7 Συμβουλές που εγγυώνται ένα υπέροχο σχέδιο μπροσούρας

Η τεχνολογία έχει ανεβάσει το μάρκετινγκ σε ένα εντελώς νέο επίπεδο καθώς ο ανταγωνισμός θερμαίνεται στην αγορά. Υπήρξε συναρπαστική καινοτομία και μια τάση δημιουργικού μάρκετινγκ που σημαίνει ότι οι καταναλωτές περιμένουν πολύ περισσότερα από τις απλούστερες τακτικές μάρκετινγκ. Αν και το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει αναδειχθεί ως ένας εξαιρετικός τρόπος για να φτάσετε σε νέες αγορές, η παραδοσιακή εκτύπωση παραμένει μια ισχυρή στρατηγική. Τα φυλλάδια, ειδικότερα, συνιστώνται ιδιαίτερα από τις ιδιοφυΐες του μάρκετινγκ ειδικά για νέα ψάρια στη θάλασσα.

Οι καταναλωτές ανυπομονούν για φυλλάδια και είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν θετικά σε αυτά σε σύγκριση με άλλα έντυπα μάρκετινγκ. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανάπτυξη ενός σχεδίου φυλλαδίου για την εταιρεία σας. Τα φυλλάδια συχνά παρουσιάζουν πληθώρα ουσιαστικών και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μια νέα επιχείρηση στην πόλη. Μπορείτε να μιλήσετε για το πώς ξεκίνησαν όλα, ποιοι είναι οι στόχοι σας, η φιλοσοφία της επωνυμίας σας, τα διαθέσιμα προϊόντα/υπηρεσίες κ.λπ.

Εκτός από το βασικό περιεχόμενο, η εμφάνιση του φυλλαδίου σας καθορίζει το επίπεδο ενδιαφέροντος που θα δείξει ένας καταναλωτής σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κοινό-στόχος σας επιλέγει το φυλλάδιο σας από αυτό του ανταγωνιστή σας. Επίσης, θα πρέπει να τους ιντριγκάρει αρκετά ώστε να το ανοίξουν και να το διαβάσουν και όχι να βρίσκεται γύρω από το σπίτι ή να καταλήξει στα σκουπίδια. Ακολουθούν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το σχεδιασμό φυλλαδίων για να παράγετε ευχάριστα αποτελέσματα.

1. Διαφορετική υφή

Η εμφάνιση έχει σημασία στο μάρκετινγκ, αλλά και η αίσθηση. Πρέπει να προσελκύσετε τις αισθήσεις του καταναλωτή, έτσι το παιχνίδι με τις υφές θα τον τραβήξει μέσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλιστερό ή ματ χαρτί με ανάγλυφα γράμματα ή να κάνετε αντίθεση με την υφή στο φυλλάδιό σας. Το μπροστινό ή το πίσω μέρος θα ήταν ιδανικό για έμφαση στην υφή.

2. Απλή προσέγγιση

Οι περισσότερες επιχειρήσεις θέλουν το υλικό μάρκετινγκ τους να αντικατοπτρίζει τον νεωτερισμό και την καθαρή τάξη. Αν κοιτάξετε τα σύγχρονα γραφικά σχέδια θα παρατηρήσετε ότι υιοθετούν τον μινιμαλισμό. Χρησιμοποιήστε το χώρο αποτελεσματικά για να φέρετε μια σημαντική πτυχή στο προσκήνιο. Όταν ενσωματώνετε πάρα πολλά στοιχεία τείνει να γίνεται ακατάστατο, μπερδεμένο και κολλώδες.

3. Δημιουργικές εκπλήξεις

Θυμάστε όταν φτιάχνατε χειροποίητες αναδυόμενες κάρτες στο σχολείο στο μάθημα τέχνης; Δεν είναι νεανικό, αλλά προσθέτει διασκέδαση στο φυλλάδιό σας και ευχαριστεί τους αναγνώστες σας. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας εάν η επωνυμία σας έχει μια παιχνιδιάρικη εικόνα ή ασχολείστε με κάτι που σχετίζεται με παιδιά.

4. Σχήματα φυλλαδίων

Τα ορθογώνια και τα τετράγωνα είναι παντού, οπότε αν θέλετε να ξεχωρίζει το σχέδιο του φυλλαδίου σας, σκεφτείτε έξω από το κουτί. Το κλασικό είναι καλό αλλά μπορεί να είναι και βαρετό. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη σιλουέτα του προϊόντος σας ως κατευθυντήρια γραμμή για το σχήμα του φυλλαδίου σας. Για παράδειγμα, μια εταιρεία ακινήτων θα μπορούσε να φτιάξει το φυλλάδιό της σε σχήμα σπιτιού.

5. Συναρπαστικά ένθετα

Είναι καλή ιδέα να προσθέσετε αντικείμενα όπως επαγγελματικές κάρτες, ενημερωτικά CD ή μονάδες flash σε μια τσέπη μέσα στο φυλλάδιό σας. Το απλό σχέδιο τσέπης μπορεί να κρατήσει το ένθετό σας, αλλά σίγουρα υπάρχει χώρος για να παίξετε μαζί του. Δείξτε τη δημιουργική σας αίσθηση!

6. Πνευματώδης έννοια

Θα μπορούσατε επίσης να το κάνετε σχετικό με την επωνυμία σας με κάποιο τρόπο προτού το παραδώσετε στις υπηρεσίες εκτύπωσης φυλλαδίων. Ο τρόπος με τον οποίο παραδίδετε το μήνυμά σας στο κοινό-στόχο σας είναι ζωτικής σημασίας. Ο απλός τρόπος κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να παραλείψουν σελίδες.

7. Τυπογραφία δήλωσης

Καθώς ο μινιμαλισμός κυριαρχεί στη γραφιστική, έχει δοθεί έμφαση στην τυπογραφία. Ακόμα κι αν η πρώτη σας σελίδα είναι εντελώς κενή, ένα καλά μελετημένο στυλ γραμματοσειράς θα την έκανε να φαίνεται εκπληκτική. Θα έκανε επίσης τους αναγνώστες να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο μήνυμά σας και όχι στα γραφικά.