ξεκούραση, και έτσι, είναι ιδανικό να κάνετε εσείς και ο σύντροφός σας μια ρουτίνα κάθε βράδυ για να χαλαρώσετε. Οι δραστηριότητες στη ρουτίνα σας θα πρέπει να είναι αρκετά χαλαρωτικές. Με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλός σας θα πειστεί ότι είναι ώρα για ύπνο σύντομα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ακρόαση μουσικής και η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι δύο παραδείγματα χαλαρωτικών δραστηριοτήτων. Άλλα πράγματα που μπορεί να θέλετε να κάνετε εσείς και ο σύντροφός σας είναι να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό γάλα και να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο περίπου 30 λεπτά πριν κοιμηθείτε.

Αποφύγετε την καφεΐνη το απόγευμα ή το βράδυ

Για τόσους πολλούς ενήλικες, η κατανάλωση καφέ κάθε πρωί είναι απαραίτητη. Παρά όλα αυτά, καφές βοηθά στην τόνωση της ενέργειας και της εστίασης, επομένως είναι λογικό να το πιείτε το πρώτο πράγμα το πρωί.

Ωστόσο, εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να αποφεύγετε τον καφέ αργά την ημέρα γιατί θα τονώσει το σύστημά σας, καθιστώντας έτσι δύσκολη τη χαλάρωση τη νύχτα. Αν πραγματικά λαχταράτε ένα φλιτζάνι καφέ το απόγευμα ή το βράδυ, τότε μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε τον ντεκαφεϊνέ.

Ενθαρρύνετε τον άλλον σας σημαντικό να επισκεφτεί έναν υπνολόγο

Μπορεί να υπάρξει ένα σημείο όπου η ανησυχία του συντρόφου σας γίνεται πραγματικά βίαιη και κατά λάθος πληγώνει εσάς ή εκείνους. Εάν αυτό έχει συμβεί πολλές φορές ήδη, τότε ίσως είναι καιρός για τον σύντροφό σας να επισκεφτεί έναν υπνολόγο, αλλιώς γνωστό ως ειδικό στον ύπνο.

Η επίσκεψη σε έναν υπνολόγο θα είναι ευεργετική, ειδικά εάν ο σύντροφός σας έχει μια υποκείμενη πάθηση που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

συμπέρασμα

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία όλων, αλλά αν μοιράζεστε ένα κρεβάτι με έναν ανήσυχο σύντροφο, τότε ο σωστός ύπνος μπορεί να είναι δύσκολος. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα, σκεφτείτε να κάνετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω. Ίσως εκπλαγείτε όταν δείτε ότι οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να βελτιώσει την κατάστασή σας με μεγάλο περιθώριο.