The Skills Of The Future In The Automotive

Η σημερινή κατάσταση στον κόσμο του αυτοκινήτου διανύει μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές των τελευταίων δέκα ετών.

Είναι συναρπαστικό για διάφορους λόγους. Σε διεθνές επίπεδο, συσσωρεύουμε πολλά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης, η οποία αντανακλάται άμεσα και έμμεσα και στην απασχόληση. Αυτές οι αυξήσεις ακτινοβολούν με τον ίδιο τρόπο, περιφερειακά, στην Ισπανία.

Όντας ο 8ος μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως, η Ισπανία είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Υπάρχουν ήδη αρκετά χρόνια που υπερβαίνουν τα ποσοστά ανάπτυξης πάνω από το ίδιο το ΑΕΠ. Παρόλο που αυτή η ανάπτυξη περικόπηκε απότομα το 2019, θα είναι «σταθερή» το 2020, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις.

Ωστόσο, το συναρπαστικό της υπόθεσης δεν προέρχεται από τα νούμερα και τα μεγέθη αλλά το λιγότερο απτό μέρος. Επομένως, αξίζει να προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε. Πόσο μάλλον που είναι ένας τομέας στον οποίο συνήθως απασχολεί περισσότερο το ποσοτικό παρά το ποιοτικό.

Ανάλυση μη απτών πτυχών στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ζούμε σε ένα ασταθές, αβέβαιο, μεταβαλλόμενο και διφορούμενο πλαίσιο. Έλα, αυτό που οι Άγγλοι αποκαλούσαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως VUCA (πτητικό, αβέβαιο, περίπλοκο και διφορούμενο).

Αστάθεια

Στο πλαίσιο της Αυτοκινητοβιομηχανίας, η αστάθεια σημαίνει ότι τα μοντέλα που παράγονται στα εργοστάσιά μας έχουν σχεδιαστεί για να είναι επιτυχημένα για τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, αυτή η αίσθηση διαρκεί μόνο λίγους μήνες για τον τελικό καταναλωτή. Είχαμε ένα εξαιρετικό παράδειγμα στα θριαμβευτικά μοντέλα minivan πριν από χρόνια και την πτώση της ζήτησης τους για την αναζήτηση των SUV που είναι τόσο μοντέρνα σήμερα.

Η ταχύτητα αυτών των αλλαγών μπορεί να φαίνεται αόρατη στα μάτια των καταναλωτών μας, αλλά απαιτεί ευελιξία από το εργοστάσιο ανήκουστο πριν από χρόνια.

Αβεβαιότητα

Αντιστοιχεί στην έλλειψη προβλεψιμότητας της συμπεριφοράς των καταναλωτών και στην εισαγωγή «μαύρων κύκνων» που μπορεί να εμφανιστούν στην πορεία. Ας σκεφτούμε για λίγο πώς οι νέοι κανονισμοί εκπομπών αύξησαν υπερβατικά το μείγμα κατανάλωσης υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων σε σύγκριση με οχήματα εσωτερικής καύσης (ακόμα και σε χώρες ή περιοχές όπου οι υποδομές δεν έχουν ακόμη σχεδιαστεί για αυτό).

Περίπλοκο

Αναμφίβολα εγγενές στην αυτοκινητοβιομηχανία, όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα που αλλάζουν για μήνες (αν όχι εβδομάδες), και την τεχνολογία, η οποία προχωρά για χρόνια.

Ασάφεια

Με την έννοια ενός κόσμου που οι κανόνες του αλλάζουν συνεχώς. Για παράδειγμα, από την πλευρά των επιχειρήσεων, με αλλαγές στα κανάλια πωλήσεων.

Νέες δεξιότητες που απαιτούνται από επαγγελματίες του κλάδου

Αυτό το περιβάλλον VUCA, σε έναν κόσμο στον οποίο η ταχύτητα της αλλαγής μετριέται σε ημέρες, μας κάνει να ξανασκεφτούμε το είδος των δεξιοτήτων που χρειάζονται οι ομάδες Αυτοκινήτου. Οι υπάλληλοί μας θα απαιτήσουν νέες δεξιότητες και συμπεριφορές για να αντιμετωπίσουν τις επόμενες στιγμές.

Μία από τις κύριες δεξιότητες, ειδικά για την Adecco και η εγκάρσια σχέση με οποιοδήποτε προφίλ εργαζομένων του μέλλοντος στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα είναι η περιέργεια.

Η περιέργεια ορίζεται με τρεις συσχετισμένες συμπεριφορές για αυτόν τον τομέα, όπως π.χ

  • Ερευνήστε και εμβαθύνετε πέρα ​​από τις συνήθεις πληροφορίες.
  • Μεταβείτε σε λιγότερο κοινά κανάλια, πηγές ή πράκτορες για αναζήτηση πληροφοριών.
  • Δημιουργία συστημάτων αναζήτησης και εγγραφής πληροφοριών.

Επιπλέον, τα κίνητρα και η ενέργεια και η προσαρμογή στην αλλαγή θα είναι οι άλλες δύο πιο απαιτούμενες δεξιότητες σε αυτόν τον κλάδο.

Η ικανότητα του κινήτρου και της ενέργειας επικεντρώνεται στη διατήρηση της απόδοσης, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του, παρά την αβεβαιότητα και την απογοήτευση. Και ταυτόχρονα, στοιχεία εκμάθησης και παρακίνησης από κάθε κατάσταση.

Τέλος, μέσα σε αυτό το περιγραφόμενο περιβάλλον VUCA, η προσαρμογή στην αλλαγή φαίνεται επίσης κρίσιμη για εμάς. Αναφέρεται σε συμπεριφορές που σχετίζονται με την προσαρμογή σε διαφορετικά περιβάλλοντα και ανθρώπους, την ευελιξία απέναντι σε άλλες προσεγγίσεις και τη δυνατότητα τόνωσης της ποικιλομορφίας του υπόβαθρου και των ανθρώπων.