Top 10 ιδέες μάρκετινγκ για μικρές επιχειρήσεις

Η έναρξη μιας επιχείρησης είναι μια δύσκολη υπόθεση. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο για έναν επιχειρηματία μικρής επιχείρησης να ανακαλύπτει τον εαυτό του με μια αναβαθμισμένη τεχνική μάρκετινγκ και να καταπονείται αμέσως. Σταμάτα να ανησυχείς! Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για το πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας έμπειρα με έναν εύκολο τρόπο. Αυτές οι ιδέες μάρκετινγκ μπορούν να σας βοηθήσουν να επεκτείνετε την επιχείρησή σας.

Υπάρχουν χιλιάδες προσεγγίσεις μάρκετινγκ που μπορείτε να προωθήσετε τη μικρή επιχείρησή σας. Με το σωστό σύνολο δραστηριοτήτων μάρκετινγκ, μπορείτε να διακρίνετε και να εστιάσετε στην πιο αποτελεσματική τακτική μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας.

Ακολουθούν δημοφιλείς ιδέες μάρκετινγκ που μπορούν να σας βοηθήσουν να προωθήσετε την επιχείρησή σας.

1. Δημιουργήστε ένα σχέδιο μάρκετινγκ

Ένα αξιοπρεπές σχέδιο μάρκετινγκ είναι ένα θεμελιώδες εργαλείο μάρκετινγκ για έναν μικρό οργανισμό. Πριν δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σχέδιο μάρκετινγκ, πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλετε να επιτύχετε.

Σχεδιάστε σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Η προσέγγισή σας στο μάρκετινγκ για αυτούς τους στόχους θα μπορούσε να είναι «εισαγωγή στο προϊόν ή τις υπηρεσίες σας» σε μια εθνική αγορά. Μπορείτε επίσης να αναλύσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.

Αγορά-στόχος – Ο εντοπισμός του στοχευόμενου κοινού είναι ένα ουσιαστικό βήμα στην ανάπτυξη του σχεδιασμού μάρκετινγκ. Δημιουργήστε ένα σκίτσο για να προσεγγίσετε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της επιχείρησής σας.

2. Social Media Marketing

Αναφέρεται σε μια διαδικασία αύξησης της επισκεψιμότητας στους ιστότοπούς σας μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Οι πλατφόρμες μπορεί να είναι το Facebook, το Twitter, το LinkedIn, κ.λπ. Είναι μια ισχυρή προσέγγιση για έναν μικρό οργανισμό για να προσεγγίσει επιχειρηματικές προοπτικές και να κερδίσει πελάτες.

Οφέλη από το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

 • Αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας
 • Επίτευξη μέγιστης ποιότητας πωλήσεων
 • Βελτιώστε την απόδοση επένδυσης (ROI).

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια πολύτιμη προσέγγιση για έναν μικρό οργανισμό με λίγα χρήματα που ξοδεύονται. Για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να έχετε ένα σαφές σχέδιο και πολιτική για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

3. Content Marketing

Το περιεχόμενο είναι «Βασιλιάς». Το μάρκετινγκ περιεχομένου ορίζεται ως μια στρατηγική προσέγγιση μάρκετινγκ. Εστιάζει κυρίως στη δημιουργία και τη διανομή σχετικού και συνεπούς περιεχομένου για την προσέλκυση πελατών. Αναφέρεται σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που μπορεί να οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση με τους στοχευμένους πελάτες σας.

Πολλές κορυφαίες μάρκες χρησιμοποιούν την τεχνική μάρκετινγκ περιεχομένου για να δημιουργήσουν επισκεψιμότητα στους ιστότοπούς τους. Υπάρχουν εκατοντάδες προσεγγίσεις μάρκετινγκ περιεχομένου που είναι διαθέσιμες σήμερα, επιλέξτε μια στρατηγική προσέγγιση που ταιριάζει στην επιχείρησή σας. Είναι μια διαρκής προσέγγιση που ενσωματώνεται στο συνολικό επιχειρηματικό σας σχέδιο μάρκετινγκ.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου περιλαμβάνει τρία στοιχεία

 • Χαρτογράφηση στο σημείο πόνου
 • Χαρτογράφηση κατάλληλου περιεχομένου
 • Κύκλος χαρτογράφησης για αγορά

4. Business Blogging

Κάθε επιχείρηση απαιτεί ένα blog. Το επιχειρηματικό blogging είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ που βοηθά να αποκτήσετε μεγαλύτερη προβολή στην επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Ένα επιχειρηματικό ιστολόγιο είναι μια πλατφόρμα μάρκετινγκ όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το email marketing κ.λπ. που βοηθά στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Το blogging είναι πολύ δημοφιλές και χρησιμοποιείται συχνά από πολλές από τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με έρευνα, ο αριθμός των διαδικτυακών χρηστών που δημιουργούν και ελέγχουν ιστολόγια έχει βελτιωθεί τον περασμένο χρόνο.

Τα οφέλη του επαγγελματικού blogging είναι:

 • Αυξήστε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας
 • Μετατρέψτε την επισκεψιμότητα σε δυνητικούς πελάτες
 • Καθιέρωση εξουσίας
 • Δίνει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Viral marketing – Η απόλυτη δύναμη της στρατηγικής μάρκετινγκ ιστολογίου προέρχεται από τον ιογενή αντίκτυπο μιας συγκεκριμένης ανάρτησης ιστολογίου. Η παροχή ιογενούς περιεχομένου στο ιστολόγιό σας θα αυξήσει τον αριθμό των χρηστών.

5. Ανταγωνιστική Ανάλυση

Ερευνήστε την αγορά-στόχο σας και δημιουργήστε τη δική σας τακτική μάρκετινγκ με ανταγωνιστική ανάλυση. Η διεξαγωγή ακριβούς έρευνας των ανταγωνιστών σας σίγουρα θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τομείς στους οποίους μπορείτε να νικήσετε τον ανταγωνισμό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε με ποιον αντιμετωπίζετε, τι είδους υπηρεσίες προσφέρουν, πού κατατάσσονται; Και τι είδους λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιούν; Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στους ανταγωνιστές σας, μερικές φορές μπορεί να ακολουθήσουν τον λάθος δρόμο. Βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι με λεπτομερείς ανταγωνιστικές προκλήσεις.

6. Gamification

Το gamification είναι μια παραδοσιακή προσέγγιση μάρκετινγκ. Μπορεί να εξυπηρετήσει τη στρατηγική μάρκετινγκ της επιχείρησής σας με διάφορους τρόπους. Το gamification μπορεί να εφαρμοστεί σε προϊόντα ή υπηρεσίες με χαμηλό προϋπολογισμό. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια απόλυτη διασκεδαστική εμπειρία για το κοινό σας. Αυτό θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη δέσμευση και πολύτιμα αποτελέσματα για τη μικρή επιχείρησή σας.

Παρακινεί και δημιουργεί μια συναισθηματική σύνδεση με τον πελάτη σας για να συμμετάσχει. Η επιβράβευση μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη και το θετικό συναίσθημα προς την επιχείρησή σας.

Ξεκινήστε με το Gamification:

 • Λάβετε μια σύντομη επισκόπηση
 • Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στις απαιτήσεις του κοινού
 • Μην προγραμματίζετε μεγάλα
 • Προσφέρετε ανταμοιβή στους συμμετέχοντες
 • Κάντε το διασκεδαστικό
 • Γίνε τολμηρός και αποδέξου ένα ρίσκο

7. Διαδικτυακό Μάρκετινγκ

Η Google είναι όπου οι περισσότεροι άνθρωποι εξερευνούν τι να αγοράσουν και πού να πάνε. Με το Google Ads, μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας χωρίς κόπο. Ξεκινήστε έναν νέο λογαριασμό και δημιουργήστε την καμπάνια σας. Η διαφήμισή σας μπορεί να εμφανιστεί στο Google τη στιγμή που κάποιος αναζητά προϊόν ή υπηρεσία που σχετίζεται με το δικό σας.

 • Ρυθμίστε ένα Google Analytics για την επιχείρησή σας
 • Σχολιάστε μια ανάρτηση ιστολογίου
 • Ανεβάστε ένα βίντεο στο youtube
 • Ελέγξτε και μετρήστε τα στατιστικά σας με το Google analytics
 • Παρακολουθήστε τη φήμη σας στο διαδίκτυο

8. Email Marketing

Η προσέγγιση μάρκετινγκ μέσω email είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση που προτιμά κάθε επιχείρηση. Με ένα ισχυρό email marketing, μπορείτε να προσεγγίσετε στοχευμένους πελάτες απευθείας στα εισερχόμενά τους. Το email είναι 45 φορές πιο αποτελεσματικό από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter. Βοηθά την επιχείρησή σας να αποκτήσει νέους πελάτες.

Αυξήστε τα μέγιστα έσοδα με το email marketing δημιουργώντας εξατομικευμένα email. Το 74% των επαγγελματιών μάρκετινγκ δηλώνει ότι η αποστολή προσαρμοσμένης αλληλογραφίας θα αυξήσει την αφοσίωση των πελατών.

Τμηματοποιήστε τις επαφές σας, τμηματοποιώντας μπορείτε να συνθέσετε ένα email για μια συγκεκριμένη ομάδα.

Οφέλη από το μάρκετινγκ μέσω email:

 • Χτίστε αξιοπιστία
 • Δημιουργία κλήσεων
 • Δημιουργήστε ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες
 • Αναπτύξτε τη μοναδική σας επωνυμία
 • Ενισχύστε τις πωλήσεις
 • Γίνετε ειδικός με εξειδικευμένο περιεχόμενο111

9. Ρυθμίστε ένα πρόγραμμα παραπομπής

Ένα πρόγραμμα παραπομπής είναι η ταχύτερη διαδικασία για την ανάπτυξη μιας μικρής επιχείρησης. Εάν ένα άτομο αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από τον ιστότοπό σας. Το συστήνουν σε μέλη της οικογένειάς τους, συγγενείς ή φίλους. Αυτό σημαίνει ότι έχετε κερδίσει έναν πελάτη.

Πρέπει να σχεδιάσετε μια διαδικασία παραπομπής που να διευκολύνει τη συμμετοχή των πελατών και των πελατών. Εκτελέστε ένα πρόγραμμα παραπομπής και ζητήστε από τους υπάρχοντες πελάτες σχόλια σχετικά με το προϊόν που αγοράσατε. Ένα πρόγραμμα παραπομπής είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες στην επιχείρησή σας.

10. Πάρτε τη συνεργασία από άλλες επιχειρήσεις

Μια καλή δέσμευση συνεργασίας μπορεί να οδηγήσει τη μικρή επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο. Αναπτύξτε την ομάδα σας με μια επιχείρηση που σχετίζεται με τον κλάδο σας. Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν αποδέχεστε μια συνεργασία με έναν άμεσο ανταγωνιστή. Μια συνεργασία μπορεί ως επί το πλείστον να γίνει εκτός σύνδεσης μέσω ειδικών εκδηλώσεων ή διαδικτυακά με ένα διαφημιστικό δώρο.

Η σύζευξη με έναν μεγάλο οργανισμό μπορεί να μην είναι κατάλληλη για μικρές επιχειρήσεις. Χρειάζεται συνεργασία, σκληρή δουλειά και υπομονή. Η συνεργασία με μια καθιερωμένη εταιρεία είναι πάντα η σωστή επιλογή.